Modelarski poradnik młodego gracza DoW
Moderator: esgaroth
Re: Modelarski poradnik młodego gracza DoW
Podstawki do mojej armii mam w klimatach imperialnych. Czy w takim razie Al Muktarom lepiej zrobić takie podstawki, czy pustynne (w końcu to oddział z Arabii)? Bo mam małą konsternację
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Po prostu zwykła ziemia z kępkami trawy i jakimiś skałkami.
Chyba jednak pozostanę przy spójnych podstawkach, choć mnie trochę korciło by zrobić je w klimatach Khemrii.
Najbardziej wnerwia mnie brak czasu na malowanie, półrocze się zbliża
Drugie pytanie:
Z czego zrobić tileańską milicję? Osobiście myślałem nad bretońskimi wieśniakami z pałami od maruderów, ale czy tak ich zostawić, czy jakoś jeszcze skonwertować?
Chyba jednak pozostanę przy spójnych podstawkach, choć mnie trochę korciło by zrobić je w klimatach Khemrii.
Najbardziej wnerwia mnie brak czasu na malowanie, półrocze się zbliża
Drugie pytanie:
Z czego zrobić tileańską milicję? Osobiście myślałem nad bretońskimi wieśniakami z pałami od maruderów, ale czy tak ich zostawić, czy jakoś jeszcze skonwertować?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Z imperialnej milicji mam już duellist'ów, a pomysł zrobienia ich z bretońskich chłopów wziął się stąd, że spodobał mi się art
Szukałem po innych firmach, ale w ogóle nie znalazłem nic choćby trochę zbliżonego do włoskiej milicji.
A jeśli już miałbym kontynuować ten pomysł, to zmienić im tarcze, czy pozostawić te wielkie?
Szukałem po innych firmach, ale w ogóle nie znalazłem nic choćby trochę zbliżonego do włoskiej milicji.
A jeśli już miałbym kontynuować ten pomysł, to zmienić im tarcze, czy pozostawić te wielkie?
Z racji zamieszkania rzadko jeżdżę na turnieje, większość bitew gram z kumplami na fanowskim booku. Tam jest w core'ach jednostka milicji. W zasadzie to statystyki mają dokładnie jak bretońscy chłopi.
Przyjemnie gra się na tym AB, nie jest przegięty, więc jeśli tylko zostanie dopuszczony, to nawet ruszę swoje cztery litery do Krakowa na turniej
Przyjemnie gra się na tym AB, nie jest przegięty, więc jeśli tylko zostanie dopuszczony, to nawet ruszę swoje cztery litery do Krakowa na turniej
Mantic wypuścił fajne modele, które idealnie by się nadawały do tej armii Kusznicy, ogry itp.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Kusznicy, kawaleria i ewentualnie piechota
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów