Kalcior Painting (2xFiller 23.02.2011)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Kalciora (Korhil + WL - 14.12.2010 - PMotM - XXI
toporki chyba faktycznie lepsze by byly metaliczne.... ale oddzial bardzo ladny - respekt
Nigdy się nie dziwiłem, że ktoś wyrażał swoje zdanie. Przecież o to właśnie chodzi, żeby poznać opinię innych ludzi.Robo pisze:Jeśli wstawiasz coś do galerii to rozumiem, że oczekujesz opinii innych na temat tego, co wrzucasz. Zatem nie rozumiem dlaczego się dziwiłeś, jeśli wyraziłem swoje zdanie.
To raczej Ty się dziwisz, że się nie zgadzam z Twoim zdaniem. Ale takie jest moje prawo

Oczywiście będę szlifował wykonanie mieczy i toporów ... może coś zmienię, dodam jeszcze jeden odcień ale na pewno nie wrócę do samych metalików z washem. Poeksperymentuję ... chyba o to właśnie chodzi w malowaniu

Kalcior oddział super. Co do płaszczy to chyba się zgodzę z jedną wypowiedzi, że chyba powinny być białe, ale co tam.
Trochę moim zdaniem odstaje od całości sztandar, ale szczerze to nie wiem czemu mi on nie leży - no wiesz patrzysz i Ci się nie podoba, gdyż chciałoby się zobaczyć coś innego ( grafika na sztandarze ). Ale co tam i tak Ci nie dorastam.
Podsumowując fajny oddział.
Pozdro
Gromo
Trochę moim zdaniem odstaje od całości sztandar, ale szczerze to nie wiem czemu mi on nie leży - no wiesz patrzysz i Ci się nie podoba, gdyż chciałoby się zobaczyć coś innego ( grafika na sztandarze ). Ale co tam i tak Ci nie dorastam.
Podsumowując fajny oddział.
Pozdro
Gromo
Rewelacyjna robota jak zawsze
Widziałem oddział na żywo i wygląda lepiej niż na zdjęciu, nieco jaśniej...
Korhil - bomba (jak pamiętam ma być po prostu championem). Mi te świecące oczy się podobają. Nadają mu takiego charakteru superbohatera
Mimo to coś mi leży i chyba wiem co. Jak na tak jasne włosy, to ma chyba za ciemną karnację. Powoduje to, że wygląda jak Włoch z farbowanymi na blond włosami.
Ale wiadomo... ja Ci szwagier do pięt nie dorastam

Korhil - bomba (jak pamiętam ma być po prostu championem). Mi te świecące oczy się podobają. Nadają mu takiego charakteru superbohatera

Ale wiadomo... ja Ci szwagier do pięt nie dorastam

Pomalowany pierwszy z oddziału 10 Pheniks Guard jako wzór:) Jeszcze można coś zmienić więc jak by były jakieś pomysły i mi się spodobają to wprowadzę zmiany.
Za kilka dni ... najprawdopodobniej w weekend zabieram się za czterech kolejnych:)

Za kilka dni ... najprawdopodobniej w weekend zabieram się za czterech kolejnych:)

- Aron_Banalny
- Masakrator
bardzo fajne prace
czy szaty na white lionach to dry brush?
czy szaty na white lionach to dry brush?
Dzięki za opinie.
Co myślicie, żeby trzonek zrobić czarny z przejaśnieniami?
Co myślicie, żeby trzonek zrobić czarny z przejaśnieniami?
Tak...kilkoma odcieniami...ogólnie strasznie źle mi się je malowało. Na Korhilu nie ma dry brush'a.Aron_Banalny pisze:czy szaty na white lionach to dry brush?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie wiem czemu szukasz pomysłów na drzewce, takie jak w tej chwili są bardzo udane, rozpoznawalny element w twoich modelach.kalcior pisze:trzonek zrobić czarny z przejaśnieniami?
Odnośnie ostatniej pracy, jak najbardziej git tylko fiolet do mnie nie przemawia.Naturalnie to tylko odrobina marudzenia

Przydały by się lepsze foty, bo na takich miniaturach średnio szczegóły widać 

Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetne prace
- większe foty
.

- Aron_Banalny
- Masakrator
wygląda dobrze! chciałem się tylko upewnić!Tak...kilkoma odcieniami...ogólnie strasznie źle mi się je malowało. Na Korhilu nie ma dry brush'a.
Hej ... ponieważ już wiem, że nie uda mi się pomalować oddziału z niespodzianką i nie wystartuję w konkursie:( zamieszczam niespodzianki, które szykowałem, a które są dopiero przygotowane do malowania i teraz będą czekały sobie spokojnie na swoją kolej bez żadnej spiny:)
Mordercza Runa - pomysł mi wpadł do głowy przechodząc koło jednego ze sklepów Beate Uhse. Na witrynie sklepowej był wielki czarny krzyż ... każdy wie do czego służący

Sprowadzenie smoka z innego wymiaru - pomysł przyszedł nagle ... w sklepie dla plastyków zobaczyłem kawałek balsy ... i jest efekt

Teraz czas pomyśleć nad kolorystyką
Mile widziane uwagi ....
Mordercza Runa - pomysł mi wpadł do głowy przechodząc koło jednego ze sklepów Beate Uhse. Na witrynie sklepowej był wielki czarny krzyż ... każdy wie do czego służący

Sprowadzenie smoka z innego wymiaru - pomysł przyszedł nagle ... w sklepie dla plastyków zobaczyłem kawałek balsy ... i jest efekt

Teraz czas pomyśleć nad kolorystyką

Mile widziane uwagi ....
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: