Poczatkujacy

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Faelar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Faelar »

Dzieki, w takim razie nie opłaca sie brać Lion Chariot bo zadaje tyle samo ataków co Tiranoc chariot a jest prawie 2 razy droższy, no ma lepszą załogę i troche lepsze wierzchowce, ale ja i tak wole wziać 2 tiranoc charioty niż jeden Lion chariot

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Fealar Lion Chariot ma jeszcze 4+ asv wiec lepsze a troche lepsze wierzchowce dla mnie sa mega lepsze od koni 2 ataki i 5 S i 5 WS no ale maja gorszy ruch i kosztuja o ile dobrze pamitam okolo 150 punkto a za troche wiecej mamy 10 PG czy 10 WL

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Faelar pisze:Dzieki, w takim razie nie opłaca sie brać Lion Chariot bo zadaje tyle samo ataków co Tiranoc chariot a jest prawie 2 razy droższy, no ma lepszą załogę i troche lepsze wierzchowce, ale ja i tak wole wziać 2 tiranoc charioty niż jeden Lion chariot
chyab mnie żle zrozumiałeś...

koń z rydwanu ma 1 atak, czyli wierzchowce z tiranoca razem mają 2 ataki

lew z rydwanu ma 2 ataki, czyli wierzchowce z lwiego mają razem 4 ataki

wiec taki zły nie jest, a kosztuje tylko ;) 140 pkt.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

za te tylko lepiej miec DP :D

Faelar
Pseudoklimaciarz

Sory, w takim razie źle zrozumiałem bo w książce jest napisane że War Lions mają 2 ataki a nie War Lion, tak więc myślalem ze razem mają 2 ataki, ale skoro tak to zmienia postać rzeczy :)

W takim razie co byście mi doradzili w armii na 1k: 2 tiranoc chariot czy jeden Lion chariot?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a zależy jaka reszta ;) ja jednak jak jest miejsce wole tiranoci...
F.N.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

A ja Lion Chariot, trzyma klimat ;]

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja tez wole LC - przynajmniej dobry straszak z niego.. a TC zawodziły mnie juz przez kilka lat i teraz czekaja na polce na lepsze czasy :)
Obrazek

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ja osobiście wole Lion Chariot, lepszy sv, większego kopa ma. Drożej ale lepiej :P

Szkoda że nie ma Stubborna i Woodsmena ;)

Faelar
Pseudoklimaciarz

Ja sądze ze jeden tiranoc poradzi sobie w bliskim starciu z maszyną wojenną wrogą, o ile do niej dojedzie. Mając je dwa mamy większą szansę że coś naszego dostanie się na tyły wroga. a jesli stracimy LC to już dupa blada. Oto armia na 1k, którą planowałem wystawić
-8 SH z Banner of Sorcery
-Nobla na orle a Reaver bow
-Maga II poziomowego
-2 bolce
- i 2TC lub 1LC.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Hmm Sh niemogą brać banner of sorcery,a w liczbie 8 gwarantuje że się niespradzą,zresztą silvery w tej ed niestety odchodzą na półkę,proponuje Ci przerobienie ich na dragon princów,moim zdaniem to ta kawaleria jest kawalerią wartą uwagi.Mag 2 lev jest nieco upośledzony,ja bym nieosczędzał na przedmiotach.Noble rozumiem ma standardowe wyposażenie?jak nie to proponowałbym mimo wszystko mu je dać.Bolce i charioty ok tego niepowinno zabraknąć.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

NIe słuchaj power gamera
Bierz co uważasz za stosowne . Rzeczywiście Silvery nie mogą brać Bos(dożuc tylko 2 i weż 2 x5 i powinno byc ok).
A i jeszcze jedno chyba nie masz cora co? I jeszcze jedno sprostowanie rozspiski chyba nie w tym dziale
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Faelar
Pseudoklimaciarz

Odpowiadałem tylko na pytanie Kosy, co z resztą mojej rozpiski, żeby pasowały do niej charioty, zreszta nie wystawie za wielu dragon princów, zamiast kawalerii chciałem wziąć 10. Swrodsmasterów z BoS. Zapomniałem dodać, ze mag ma seer..., silver wanda - te dwa przedmioty swietnie sie komponują z BoS'em, dlatego tak mi na nim zależy.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie mozesz wziaśc seerstafa i silver wanda na jednym magu...

btw. a ja gdzieś o coś pytałem?? ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Faelar musisz troszke doczytac zasady... szczegolnie jesli chodzi o kompozycje armii i magiczne przedmioty.. czyli str 121 RuleBooka oraz str. 89 ArmyBooka do HE

pozdrawiam
Obrazek

Faelar
Pseudoklimaciarz

Niestety będzie niemożliwym spojrzeć na 121 str Rulebooka, bo go nie mam, ściagnałem tylko z neta 40-stronicowy skrót. A co do kompozycji armii to widze swój bład.
Ale mam dodatkowo pytanie :), czy kiedy gram na 1k to nie mogę wziąć dwóch bolców i jednego orła jako wierzchowca dla nobla, bo na str 89 jest napisane że mogę wziąc 0-2 jednostek rare?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

orzeł jako wierzchowiec nie liczy sie do rarów.. tak samo rydwan pod herosem nie liczy sie do speciali.
krotko mowiac: na 1k mozesz miec herosa na orle i 2 bolce.

a co do przedmiotów magicznych - jeden przedmiot z danej klasy na jednym herosie, oprocz tych ktore maja napisane ze mozna ich brac wiecej (np. DS)
Obrazek

Faelar
Pseudoklimaciarz

Czy żeby rzucić czar taki jak Flame of phoenix czy curse of arrow mag musi widzieć przeciwnika na którego chce rzucić czar?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie
F.N.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Czy HE mają jakieś inne limity slotów Special i Rare na BP?

ODPOWIEDZ