Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Re: Rattusy Kefasa [17.03.10 wip: bonebreaker & 6 monków fcg]

Post autor: jamakot »

Super Super Super =D> =D> =D> =D>
najlepszy chorąży też czekam na efekty końcowe
]arrrr

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Prawie miesiąc od ostatniego upa prezentuję skończony tzn gotowy do sprejowania i malowania oddział giant ratów:
Movement tray zrobiony z plasticardu z blaszką, całość zmagnetyzowana :>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wow, horda robi wrażenie :) powodzenia w malowaniu ;)
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

dobra robota :P

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

To jest to !!!
Imo horda lepiej się prezentuje niż jak z GW po równo szczurów w każdym rzędzie
]arrrr

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Bardzo podoba mi sie pomysl wlaczenia moving traya to oddzialu. I do tego ten hordowy klimat samego oddzialu. To jest dopiero porzadnie zobrazowana definicja zasady wave :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Mega wypas! Co za klimat!!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

dzięki wszystkim a szczególnie:
Rakso_The_Slayer pisze: ... powodzenia w malowaniu ;)
podbudowałeś mnie! x] dziś gratki zesprejowałem ale kończe jeszce pierwszy odział globków wiec z nimi na razie nie ruszam :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

eee! Panie! ja tu czekam i żadnych pomalowanych szczurów nie widzę [-(
no wrzuć coś wreszcie bom ciekaw tej Twojej armii ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

:oops: wkrótce wrzucę :^o tylko na statyw czekam :( i czekam :| i się nie mogę doczekać :?
pewnie dopiero jutro dotrze... więc porobię i wrzucę kilka :P

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Ty się nie migaj statywem, kilka książek czuy coś innego i jazda ;) no ale skoro wolisz poczekać i zrobić full pro sesje foto to ok ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

no i dupa ;) zapomniałem że dziś w jukeju bank holiday i poczta ma wolne więc statyw nie dojdzie ;( jutro i pojutrze pracuję od rana do wieczora więc nie dam rady ale za to potem mam 3 dni wolnego i zamierzam się za to zabrać :>
zastanawiam się jeszcze nad tłem ale ciemnoszare matowe będzie chyba najlepsze, dziś jeszcze przetestuję manualnie różne tła
no i może w końcu uda mi się kupić bezprzewodowy wyzwalacz to już byłoby piknie ;) i jazda...

a dziś kończę kolejengo warlorda tym razem na great rat poxie :> bonebreaker potrzebuje paru poprawek i dodatków między innymi zastanawiam się czy go nie przerzucić na podstawkę 40/40 :-k

mutate:

pierwsza sprawa:

co powiecie na zrobienie abominatora z tej firgurki z forge worlda:

Obrazek

odstąpiłem od zamiaru robienia abo z tygona a ta figurka lepiej się imo nadaje...
nie ma standardowego mechanicznego podwozia i pospolitych ratogrzych główek ;)
figsa ma dziwną pozę (jakby robiła kupkę) co trzeba będzie zmienić na jakiś pełznącą , dodać trochę mechaniczych wspomagaczy jakieś kolce i finito :>

druga sprawa to pomysł zrobienia tej kalkomanii (skala 28mm):

Obrazek

na tarczach tego oddziału:

Obrazek

wywaliłem z tego oddziału wszystkie głowy bez masek i chciałem go jakoś toksycznie zaakcentować tylko nie wiem czy taka heraldyka to nie przegięcie? :roll:

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

IMHO będzie pasować, ale leiej daj znak o broni biologicznej (prawa kolumna ostatni rząd)
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Abomka super. Jaki koszt tego modelu? Heraldyka do mnie osobiście nie przemawia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

krusk pisze:IMHO będzie pasować, ale leiej daj znak o broni biologicznej (prawa kolumna ostatni rząd)
no myślałem tylko o tych trzech rodzajach:

Obrazek

się jeszcze zastanowię...
Lazur pisze:Abomka super. Jaki koszt tego modelu? Heraldyka do mnie osobiście nie przemawia.
abomka niestety jeśliby prosto od FW 45f ale da się taniej za jakieś 25f-30f (chociaż to nadal drogo bo można taniej zrobić z czegokolwiek ;)
heraldyka będzie tylko na tym oddziale ponieważ tylko ten oddział ma maski no i chciałem żeby się czymś śmiesznym wyróżniał :)
taki oddział rodzynek :D biohazardowy znaczek imo jest najbardziej zbliżony do wyglądu skaveńskich run chociaż ten wyżej też :> no i czacha też spoko imo.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

znaczek z piorunem posowałby na inżyniera albo latarki, no nie? :) :wink:
]arrrr

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

jamakot pisze:znaczek z piorunem posowałby na inżyniera albo latarki, no nie? :) :wink:
no dokłanie :> możliwe że się tam pojawi :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

motywy z emblematami super, moim zdaniem będą pasowac. Model na abomke też dobry.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

na pierwszy ogień wip war lorda na great rat poxie, figurka strasznie wymęczona z której w ogóle nie jestem zadowolony ale robotę muszę tak czy siak dokończyć, na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

a na drugi ogień pięciu globasów, kolejny umęczony projekt nad którym pracowałem zbyt długo :( czemu sam jestem winien ponieważ nie dosyć że same globki to figurki wymagające dużej precyzji i doświadczenia z ogromną ilością różnorodnych elementów ciężkich do malowania jak dla świeżaka (kule, plecaczki, okularki i inne upierdliwe części) to jeszcze musiałem sporo roboty poświęcić na malowanie podstawek, takie extra szkielety do pomalowania sobie sprezentowałem :?
ale co chciałem to teraz mam :| już drugi raz nie rzucę się z motyką na słońce i będę teraz ćwiczył na clanratach...
Wiadomo, że dużo się dzięki temu nauczyłem i jak na pierwsze figurki w całości przeze mnie pomalowane to jestem z nich zadowolony ale roboty z nimi było w ch..olerę :> a oto i oni, sprawcy mojej niedoli :):

Obrazek Obrazek

Obrazek

i tak na dobrą sprawę to z przykrością stwierdzam, że muszę jeszcze dopracować kilka drobnych elementów :(
never ending story z tymi globkami normalnie #-o

pozdro!
Ostatnio zmieniony 5 cze 2010, o 20:15 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

wow! zajebisty szcurek =D> naprawdę świetnie Ci wyszedł. Masz chłopie rękę do GSu.

co do globków - malowanie eleganckie, trzyma klimacik. Może jedynie przy kulach bym więcej żółtego dodał żeby kolor spaczeniowego dymu był cieplejszy nieco.

Stary, jak tak zrobisz całą armię to miazga :)
Obrazek

ODPOWIEDZ