lizardmen 2009
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Odzielmy jedno:
Magia a strzelanie ma bardzo mało wsólnych zasad
Porównywanie ich jest podobne do porównywania ruchu i psychologii
Czasem coś maja wspólnego, ale nie można opierać sie na wykładni zasad.
Wszystko co znam majace zasade automatycznego trafiania w strzelaniu ma opis przybliżony do słowa
"Autohit"
Terradony tego nie maja
Nie przypominam sobie natomist zasady gdzie musze trafiać, że jakas zasada - wystepujaca własnie podczas trafiania - nie działa.
Prosze podać mi podręcznikowy zapis zasady/cytat - cokolwiek ze sie myle. Abstrakcyjnym porównaniom nie trzymajacym sie sedna sprawy dziekuje. Chce czarno na białym rodzaj broni w której nie występuje słowo autohit lub przybliżone. A jednak trafiamy automatycznie, Najlepiej z dopiskiem - pamietaj nie działa zasada poison etc.
Magia a strzelanie ma bardzo mało wsólnych zasad
Porównywanie ich jest podobne do porównywania ruchu i psychologii
Czasem coś maja wspólnego, ale nie można opierać sie na wykładni zasad.
Wszystko co znam majace zasade automatycznego trafiania w strzelaniu ma opis przybliżony do słowa
"Autohit"
Terradony tego nie maja
Nie przypominam sobie natomist zasady gdzie musze trafiać, że jakas zasada - wystepujaca własnie podczas trafiania - nie działa.
Prosze podać mi podręcznikowy zapis zasady/cytat - cokolwiek ze sie myle. Abstrakcyjnym porównaniom nie trzymajacym sie sedna sprawy dziekuje. Chce czarno na białym rodzaj broni w której nie występuje słowo autohit lub przybliżone. A jednak trafiamy automatycznie, Najlepiej z dopiskiem - pamietaj nie działa zasada poison etc.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ale się czepiacie... Jasne, że suffers D3 hits oznacza "dostaje D3 trafienia". D3 trafienia to D3 trafienia, bez rzutów to hit.
A ten poison wbrew pozorom może się przydać, bo przynajmniej nie ma pytań, czy jak na ilość hitów terki rzucą 6, to wszystkie 3 autowoundują.
A ten poison wbrew pozorom może się przydać, bo przynajmniej nie ma pytań, czy jak na ilość hitów terki rzucą 6, to wszystkie 3 autowoundują.
na poznanskim forum (gdzies tutaj: http://forum.strefazero.net/viewtopic.p ... &start=195) toczy sie dyskusja odnosnie kamieni zrzucanych w domek... jak to jest?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Rzucam 4d3 wyszło 8, rzucam d6 wyszło 5, 8>5 to wchodzi 5 hitów. A jakbym na 4d3 wyrzucił 4, to 4<5 - wchodzą 4 hity.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Absolutnie nie.
Po prostu oddział w budynku dostaje D6 hitów od oddziału terradonów. Nie ma żadnego rzutu D3.
Po prostu oddział w budynku dostaje D6 hitów od oddziału terradonów. Nie ma żadnego rzutu D3.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Q. How do I resolve hits from weapons that do not roll
to hit (like Ratling Guns) against troops inside a
building? Can I really only inflict d6 hits?
A. Fire the weapon as normal, determining how many
hits it would cause normally. Then roll the D6 for the
target being inside the building, and the result is the
number of the hits caused by the weapon that actually hit
the target. Any excess hits are wasted against the walls.
to hit (like Ratling Guns) against troops inside a
building? Can I really only inflict d6 hits?
A. Fire the weapon as normal, determining how many
hits it would cause normally. Then roll the D6 for the
target being inside the building, and the result is the
number of the hits caused by the weapon that actually hit
the target. Any excess hits are wasted against the walls.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Czemu by miał?? To wciąż są impakty stegadona.
(dla przykładu chariot of fire wyraźnie mówi, że impakty rydwanu są magiczne a tu nie)
(dla przykładu chariot of fire wyraźnie mówi, że impakty rydwanu są magiczne a tu nie)
And the ground did tremble as the king marched to war...
Skink Priest bo gdy ginie engine nie działa.
To akurat wiem, tylko chodzi o to,że patrząc z drugiej strony jak prist zginie to engin też nie zadziała, a z wordingu nie da się według mnie wywnioskować kto jest źródłem, obrażeń(wydaje mi się że engin który jest częścią stegadona[jest on obsługiwany przez Priesta] dlatego chciałbym rozwiać moje wątpliwości).Może ktoś z LS pomoże.