Grabz: PCV+WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Grabz: Nob do 40k

Post autor: smiejagreg »

Trochę brakuje głębszych rozjaśnień, głównie na skórze zieleniaka...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Tarcza ekstra;]
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Terminator fajny, nieco tylko mogłeś go pobrudzić. Orak nieco za ciemny ale też fajny, najlepsza jest tarcza, dobry miałeś z nią pomysł :) tak jak pisał smiejagreg, przydało by sie jeszcze rozjaśnić.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

smiejagreg pisze:Trochę brakuje głębszych rozjaśnień, głównie na skórze zieleniaka...
Bizon pisze:przydało by sie jeszcze rozjaśnić
Przyznam szczerze że zauważyłem to dopiero na fotkach, podczas maziania wyglądało ok, przynajmniej tak myślałem. Następnym razem zwrócę na to uwagę.
Cookie Monster pisze:Tarcza ekstra;]
Bizon pisze:najlepsza jest tarcza
Szczególnie cieszy, pomysł i produkcja własna :mrgreen:
Bizon pisze:mogłeś go pobrudzić
Też mi trochę zbrudzeń brakuje ale tak się napociłem nad rozjaśnianiem że bałem się cuś spartolić na koniec.
I na zakończenie zamówienie, trochę nie w temacie bitewniaków ale ludziki to ludziki.Fota koszmarna bo robiona telefonem w nocy :roll: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Kolejkowe ludziki :D
Z brudzeniem tez sie zawsze cykałem, ale polecam suhe pigmenty w awaryjnej sytuacji lecisz pod kran i nie ma bata zeby cos zostało ;) a fajne efekty można osiagnąć stosunkowo małym wysiłkiem, coś jak z waschem tu ciapniesz tam ciapniesz i juz jest znacznie lepiej:>

Grabz
Kretozord

Bizon pisze:w awaryjnej sytuacji lecisz pod kran
Nigdy bym nie przypuszczał że to takie proste.
A teraz delikatny upik, wszystko faza WIP bardziej lub mniej zaawansowana :wink: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fotki wyszły wyjątkowo paskudne :roll: .

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

No malowania nie da się ocenić niestety, ale na tej makiecie to bym sobie z przyjemnością w mordheima zagrał :)

Grabz
Kretozord

Damik pisze:malowania nie da się ocenić
Oj tam oj tam, cieniowanie znikło na zdjęciach :? . Postaram się o nieco lepsze foto po zakończeniu prac.
Damik pisze:mordheima zagrał
Zawsze chętnie 8) .

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Budyneczek elegancki, podłogi tylko trochę nie ogarniam:P ale to wina fot, lekki oczopląs:D Czekam na next stage!

Grabz
Kretozord

Pięknie podziękował Bizonie za komentarz.
Jadziem dalej :P .
Na początek cuś starego.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Budynek powstał ładnych parę lat temu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Byłoby na tyle, całość spodkładowiona i czeka na mazianie. Trochę się jeszcze zastanawiam nad podłogą, wypadła najsłabiej i chyba ją zamienię na cuś bardziej trendy, może drewno :? .

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Drugi budynek ekstra;) Masz zamiar coś tam jeszcze robić(oprócz podłogi) czy już tylko malować?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Grabz
Kretozord

Dojdą jeszcze belki na froncie budynku, dachówka na na skośnych fragmentach i drzwi choć z nimi mam największy problem. Chciałbym aby były otwierane w celu większej funkcjonalności obiektu, niestety nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Myślałem o zawiasie zrobionym z cienkiej blaszki i szpilki, może dzisiaj popróbuje. Po pomalowaniu całości dojdą jeszcze różne graty, meble, książki, połamane deski i model żaglowca na kominek. Wszystko przygotowane i czeka na wklejenie.

Grabz
Kretozord

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Grabz
Kretozord

Delikatny upik, tym razem skończone ludki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Grabz
Kretozord

Podziękował.
Teraz moje zgłoszenie na II Bolterowy Konkurs Malarski, jak będzie galeria z całości to podlinkuje.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 lis 2011, o 09:55 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Można by dodać coś jeszcze na podstawkę, wszakże to wciąż iście zacna praca. Świetnie uchwyciłeś ruch postaci. Gratulacje. =D>
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Grabz
Kretozord

Cieszę się że widać ruch, tematem był pojedynek w oparciu o modele GW z naciskiem na dynamikę. Mam nadzieję że całość mieści się w kategorii. Odnośnie samej podstawy to nie wszystko wyszło jak planowałem. Miał być rozbłysk/dym w miejscu pojawienia się demona, wata+lakier do włosów i wyszło elegancko. Dym zawijał się w kierunku ruchu horrora, częściowo rozwiany, byłem naprawdę zadowolony z efektu. Nastąpił etap malowania waty i tu wszystko szlak trafił. Farba w aerozolu rozpuściła lakier, wszystko straciło kształt, porobiły się koszmarne grudki i nadawało się tylko na śmietnik.
Odnośnie całości to raczej jestem zadowolony, to mój max, przynajmniej na razie :mrgreen: . Fotki niestety nie oddają w pełni szczegółów, słabo widać tarczę (a jest tam marchewka i rybny szkielet), piegi na paszczaku są cieniowane. Od dzisiaj jest możliwość zobaczenia na żywo, gablotka z wszystkimi 7 konkursowymi pracami będzie dostępna przez najbliższy miesiąc.
Zapraszam.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 19:03 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

grab
Wałkarz

Post autor: grab »

dodam, że chodzi o sklep Bolter we Wrocławiu

Grabz
Kretozord

Tym razem tereny, foty słabe :evil:
.
Może znajdzie się chętny do pozyskania takowych.
Edit: Zdjęcia tak słabe że wyleciały :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony 26 mar 2012, o 16:42 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ