Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Wedlug mnie jak wystawiasz lorda to optymalne jest 2 malych magow bo i tak wlasciwie maksujesz magie i masz jeszcze slota na bsb np. A kwestia nurgle/cincz/undivided jest dla mnie caly czas nie rozstrzygnieta. Kazdy lore ma swoje wady i zalety, i ciezko stwierdzic jednoznaczie ktory jest najlepszy.

Ja prawie zawsze grałem na 2 magach slanesha, ale ostatnio chyba dochodzę do wniosku że najlepiej mieć BSB na cycorobalu i jakiegoś exalteda na dysku który będzie atakował wszystko co się wrednie chowa
Perwersa chowamy w klocek jakieś kawy, albo gdziekolwiek gdzie jest potrzebny, a w tzinczowi dajemy flaming ataki aby radział Sobie z potworkami z regenką
Oczywiście to teohammer bo jeszcze taką kombinacją nie grałem. Przy następnej rozpie to uwzględnię

Perwersa chowamy w klocek jakieś kawy, albo gdziekolwiek gdzie jest potrzebny, a w tzinczowi dajemy flaming ataki aby radział Sobie z potworkami z regenką

Oczywiście to teohammer bo jeszcze taką kombinacją nie grałem. Przy następnej rozpie to uwzględnię

Paskudny uśmiech power gamera
No też wydawało mi się iż jest to jedyna interpretacja tego co napisałem...Zaklinacz Kostek pisze:Jab, Grolshek pisząc, żemiał pewnie na myśli rozpiskę na której będzie grał do czasu wejścia 8 edycji, kiedy trzeba będzie przenieiść ciężar gry na klocki piechoty i obciąć bohaterów.Grolshek pisze:Moja gotowa rozpiska do wejścia w życie 8ed. :
a ja myślałem, że tę dyskusję mamy już za sobą...Siriael pisze:Postać walcząca w Rydwanie nie może nosić innego Piętna niż Rydwan. Strona 124 AB Wojowników Chaosu
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=21765
nie można wsadzić bohatera khorna do rydwanu slaanesha ale można do bezmarkowego
No właśnie z tamtej dyskusji wynikło coś dokładnie odwrotnego...Waldi pisze:a ja myślałem, że tę dyskusję mamy już za sobą...Siriael pisze:Postać walcząca w Rydwanie nie może nosić innego Piętna niż Rydwan. Strona 124 AB Wojowników Chaosu
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=21765
nie można wsadzić bohatera khorna do rydwanu slaanesha ale można do bezmarkowego
Więc nie tylko ja się mylę ale też:
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=257860

I forumowicze warseer także:trikk pisze:IMO waldi ma rację. Heros khorne`a na bezmarkowym chariocie jest dopuszczony.
Tak samo Heros bezmarkowy na rydwanie khorne`a.
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=257860

No ale sa jeszcze przedmioty dajace kostki(PF, BoS), bonusy do czarowania (katam) czy bound spelle (BoW, torment). A to troche tansze i efektywniejsze niz kolejni magowie.Przemcio251 pisze:Właśnie przy takim set upie mam wymaksowaną magię 2 kostki Armia + 4 Lvl 4 + 3 x 2 lvl 2 = 12

Jedyny motyw, ktory rozkminialem na 4 magow to 4 malych nurglowcow. Trzeba fest antymagii, zeby nie musiec kitrac calej generalicji przed nasza magia. Tylko z drugiej strony na niektore armie nurgiel to bardzo slabiutki lore.

Warriors of Chaos Army
1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Enchanted Shield [15.0]
Golden Eye of Tzeentch [25.0]
Spell Familiar [15.0]
Word of Agony [40.0]
Axe of Khorne [45.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 175.0 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour
Infernal Puppet [35.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 190.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
Black Tongue [50.0]
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 85.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail
5 Warhorse @ [0.0] Pts
Mark of Slaanesh; Flail
5 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 60.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail
17 Chaos Marauders of Slaanesh @ 103.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Standard
5 Chaos Knights of Nurgle @ 230.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
5 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
5 Chaos Knights of Khorne @ 230.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
3 Dragon Ogres @ 231.0 Pts
Great Weapon; Light Armour
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 7
Models in Army: 72
Total Army Cost: 2350.0
Taki coś wymyśliłem z tym, że zastanawiam się czy nie wywalić jednych DO a zamiast nich wstawić Helke i jeszcze kilku pieszych maruderków do tego mniejszego klocuszka:)
1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Enchanted Shield [15.0]
Golden Eye of Tzeentch [25.0]
Spell Familiar [15.0]
Word of Agony [40.0]
Axe of Khorne [45.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 175.0 Pts
Infernal Puppet [35.0]
Dispel Scroll [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
Black Tongue [50.0]
Mark of Slaanesh; Flail
5 Warhorse @ [0.0] Pts
Mark of Slaanesh; Flail
5 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 60.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail
17 Chaos Marauders of Slaanesh @ 103.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Standard
5 Chaos Knights of Nurgle @ 230.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
5 Chaos Knights of Khorne @ 230.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 7
Models in Army: 72
Total Army Cost: 2350.0
Taki coś wymyśliłem z tym, że zastanawiam się czy nie wywalić jednych DO a zamiast nich wstawić Helke i jeszcze kilku pieszych maruderków do tego mniejszego klocuszka:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
No raczej pierdola z ciebie, bo to calkiem mocna rozpa, gdyby ja deczko ztuningowac.Grolshek pisze:Mniej więcej moja rospa sprzed roku... Nie działa niestety... Albo mam zbyt mocnych przeciwników albo pierdoła ze mnie...

Jako, ze woch w tej formie to raczej defens z kontra, to obowiazkowo w rozpie powinny byc 2 helupy lub 2 harmaty. Poza tym nie przemawia do mnie zlozenie herosow. Lordunio w ktorym jest kupa punktow, wedlug mnie jest zbyt cienki i nie powinien sie pchac do walki, tylko czarowac zza wegla, wiec nie potrzebny mu ten caly sprzet do cc. No i jezor na malym magu to lekki samoboj, bo uzywajac go oddajesz przeciwnikowi prawie 100 pkt.

Tak wiem, że Lord musi się kitrać... ale niestety problem polega na tym, że czasami nie da się go tak zkitrać żeby go jakiś miecio na lataczy nie zaszarżował
więc word of agony jest fajne bo może skasować takiego pacjęta przy odrobinie farta. Hmmmm 2 Helki... kto wie kto wie może jak nabęde drugą sztukę to wtedy cosik pokombinuje...
Jak do tej pory raz tylko miałem Języczek w rozpie i się sprawdził bo przy jego pomocy spowodowałem wybuch Lorda maga przeciwnika
opcją było by zastąpienie języczka BOS i czymś jeszcze ale to wymaga głębszego zastanowiena....
A co sądzicie o combie Armor of Damnation/Father of Blades???
Co prawda bardzo obawiam się 8ed bo boje się, że przeciwnicy będą wystawiać kupę strzelania i będzie lipa

Jak do tej pory raz tylko miałem Języczek w rozpie i się sprawdził bo przy jego pomocy spowodowałem wybuch Lorda maga przeciwnika

A co sądzicie o combie Armor of Damnation/Father of Blades???
Co prawda bardzo obawiam się 8ed bo boje się, że przeciwnicy będą wystawiać kupę strzelania i będzie lipa
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Więcej strzelania raczej nie będzie, (chyba że u HE, WE bo tylko łuki mogą strzelać z 2 rank) jednak będzie ono wredniejsze z powodu tego że templaty kładziesz tam gdzie chcesz <i masz LoS, ale nie jesteśmy tego pewni jeszcze...>
Proponuje spojrzeć na to z nieco większym optymizmem, ponieważ helenka z pełnymi templatami + los na wszystko bo przecież jest LT + kładzenie ich wszędzie gdzie się chce to raczej dobra nowina dla WoChu, nie sądzicie?
Proponuje spojrzeć na to z nieco większym optymizmem, ponieważ helenka z pełnymi templatami + los na wszystko bo przecież jest LT + kładzenie ich wszędzie gdzie się chce to raczej dobra nowina dla WoChu, nie sądzicie?
Paskudny uśmiech power gamera
brzmi ciekawie:)Jab pisze:Więcej strzelania raczej nie będzie, (chyba że u HE, WE bo tylko łuki mogą strzelać z 2 rank) jednak będzie ono wredniejsze z powodu tego że templaty kładziesz tam gdzie chcesz <i masz LoS, ale nie jesteśmy tego pewni jeszcze...>
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja