Nemezis - We're BACK (16 maja, wawa) 2x1313
Re: Nemezis - We're BACK (16 maja, wawa) 2x1313
Zgłoszenie poszło na maila
Rafał Chmura + Kamil Kostecki
Rafał Chmura + Kamil Kostecki
Mam pytanie apropo PD:
W DE jest czar 0 'Power od Darkness'. Generuje D3+1 kości. Każda wygenerowana przez ten czar kość jest liczona jako dodatkowy PD?
Czy np. rzucam ten czar 2 kostkami i generuje 2 to jest tak jakbym już miał liczone 4 PD mimo że sam czar nic mi nie dał? ( bo rzuciłem 2 i odzyskałem 2 ) A może dodatkowe PD liczyć za każdą kość którą dostałem więcej niż ilość użytych do rzucenia czaru?
W DE jest czar 0 'Power od Darkness'. Generuje D3+1 kości. Każda wygenerowana przez ten czar kość jest liczona jako dodatkowy PD?
Czy np. rzucam ten czar 2 kostkami i generuje 2 to jest tak jakbym już miał liczone 4 PD mimo że sam czar nic mi nie dał? ( bo rzuciłem 2 i odzyskałem 2 ) A może dodatkowe PD liczyć za każdą kość którą dostałem więcej niż ilość użytych do rzucenia czaru?
To ja zgłaszam mnie i Jacuchnę
Piotr Szczepanek i Jacek Sieńkiewicz
rozpy przyslemy pozniej
i jeszcze jedno pytanie. Mamy oddzielne pule kostek dispela? jesli tak to czy kolega moze rozpraszac czary ktore leca w moja armie? Na tym rydwanie to moze byc malekith ze smoka?
EDIT:ktoś pożyczy 10 harpi?
Piotr Szczepanek i Jacek Sieńkiewicz
rozpy przyslemy pozniej
i jeszcze jedno pytanie. Mamy oddzielne pule kostek dispela? jesli tak to czy kolega moze rozpraszac czary ktore leca w moja armie? Na tym rydwanie to moze byc malekith ze smoka?
EDIT:ktoś pożyczy 10 harpi?
Ostatnio zmieniony 6 maja 2009, o 15:06 przez Pitagoras, łącznie zmieniany 1 raz.
miejsc mamy raczej sporo, myśle że damy rade pomieścić nawet 40 par Chociaż nie sądze by było tyle zgłoszeń, ale mam wizje, tych dawnych wspaniałych turniejów na Narbutta na które przybywało po 100 osób :]
Pitagoras myśle że malekith może być tylko najlepiej z podstawką piechotną dla niego, chodzi o moment w któym traci rydwan i zostaje sam hirołs
kości są wspólne, obie armie generują łącznie 2 kości a nie każda po 2
Draco liczą się wszystki kości wg. BP+R i te które użyłeś na rzucenie PoD i te które wygenerujesz, BP poprostu obcieło ten czar dośc drastycznie
Pitagoras myśle że malekith może być tylko najlepiej z podstawką piechotną dla niego, chodzi o moment w któym traci rydwan i zostaje sam hirołs
kości są wspólne, obie armie generują łącznie 2 kości a nie każda po 2
Draco liczą się wszystki kości wg. BP+R i te które użyłeś na rzucenie PoD i te które wygenerujesz, BP poprostu obcieło ten czar dośc drastycznie
- dziekanotr
- Wodzirej
Witam, prosze o dopisanie mnie do listy uczestnikow, niestety zmuszony jestem zagrac sam dwoma armiami:
TK+WoCH
rozpiski przesle potem, pozdrawiam
TK+WoCH
rozpiski przesle potem, pozdrawiam
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tak, każda armia musi mieć oddzielnego generała.
Każda armia może mieć swojego BSB (czyli możesz meic 2 na sojusz)
Nie można korzystać z ld sojuszniczego generała, to samo tyczy się przerzutów z BSB.
Nie można rzucać czarów na sojusznicze jednostki.
Jednostki sojusznicze biorą jednak od siebie paniki.
Każda armia może mieć swojego BSB (czyli możesz meic 2 na sojusz)
Nie można korzystać z ld sojuszniczego generała, to samo tyczy się przerzutów z BSB.
Nie można rzucać czarów na sojusznicze jednostki.
Jednostki sojusznicze biorą jednak od siebie paniki.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Proszę o dopisanie:
Kacper Bełz Woch
Przemek "Celedor" Rozalski Doch
Rozpiski i ID wyślę w najbliższym czasie...
Miałby ktoś pożyczyć 10 furii???
Pozdrawiam Celedor
Kacper Bełz Woch
Przemek "Celedor" Rozalski Doch
Rozpiski i ID wyślę w najbliższym czasie...
Miałby ktoś pożyczyć 10 furii???
Pozdrawiam Celedor
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
prosze o dopisanie:
Daniel Moczulski + Krzysztof Kotiuszko
jeśli Kotiuszko nie będzie mógł grać to najwyżej zagram sam.
Rozpy wyślemy najprawdopodobniej do końca tygodnia.
Daniel Moczulski + Krzysztof Kotiuszko
jeśli Kotiuszko nie będzie mógł grać to najwyżej zagram sam.
Rozpy wyślemy najprawdopodobniej do końca tygodnia.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam!,
Proszę o zapisanie Michał Kucharski (WE) + Dominik Kądzielski (WoCh)
Proszę o zapisanie Michał Kucharski (WE) + Dominik Kądzielski (WoCh)
ha, ja pamiętam jeszcze te turnieje,kiedy to głownie INKWIZYTOR robił tury i kiedy mialem ciśnienie na lige- tj sezon 2002/2003, nie dosc ze bylo duzo ośób na turniejach to jeszcze były za DARMO, a potem za 5 zł:)Manfred pisze: ale mam wizje, tych dawnych wspaniałych turniejów na Narbutta na które przybywało po 100 osób :]
Ostatnio zmieniony 6 maja 2009, o 19:16 przez _Mihau, łącznie zmieniany 1 raz.