Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

nic juz sie nie zmieni, bylo nienarzekac. Postanowilismy nie zmieniac zasad wydanych przez GW bardziej niz to konieczne, nie bedzie zatem ani BP ani Restricted.

Scenariusze ubieram w słowa i pojawia sie lada moment.

@Defik - dobrze rozumiesz.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

czyli nie ma Balancing Patcha? wogóle, null, zero. nawet dla ogrów?
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

defik
Wałkarz

Post autor: defik »

No ja będę na bank :) Do zobaczenia:)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Jose pisze:czyli nie ma Balancing Patcha? wogóle, null, zero. nawet dla ogrów?
nawet

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

bleee...
czyli przyjezdzam z klajmatyczna rozpa zeby obalic pare piw na dalekich stolach.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Gajowy pisze:
Jose pisze:czyli nie ma Balancing Patcha? wogóle, null, zero. nawet dla ogrów?
nawet
spoko :)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Przy braku BP i R przydaloby sie jednak zabronic triplowania speciali.Ale do was nalezy decyzja.

3 unity po 6 flesh houndow na te pkt beda wzbudzac niesmak nie mowiac o zaburzeniach w rozgrywce. 3 5tki Chaos Knightow tez beda mocne.DP tez ale nie jak te 2 wczesniej wymienione przypadki.

Mania
Wałkarz

Post autor: Mania »

Zgłaszam poniższe osoby:
Łukasz (Mania) Manikowski - WE
Michał (Death) Kondziella - DE
Łukasz (Syrka) Syrocki - EMP
Błażej (Ufo) Kwiatkowski - VC
Paweł (Franc) Goś - DL

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Scenariusze:

1 Pitched Battle

Nic więcej nie trzeba dodawać?

Przed grą gracze rzucają jedną kostką K6, wygrywający rzut wybiera strona/zaczynanie i rozpoczyna wystawianie armii. Strefa wystawiania to 12’’ od krawędzi stołu, odległość między armiami to minimum 24’’. Gra trwa 6 tur lub do momentu, kiedy na stole zostają tylko figurki jednego z graczy (te, które pogoniły przeciwnika za stół też się liczą) lub wszystkie oddziały jednego z graczy są uciekające lub martwe.

2 Pendant of Kaeleth – czyli invert.

Przedmiot ten dorwał krasnoludki kowal run i pokręciło mu się trochę z magicznymi bajerami, co za tym idzie w tej bitwie…….

Zaczynanie i rozstawianie jak w PB tylko, że przegrywający ma prawo wyboru i zaczyna rozstawianie, a nie wygrywający. W fazie magii wszystkie naturalne 1 to 6 i na odwrót, tyczy się to wszystkich rzutów w fazie magii, bez względu na to, co to za rzuty i czego się one tyczą. Z racji tego, że wszystko jest odwrotnie WE nie mają dodatkowego lasu.

3 Death Hag Approaches – inaczej wiedźma ekhm tentego HOSTESSA.

Kobiety w naszym życiu są ważne, często nawet nazywane naszą szlachetniejszą połową, jedna taka będzie się kręcić po sali i być może będzie miała jakieś pomocnice . Na imię ma Agnieszka i powinna być całkiem widoczna, sami zobaczycie dlaczego…..

Zaczynanie jak w PB. Każdy z graczy może poprosić żonę Gajowego o przerzut 1 kostki (nawet scatter lub misfire) 1 raz w ciągu całej bitwy nawet taki, którego nie wolno przerzucać, ten rzut zostaje i nie można go w żaden sposób modyfikować ani zmieniać – zamieniać itp.

4 Magiczny Talizman

Walka toczy się na ziemi blisko miejsca gdzie znajduje się grób wielkiego króla, ma on przy sobie swój największy skarb, który działa na całe pole bitwy, a mianowicie…

Zaczynanie jak w PB. Każdy ward jakikolwiek by nie był i skądkolwiek by nie pochodził, działa dokładnie tylko na niemagiczne ataki, tyczy się również Regeneracji. W tym scenariuszu WE nie maja dodatkowego lasu.

5 AP

W niedziele trzeba leczyć kaca, wymiociny trolli maja no save, u nas atak dobrze nie będzie chyba więc….

Zaczynanie jak w PB. Każdy atak, który pochodzi z broni (nie z rąk, macek ani ataki wierzchowców) ma zasadę Armour Piercing, jeśli jednostka posiada już tę zasadę nic się nie zmienia. W tym scenariuszu WE nie maja dodatkowego lasu.

6 Pitched Battle

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

nie to żebym narzekał, zrobicie jak chcecie... ale brak balancing patcha i ograniczenia magii? Nie czaję, zasady ostatniego lokalu były dobra, po co je zmieniać?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zaczyna mi sie nie chciec robic czegokolwiek wokol tego mastera. Najpierw jedni marudza potem drudzy... Zastanowcie sie ludzie nad swoja postawa, bo mi rece opadaja - znajduje czas zeby zajac sie masterem , a mam go bardzo malo obecnie , a wy tak trujecie... Zasady nie ulegaja i nie ulegna juz zmianie. Neich kazdy wezmie demony albo vc i nie marudzcie.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Zalezy od Lodzi ale jest spora szansa ze zjawie sie Ogrami :wink: Albo Orkami :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

zasady nie ulegna zmianie, ani scenariusze, ani ocena malowania. tak juz bedzie, co postanowilismy z Ziemkiem napisane jest w 1 poscie tego tematu.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

"gramy wg. wszystkich errat , dire wolfów i uściśleń sędziowskich"

BP+R nie jest chyba żadnym z wyżej wymienionych, a deklarowaliście wcześniej że będzie uznawany... to jak w końcu jest?

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

wiem ze jestem poddenerwowny, czytaj post wyzej.

nic sie nie zmieni, nie ma BP ai restricted, o czym piszemy juz od 2 stron tego tematu

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Ziemko w regluaminie jest pomylka czy tak mialo byc? Chodzi mi o HE.wczesniej bylo 0-2 S i 0-2 R albo 0-5 S i 0 R.
Teraz jest 0-2 S i 0-2 R albo 0-4 S i 0-1 R.Opcja 0-5S i 0 R jest niedopisana czy celowo usunieta?

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

niedopisana, wydawala nam sie logiczna

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Spoko Gajowy, nie chcę żadnych zmian, ani was nie krytykuję. Po prostu się zapytałem. Nie śledziłem ostatnich stron rozmowy, ale pamiętam, że wcześniej chyba pisaliście inaczej. Mniejsza z tym, przyjmuję do wiadomości, że nie ma BP+R (wcale mi to nie przeszkadza). Mam nadzieję, że do zobaczenia 3/01/09 w Bydgoszczy. Pozdro.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

- za ćwiartki, generałów, sztandary,pure of heartitp. liczymy 50 punktów
:D

I ja prosze o dopisane do listy.
Od nas z 10 osob min bedzie.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt: