"NU MAGIC"- Gdańsk Morena 24.02.07
Wyniki:
1. Karol Pietrowicz 64 +4150
2. Łukasz Jagalski 63 +4695
3. Łukasz Łuczyński 54 +2034
4. Adrian Choromański 48 +1888
5. Grzegorz Gajewski 47 +1254
6. Witek Pawłowski 43 +1153
7. Wojciech Gogola 38 +461
8. Karol Malinowski 37 -38
9. Andrzej Ziółkowski 36 +668
10. Michał Wojtkowiak 35 -751
11. Michał Sitkiewicz 34 -257
12. Krzysiek Kawczyński 34 -842
13. Krzysztof Bigoszewski 34 -1732
14. Michał Skolimowski 33 +44
15. Tomek Pater 33 - 236
16. Karol Juralewicz 29 -2134
17. Bartek Grzanka 28 -1161
18. Marcin Dorobek 23 -2848
19. Krzysiek Kołtan 20 -2366
20. Andrzej Szypulski 17 -3542
1. Karol Pietrowicz 64 +4150
2. Łukasz Jagalski 63 +4695
3. Łukasz Łuczyński 54 +2034
4. Adrian Choromański 48 +1888
5. Grzegorz Gajewski 47 +1254
6. Witek Pawłowski 43 +1153
7. Wojciech Gogola 38 +461
8. Karol Malinowski 37 -38
9. Andrzej Ziółkowski 36 +668
10. Michał Wojtkowiak 35 -751
11. Michał Sitkiewicz 34 -257
12. Krzysiek Kawczyński 34 -842
13. Krzysztof Bigoszewski 34 -1732
14. Michał Skolimowski 33 +44
15. Tomek Pater 33 - 236
16. Karol Juralewicz 29 -2134
17. Bartek Grzanka 28 -1161
18. Marcin Dorobek 23 -2848
19. Krzysiek Kołtan 20 -2366
20. Andrzej Szypulski 17 -3542
Cos od siebie
Turniej się imo udał, ciekawe zasasdy się sprawdziły, i wszyscy byli (chyba zadowoleni). Jak mówiłem, zwycięzcy dostaną dyplomy w późniejszym terminie.
Dziękuję tym co zostali pomóc przy noszeniu stołów bo sam to bym chyba jeszcze tam siedział.
Moje bitwy:
20-0 ze Skolimem
18-2 z Malinem
16-4 z Thurionem
Każda obfitowała w ciekawe akcje, ze Skolimem 700 pkt prawie uciekło za stół od terroru (9ld ) dobrze ze 2 jedynki kulnąłem, bo zebrac się na 7 to nie problem . Z Malinem Doombul ubzdurał sobie że działa z S8 to dla niego pestka, zatem zginąl dopiero od 5 strzału . A z Thurionem tyle było akcji że szkoda wypisywać, najlepszy był Plague prist który sobie przebiegł po jednej flance . A no i rzucałem ciągle 9-11 hitów z ratlingów, ale co z tego jak raniłem 3 ;].
Turniej się imo udał, ciekawe zasasdy się sprawdziły, i wszyscy byli (chyba zadowoleni). Jak mówiłem, zwycięzcy dostaną dyplomy w późniejszym terminie.
Dziękuję tym co zostali pomóc przy noszeniu stołów bo sam to bym chyba jeszcze tam siedział.
Moje bitwy:
20-0 ze Skolimem
18-2 z Malinem
16-4 z Thurionem
Każda obfitowała w ciekawe akcje, ze Skolimem 700 pkt prawie uciekło za stół od terroru (9ld ) dobrze ze 2 jedynki kulnąłem, bo zebrac się na 7 to nie problem . Z Malinem Doombul ubzdurał sobie że działa z S8 to dla niego pestka, zatem zginąl dopiero od 5 strzału . A z Thurionem tyle było akcji że szkoda wypisywać, najlepszy był Plague prist który sobie przebiegł po jednej flance . A no i rzucałem ciągle 9-11 hitów z ratlingów, ale co z tego jak raniłem 3 ;].
- nightclower16
- Mudżahedin
To ja dam też coś od siebie:
Pierwsza bitwa z Sitem 20:0
Druga z Thurionem Też 20:0 , ale w drugą stronę
I z Gogolem 14:6 w plecy ...
Ogólnie jestem zadowolony ... prawie wygrałem z bardzo dobrym graczem jakim jest Thurion no, ale cóż nie zdałem animozji (w tym momencie był albo wóz albo przewóz i już nie mogłem nic zrobić)
Turniej bardzo fajny, format idealny, świetnie się na nim grało
Dzięki wszystkim za miłą grę bez ciśnień co się żadko zdarza z moim charakterem :P:P
Pozdro 600
Pierwsza bitwa z Sitem 20:0
Druga z Thurionem Też 20:0 , ale w drugą stronę
I z Gogolem 14:6 w plecy ...
Ogólnie jestem zadowolony ... prawie wygrałem z bardzo dobrym graczem jakim jest Thurion no, ale cóż nie zdałem animozji (w tym momencie był albo wóz albo przewóz i już nie mogłem nic zrobić)
Turniej bardzo fajny, format idealny, świetnie się na nim grało
Dzięki wszystkim za miłą grę bez ciśnień co się żadko zdarza z moim charakterem :P:P
Pozdro 600
Ja cały czas trzymałem równo formę :
18:2 z Paterem
18:2 z Gogolem
18:2 z Witkiem
Plus malowanie 9 pkt
Z każdym grało się bardzo przyjemnie,
W pierwszej bitwie miałem dupne rzuty w na trafianie, ale za to savy i wardy nieziemskie Wykosiłem wszystko Paterowi
w Drugiej z Gogolem on miał pecha ja miejscami fuksa, jedynie w kilku sytuacjach zabrakło tego szczęścia(overrun w wardancerów i zabrakło cala zeby wpaść w kolejnych z BSB;))
w trzeciej bitwie po pierwszej turze nie miałem Damselki z ósemką realmów bo gigant ich wystraszył a Lord na pegazie zabił dówch hoppersów na co oni: ZAJEBAĆ PEGAZA!! i wklepali mu 4 rany z 4ech ataków cała flanka była złamana, ale całe szęście reszta planu wybicia orków poszła dobrze i na sam koniec ( niezapominajmy o 5 jołmenach, którzy w szarży gigantowi wklepali 4 woundy zostło 5 hoppersów i dwóch wilków Gdybym te dwa wilki ubił to byłaby maska a ja bym wygrał turniej
Jeszcze raz dzięki
P.S. gdzie te foty Thurion
18:2 z Paterem
18:2 z Gogolem
18:2 z Witkiem
Plus malowanie 9 pkt
Z każdym grało się bardzo przyjemnie,
W pierwszej bitwie miałem dupne rzuty w na trafianie, ale za to savy i wardy nieziemskie Wykosiłem wszystko Paterowi
w Drugiej z Gogolem on miał pecha ja miejscami fuksa, jedynie w kilku sytuacjach zabrakło tego szczęścia(overrun w wardancerów i zabrakło cala zeby wpaść w kolejnych z BSB;))
w trzeciej bitwie po pierwszej turze nie miałem Damselki z ósemką realmów bo gigant ich wystraszył a Lord na pegazie zabił dówch hoppersów na co oni: ZAJEBAĆ PEGAZA!! i wklepali mu 4 rany z 4ech ataków cała flanka była złamana, ale całe szęście reszta planu wybicia orków poszła dobrze i na sam koniec ( niezapominajmy o 5 jołmenach, którzy w szarży gigantowi wklepali 4 woundy zostło 5 hoppersów i dwóch wilków Gdybym te dwa wilki ubił to byłaby maska a ja bym wygrał turniej
Jeszcze raz dzięki
P.S. gdzie te foty Thurion
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jakie ogromne różnice w punktach do 7 miejsca . Ja chciałbym podziękować wszystkim bardzo serdecznie. Nawet servi na swój sposób był całkiem normalny( na może po za jego przerośniętym ego ). Co z tego że przegrałem 20:0 z Młodym ( kurde ale że od terroru uciekł na 3 cale to poprostu krew mnie mało nie zalała ). Potem bitwa z Kołkiem, wktórej rozkręciłem wszystko prócz steam tanków (WE poprostu nie za bardzo mają czym ) 16:4. I w ostatniej i chyba z tej której najbardziej jestem dumny to z bigeesem 14:6 obfitująca w wiele testów psychologicznych ucieczek beastmenów i rozwalonych chariotów
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie
No jak już nie zdałem tego terroru, to na małe szczęscie mogłem chyba liczyc, tym bardzie ze pózniej oba twoje trimeny dostały szarże klocków od bokuSkolim pisze:( kurde ale że od terroru uciekł na 3 cale to poprostu krew mnie mało nie zalała ).
ale wiesz tak dla mojej przyjemności mógłbyś nim uciec za planszę . Ale nie ma na co narzekać. W sumie i tak miałem sporo szczęścia. Od dziś biorę moje magiczne kamyczki na każdy turniej Działają niesamowicie
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
fotki:
ja tez dziekuje wszsytkim przeciwnikom, bitwy fajne i na luzie, bez spiec i zgiec z Servim gra sie bardzo fajnie nie znacie sie (ale po tym jak mi wycial 1000pkt w 2 turze to juz mialem cieplo na szczescie skonczylo sie na 20-0 dla mnie p.s. servi, to nie byl pech, tylko blad, chyba malo ktory gracz O&G trzyma magow w jendostkach animozujacych.. tymbardziej ze ja gralem niestrzelajacym chaosem, wiec nie wiem czemu nie trzymales go poza oddzialem, no a na dodatek zlikwidowales mi maga, wiec jakbys go wrzocil do lasu to jzu wogle bys mial baje... ale niewazne
z Mlodym mega fajna smeiszna i wogle kul bitwa, ja pojechalem na pełnej k. i na pale, mlody skutecznie strzelal (wspomnianie ciągłe 9-11 hitow na kazdym z trzech ratlingow ) no i wyszlo jak wyszlo, ja stracilem praktycznie wszsytko, mlody 60-70% armii w tym wszystkich herosow... no ale pozajmowal cwiartki itp (bo ja juz zbytnio nie mialem czym ) wiec wyszlo dosc duzo na jego korzysc, tak czy siak bardzo mylo bylo
Jagal jak tak dalej bedziesz cisnal i dokupisz se jeszcze pegazy to bedziesz tą bretką cisnął ze az strach
pzdr !!
ja tez dziekuje wszsytkim przeciwnikom, bitwy fajne i na luzie, bez spiec i zgiec z Servim gra sie bardzo fajnie nie znacie sie (ale po tym jak mi wycial 1000pkt w 2 turze to juz mialem cieplo na szczescie skonczylo sie na 20-0 dla mnie p.s. servi, to nie byl pech, tylko blad, chyba malo ktory gracz O&G trzyma magow w jendostkach animozujacych.. tymbardziej ze ja gralem niestrzelajacym chaosem, wiec nie wiem czemu nie trzymales go poza oddzialem, no a na dodatek zlikwidowales mi maga, wiec jakbys go wrzocil do lasu to jzu wogle bys mial baje... ale niewazne
z Mlodym mega fajna smeiszna i wogle kul bitwa, ja pojechalem na pełnej k. i na pale, mlody skutecznie strzelal (wspomnianie ciągłe 9-11 hitow na kazdym z trzech ratlingow ) no i wyszlo jak wyszlo, ja stracilem praktycznie wszsytko, mlody 60-70% armii w tym wszystkich herosow... no ale pozajmowal cwiartki itp (bo ja juz zbytnio nie mialem czym ) wiec wyszlo dosc duzo na jego korzysc, tak czy siak bardzo mylo bylo
Jagal jak tak dalej bedziesz cisnal i dokupisz se jeszcze pegazy to bedziesz tą bretką cisnął ze az strach
pzdr !!
- nightclower16
- Mudżahedin
Zabiłem Ci 1000 pkt w pierwszej turze ....
- nightclower16
- Mudżahedin
Po drugie mówiłem, że się podłoże Chciałem żebyś pomyślałthurion pisze:no fakt mialem duzo czasu na nadrabianie... :pnightclower16 pisze:Zabiłem Ci 1000 pkt w pierwszej turze ....
2 boxy pegazów do kupienia to plan na najbliższe 2 tygodnie:P tylko trzeba ich dobrze pomalować zresztą całą armię trzeba odmalowaćthurion pisze:fotki:
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
lol, mimo standardowych max. za malowani, konwersje, wysiwyg, podstawki itd. zakwalifikowałem sie w pierwszej połowie - niezwykle mnie to ucieszyło
mysle ze gdybym nie zapomniał o kilku takich "szczegolach" jak :
- nocmiki maja siatki
- orkowie w hth daja extra kostki magii
- squigami nalezy szarzowac a nie o nich zapominac
to moze poslo by lepiej, a tak 10/10 , 14/6, 10/10 nie jest zlym wynikiem
mysle ze gdybym nie zapomniał o kilku takich "szczegolach" jak :
- nocmiki maja siatki
- orkowie w hth daja extra kostki magii
- squigami nalezy szarzowac a nie o nich zapominac
to moze poslo by lepiej, a tak 10/10 , 14/6, 10/10 nie jest zlym wynikiem
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI
Tu sie Gdynianie na Ciebie obraziliPozdrawiam wszystkich Gdańszczan, było fajno - mam nadzieję, że jeszce kiedyś sie spotkamy:)
Gralo sie kameralnie i spokojnie(tylko bylo zimno na sali co przeszkadzalo dosyc)
1.Bitwa:10-10 z Witkiem.Wiciu mi 3 razy walnal stope z irrestibla.Ogolnie 2 magowie na rydwanach mi duzo krwi napsuli.2 kolesie duzo pkt mi natlukli.
2.Bitwa i Guzka:18-2.Armia forest spirytów.Guzka poszedl na maxymalny ofens tyle ze 80 % breakow ktore rzucal to oblewal
3.Bitwa i Pysiek:10-10.Bitwa trzymajaca w napieciu do ostatniej tury
Skonczylismy pierwsi.HE na Krasie bez ryzyka z zadnej ze stron sa szybkimi bitwami .Pysiu mial dzialo z inzynierami dwoma ktore przez 5 tur nie moglo bolca trafic .Ja za to w magi cieniowalem i zestrzeleniu jego maszyn.20 pkt do minora zabraklo tak jak i w 1-szej bitwie.
Na te zasady bretonniaw czubie mnie wogle nie dziwi.Naprawde jest to chyba najsilniejsza armia przy tym regluaminie.Nic nie ujmujac oczywiscie jagalowi.Przemaluj armi ala twoj green knight to i z malowania bedziesz wyciagal wiecej.
beda puchakri dla kazdego, sa dorabiane w studiu, odbierzemy je albo w Lublinie albo z Adrianem na WIptasznik pisze:a ja mam pytanie co do nagrod: szafa dal tylko ten puchar czy jeszcze jakies male, ktore mozna sobie zatrzymac? (kiedys mi cos sie obilo ze mialy byc jeszcze jakies) no i gratulacje dla pierwszej trojki