Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010

Post autor: Kalesoner »

Nie można brać żadnych magicznych przedmiotów w kontyngencie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Gremlin pisze:Mozna brac 2x warbanner?

1 na kontygencie

2gi w armi właściwej
nie, bo w kontyngencie nie możesz mieć magicznych przedmiotów.

edit. kaleson pierwszy :evil:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie uważacie, ze mengile z Sylvan(Rampart) będą mega turbo przegięte? Chyba, ze czegos nie doczytalem, i nie mogą tego miec.
Ja raczej sie zjawię. :wink:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Kalesoner pisze:(...)W kontyngencie de poza mengilami trzeba jeszcze zmieśćić 1 core(...)
Manflayerzy posiadają magiczną szmatę więc odpadają.

Janiszek
Masakrator

Ale mi o DoW chodziło. Zamierzam nim przyjechac na Koziołka właśnie. :wink:

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

piszac, ze kto chce mengili wezmie de chodzilo mi rzecz jasna o to, ze bedzie mial shadow - ktorzy sa znacznie lepsi w takiej cenie jakby nie patrzec, nawet gdyby mozna bylo mengila brac.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

GoblinNadGobliny pisze:tak w ogole, dow dopuszczone? teraz mocne lobby idzie w ta strone, wole zapytac.
szczegolnie ze jak ktos chce mengili to wezmie sobgie kontyngent de, jak chce cannona - empire; za to dowolna armia oparta na shadach+mengilach czy cannonie z dow i imperialnym wydaje mi sie srednio interesujace.
dow jak najbardziej dopuszczone w armii dow.

edit: jednostki 1+ jak bulle w łograch czy erranci z errantry war nie sa 1+ w kontyngencie. wystarczy eby armia miala jednego true core'a :)

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

dopiszcie to do regulaminu, bo juz chcialem wystawiac harpie + shadow a dopiero teraz przez przypadek natknalem na te informacje (nie wszyscy czytaja wszystkie posty).

btw bede pewnie, regulamin bardzo mi sie podoba (choc mogloby byc mniej punktow za WoW imo albo liczone tylko do hobbystki ;))

ad scenariusz 2) czy dziala na mounty?

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

No i test do hobby moglby wskoczyc. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Marek G pisze:dopiszcie to do regulaminu, bo juz chcialem wystawiac harpie + shadow a dopiero teraz przez przypadek natknalem na te informacje (nie wszyscy czytaja wszystkie posty).

btw bede pewnie, regulamin bardzo mi sie podoba (choc mogloby byc mniej punktow za WoW imo albo liczone tylko do hobbystki ;))

ad scenariusz 2) czy dziala na mounty?
Już dopisuję. Co do punktów z oceny malowania itd. Vox populi vox dei - mówisz masz :mrgreen: Oddzielam hobbystyke do oddzielnej kategorii.

Jednocześnie przypominam, że proksy niepomalowane modele będą bezlitośnie tępione.

Scenariusz 2 działa na mounty.
Kotlet pisze:No i test do hobby moglby wskoczyc. :)
Test wiedzy bedzie robił niezastąpiony Antonio - najlepszy teściaż na świecie :)

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

co nie zmienia faktu, ze fajnie jakby byl w hobby. dzieki temu ludzie nie maja presji, nikt nie sciaga, nikt nie wydzwania i faktycznie ten test conieco obrazuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

GoblinNadGobliny pisze:co nie zmienia faktu, ze fajnie jakby byl w hobby. dzieki temu ludzie nie maja presji, nikt nie sciaga, nikt nie wydzwania i faktycznie ten test conieco obrazuje.
Będzie w hobby, a wydzwaniania się nie bój - przypilnuję ;)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

pewnie przybędziemy z Jankielem już piątek. Da radę nas przekimać?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

czy mozna miec w armii glownej 2 speciale i rare a w kontyngencie kolejny special ?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Nie sYsu. special kontyngentu wlicza się do armi matczynej. :D
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

A czy jeśli kontyngent jest z tej samej armii to może istnieć taka sytuacja że w kontyngencie jest kilka corów a w armii głównej nie ma wcale?

Janiszek
Masakrator

A ja mam pytanie inne. Kto jedzie z Wrocławia? Bo samemu mi się nie chcę, a turniej fajny :wink:

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ja tam bym ocene malowania zostawil (bo jak jej nie ma to pojawiaja sie smieciowe armie a to odbija sie na jakosci turnieju) tylko WoW dal do hobbystyki, ale nie chce wchodzic w kompetencje.
Ewe jakies rozwiazanie posrednie (ocena malowania/2, albo ze mozna zdobyc 15 ale max 10 wlicza sie do generalnej jak ktos proponowal w innym temacie).
Tak czy siak uwazam, ze ocena bazyliszkowa jest najlepsza.

Tak czy siak bede.

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

Orzech w morde!!

czyli muszę pomalować herosa, maga, lionsów iajkby co rydwan.. naprawić smoka i później greenstuff zamalować #-o
masakra z tym hobby.. ale za to ładny turniej będzie :D

hmm a jako kontyngent ledbelcherów :twisted: albo krasnoludzkie 2 bolce.. lub niszczymy psyche kusznikami DE i Black guardami :twisted:

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

jestes Krusk pewien tego?
moze ktos z orgow sie wypowie? :>
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ