Kalcior Painting (2xFiller 23.02.2011)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Figurki Kalciora (Korhil + WL - 14.12.2010 - PMotM - XXI

Post autor: Rothand »

toporki chyba faktycznie lepsze by byly metaliczne.... ale oddzial bardzo ladny - respekt

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Robo pisze:Jeśli wstawiasz coś do galerii to rozumiem, że oczekujesz opinii innych na temat tego, co wrzucasz. Zatem nie rozumiem dlaczego się dziwiłeś, jeśli wyraziłem swoje zdanie.
Nigdy się nie dziwiłem, że ktoś wyrażał swoje zdanie. Przecież o to właśnie chodzi, żeby poznać opinię innych ludzi.
To raczej Ty się dziwisz, że się nie zgadzam z Twoim zdaniem. Ale takie jest moje prawo :mrgreen:

Oczywiście będę szlifował wykonanie mieczy i toporów ... może coś zmienię, dodam jeszcze jeden odcień ale na pewno nie wrócę do samych metalików z washem. Poeksperymentuję ... chyba o to właśnie chodzi w malowaniu :D

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gromo »

Kalcior oddział super. Co do płaszczy to chyba się zgodzę z jedną wypowiedzi, że chyba powinny być białe, ale co tam.
Trochę moim zdaniem odstaje od całości sztandar, ale szczerze to nie wiem czemu mi on nie leży - no wiesz patrzysz i Ci się nie podoba, gdyż chciałoby się zobaczyć coś innego ( grafika na sztandarze ). Ale co tam i tak Ci nie dorastam.
Podsumowując fajny oddział.
Pozdro
Gromo

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Rewelacyjna robota jak zawsze :) Widziałem oddział na żywo i wygląda lepiej niż na zdjęciu, nieco jaśniej...

Korhil - bomba (jak pamiętam ma być po prostu championem). Mi te świecące oczy się podobają. Nadają mu takiego charakteru superbohatera :P Mimo to coś mi leży i chyba wiem co. Jak na tak jasne włosy, to ma chyba za ciemną karnację. Powoduje to, że wygląda jak Włoch z farbowanymi na blond włosami.

Ale wiadomo... ja Ci szwagier do pięt nie dorastam :)

Awatar użytkownika
kalcior

Pomalowany pierwszy z oddziału 10 Pheniks Guard jako wzór:) Jeszcze można coś zmienić więc jak by były jakieś pomysły i mi się spodobają to wprowadzę zmiany.

Za kilka dni ... najprawdopodobniej w weekend zabieram się za czterech kolejnych:)

Obrazek Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

nogi ze tak powiem z abrdzo metalowe, wyglada jak android jakis tak od pasa w dol.

Awatar użytkownika
kalcior

hmmm ... one mają być metalowe ... przecież on jest cały w zbroi.

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

Estetyka DE w HE. :mrgreen:
podoba mi się bardzo...
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Awatar użytkownika
Miechu
Wałkarz

Post autor: Miechu »

Co tu napisać? Tylko WIELKIE =D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

darkelficki hajelf :twisted: ja bym dodał inne kolorki np złoto albo brąz w elementach tej płytówki bo faktycznie taki mało elfi - wygląda jak pancernik z imperium

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

bardzo fajne prace

czy szaty na white lionach to dry brush?

Awatar użytkownika
kalcior

Dzięki za opinie.
Co myślicie, żeby trzonek zrobić czarny z przejaśnieniami?
Aron_Banalny pisze:czy szaty na white lionach to dry brush?
Tak...kilkoma odcieniami...ogólnie strasznie źle mi się je malowało. Na Korhilu nie ma dry brush'a.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Przejrzałam dziś jeszcze raz całą galerię i powiem szczerze - dawno nie widziałam tak porządnej roboty jak na armię, która samym swoim klimatem wzbudza we mnie odruch wymiotny :) A postępy robisz coraz większe. Byle tak dalej.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

kalcior pisze:trzonek zrobić czarny z przejaśnieniami?
Nie wiem czemu szukasz pomysłów na drzewce, takie jak w tej chwili są bardzo udane, rozpoznawalny element w twoich modelach.
Odnośnie ostatniej pracy, jak najbardziej git tylko fiolet do mnie nie przemawia.Naturalnie to tylko odrobina marudzenia :wink: .

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Przydały by się lepsze foty, bo na takich miniaturach średnio szczegóły widać ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Świetne prace =D> - większe foty [-o< =D> .

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Tak...kilkoma odcieniami...ogólnie strasznie źle mi się je malowało. Na Korhilu nie ma dry brush'a.
wygląda dobrze! chciałem się tylko upewnić!

Awatar użytkownika
kalcior

Hej ... ponieważ już wiem, że nie uda mi się pomalować oddziału z niespodzianką i nie wystartuję w konkursie:( zamieszczam niespodzianki, które szykowałem, a które są dopiero przygotowane do malowania i teraz będą czekały sobie spokojnie na swoją kolej bez żadnej spiny:)

Mordercza Runa - pomysł mi wpadł do głowy przechodząc koło jednego ze sklepów Beate Uhse. Na witrynie sklepowej był wielki czarny krzyż ... każdy wie do czego służący :mrgreen:
Obrazek

Sprowadzenie smoka z innego wymiaru - pomysł przyszedł nagle ... w sklepie dla plastyków zobaczyłem kawałek balsy ... i jest efekt :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Teraz czas pomyśleć nad kolorystyką :D

Mile widziane uwagi ....

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Pomysły świetne, jestem ciekawy co z wykończeniem :)
Pracuj dalej!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

kalcior pisze: pomysł mi wpadł do głowy przechodząc koło jednego ze sklepów Beate Uhse. .
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pomysły bardzo ciekawe, zwłaszcza ten smok wyłaniający się z innego wymiaru. Jestem ciekawa efektu końcowego :)

ODPOWIEDZ