fakt, pomyslenie troche ze horrory sprawiaja mi problem i wziecie oddzialu np 8 albo wszarzowanie dwoma oddzialami jest niewykonalnekarlee pisze:O ile nie od boku to harpie się odbijają od 10tki horrorów...
Ograniczenia magii - wersja beta
Moderator: Barbarossa
Re: Ograniczenia magii - wersja beta
10 Horków to nie kłopot
Dla Harpii może tak, ale są inne rzeczy 
Może w ogóle zrobić limited
Wszyscy się radośnie powyżynamy 
Heh - pamiętam te Żabolowe Imperium z 8 scrollami
Pamiętam też, że jak grałeś przeciw mojemu bratu z Sylwannia na smoku, to się scrolle w 3 turze skończyły
Ale była przynajmniej epicka bitwa 

Może w ogóle zrobić limited

Heh - pamiętam te Żabolowe Imperium z 8 scrollami

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Po co ciac corpse carta i warrior priesta? A tak naprawde o tym tylko mowimy. To plewy. Ile razy uzyje sie na gre bounda z Warrior Priesta? Raz? Dwa? Boundow jednorazych nie tniemy, wiec tutaj tak samo, nie ma podstaw by ciac. (unbreakable jak sie nie jest w walce mozna zdispellowac w swojej turze, wiec tego nie licze).bigpasiak pisze:@Marku ja jeszcze podnosilem kwestie boundow...wg mnie czar to czar i powinien zjadac kostke a nie tak jak teraz jest proponowane jeden zje drugi nie...
Beda pytania, czy mozna zrezygnowac z ich boundow (tak jak przy PoD w prototypie, gdzie kazdy mag mial kosztowal 1PD).
Bound tam ma byc lekkim bonusem a nie sprawiac, ze nie da sie wystawic tych jednostek.
w jakiej wersji nie wystawisz lektora na wozie + 3 magow?
widziales zwyklego priesta ostatnio? albo carta?
mi jakos to umknelo...
zreszta jak juz bierzesz carta to wlasnie dla bounda i dodatkowego wskrzeszenia...
tak wiec wliczone ryzyko.
wg mnie jak mozesz sobie cisnac calkowicie za darmo czar ktory na pewno wejdzie to nic slabego nie jest.
nie wiem moze jakas wyjatkowa partie z rzymkiem prowadzilem ale on co ture ciskal cos lektorem a ja bylem zmuszony to wpuszczac bo potrzebne byly kosci na 3 magow jeszcze i wozek...
mi jakos to umknelo...
zreszta jak juz bierzesz carta to wlasnie dla bounda i dodatkowego wskrzeszenia...
wg mnie jak mozesz sobie cisnac calkowicie za darmo czar ktory na pewno wejdzie to nic slabego nie jest.
nie wiem moze jakas wyjatkowa partie z rzymkiem prowadzilem ale on co ture ciskal cos lektorem a ja bylem zmuszony to wpuszczac bo potrzebne byly kosci na 3 magow jeszcze i wozek...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Corps cart kosztuje śmieszne punkty a daje na 6 cali firsta do następnej swojej tury magii... to nie jest żenujący czar... a tym bardziej model. Słyszałem że wrighty się cieszą gdy są w pobliżu...
Kiedy policzymy że: WP ma dwa boundy, potem mamy 3 magów , dwie kości ogólne i dwa kolejne ogólne boundy okazuje się że mamy=12 PD licząc za każdy poziom czy bounda 1PD. Waralatar +1PD... trudnoo. jakis firebal pójdzie z 2 kości... ja tam wolę mieć zaklęcie z wózka... tak na wampiry
Kiedy policzymy że: WP ma dwa boundy, potem mamy 3 magów , dwie kości ogólne i dwa kolejne ogólne boundy okazuje się że mamy=12 PD licząc za każdy poziom czy bounda 1PD. Waralatar +1PD... trudnoo. jakis firebal pójdzie z 2 kości... ja tam wolę mieć zaklęcie z wózka... tak na wampiry

eee...przypomne Ci że akurat te moje boundy używałem żeby sie nie zmarnowały i akurat wiekszosc z nich wpuściłes.bigpasiak pisze:w jakiej wersji nie wystawisz lektora na wozie + 3 magow?
mi jakos to umknelo...

no przeciez mowie ze musialem wpuscic bo i tak kostek bym nie wyczarowal z rekawa...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
ale puszczałes rzeczy ktore Ci tez nic nie robily, jak wiekszosc z tego co robi altar.,..niestety tylko sam altar cos faktycznie robi co ture (i zazwyczaj jest to K6 s4) wiec conajwyzej powinien byc altar opodatkowany na 1PD a nie priest, )
Ale priest na altarze kosztuje 2PD, wiec o co chodzi? O to, ze ma 3 boundy?
To juz raczej kwestia tego by altar kosztowal 3PD a nie dwa, a nie zeby kazdy bound kosztowal 1PD...
Wlasnie dlateog, ze malo kto wystawia carta lub priesta hero, nie oplaca sie ciac kazdego bounda. Wydawalo mi sie, ze raczej go sie wystawia dla -1 do casta, ale w sumie to nie wiem.
Nad 3PD na archelectora mozna pomyslec, choc IMO on jest warty 2PD, bo 2 jego boudny sa z dupy. Albo raczej sa dobre, ale tylko jak dojdzie do walki, czyli napewno nieuzywane co ture.
To juz raczej kwestia tego by altar kosztowal 3PD a nie dwa, a nie zeby kazdy bound kosztowal 1PD...
Wlasnie dlateog, ze malo kto wystawia carta lub priesta hero, nie oplaca sie ciac kazdego bounda. Wydawalo mi sie, ze raczej go sie wystawia dla -1 do casta, ale w sumie to nie wiem.

Nad 3PD na archelectora mozna pomyslec, choc IMO on jest warty 2PD, bo 2 jego boudny sa z dupy. Albo raczej sa dobre, ale tylko jak dojdzie do walki, czyli napewno nieuzywane co ture.
Bound z Altara jest dobry ale boundy modlitwy są słabe.Marek Golan pisze:Nad 3PD na archelectora mozna pomyslec, choc IMO on jest warty 2PD, bo 2 jego boudny sa z dupy. Albo raczej sa dobre, ale tylko jak dojdzie do walki, czyli napewno nieuzywane co ture.
Jak nie jest w walce to na 12 cali można rzucić na championa lub heroesa lub na siebie: Hammer of Sigmar (re-rolle) Armour of Contempt (ward na 4+ na siebie nie warto bo ma już warda od Altara) Healing Hand (leczenie) z tego dwa są RiPami więc jak nie ma kogo leczyć to rzucamy tylko jednego bounda.
Jak jest w walce to: Soulfire (D6 S4 lub D6 S5 no armour save) i Hammer of Sigmar bo warda ma z Altara.
Umbreakable i Ward 4+ na Lektorze są raczej nie wykorzystywane bo sam ma to z Altara więc zostaje leczenie które też jest raczej sytuacyjne oraz przerzuty.
Gdyby modlitwy działały na zasadzie "trwają do następnej fazy magii Empire" to można by było brać je na poważnie a tak to Umbreakable na priescie to śmiech, dwie możliwości zdispelowania na 4+.
A ktoś mówił że Altara bierze się dla jego boundów, wg mnie bierze się go dla 2 kostek dispela, warda 4+, jednego bounda z ołtarza oraz umbreakable.
A jest coś takiego jak kolejność rzucania czarów? Najpierw boundy a później zwykłe czary lub odwrotnie? Czy można mieszać?
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
jak nie grasz TK to dowolnie.
Abandoned
Abandoned
Tylko mumie mają ustaloną kolejność rzucania czarów. Całą resztą możesz odpalać boundy/czary w jakiej kolejności ci się podoba.Sa!nt pisze:A jest coś takiego jak kolejność rzucania czarów? Najpierw boundy a później zwykłe czary lub odwrotnie? Czy można mieszać?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Dlatego -3 do PD to bezsens na Altarze...
( Az sam się dziwie ze bronie Imperium
)
( Az sam się dziwie ze bronie Imperium

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Przeczytalem 7 stron i jestem coraz bardziej za brakiem ograniczania magii...
Okej to ja mam pytanie. Moze glupie, ale w watku nie znalazlem na nie odpowiedzi. Mianowicie jak ma sie zapis "...jednostek i zdolności dających stałą liczbę kości co turę..." do Banner of sorcery? czy jest traktowana jako dajaca stala ilosc kosci?
Konkretnie: Mam sobie rozpiske HE dajaca mi 9 pd (zalozmy duzy mag, maly mag + jewel). Bazowo nie moge miec wiecej niz 12 kosci, BoS obcina mi ten limit o 2, czyli wychodzi 10. I teraz pytanie - czy kosci wygenerowane przez BoS pozwalaja mi na przekroczenie tych 10 ? Czy sa traktowane jako stala ilosc i w tym konretnym przypadku nie moge wygenerowac wiecej niz 1?
Z gory dzieki za odpowiedz
Konkretnie: Mam sobie rozpiske HE dajaca mi 9 pd (zalozmy duzy mag, maly mag + jewel). Bazowo nie moge miec wiecej niz 12 kosci, BoS obcina mi ten limit o 2, czyli wychodzi 10. I teraz pytanie - czy kosci wygenerowane przez BoS pozwalaja mi na przekroczenie tych 10 ? Czy sa traktowane jako stala ilosc i w tym konretnym przypadku nie moge wygenerowac wiecej niz 1?
Z gory dzieki za odpowiedz