Najlepsi Lordowie i Paladyni
Re: Najlepsi Lordowie i Paladyni
W czasach gdy działa są tak powszechne wsadzanie drogich lordów na latajaće chabety to droga i często bolesna sprawa.
Paladin quest, insygnia, virtutka dająca mu możliwość łażenia na piechotę, GW i jak starczy punktów w limicie to Gauntlet of the Duel.
Pisane orientacyjnie, bez AB. Masz pana z sejwem na 4+, S 6. Nie można mu odmówić pojedynku, i ma warda na 3+ na ostatnią ranę.
Pisane orientacyjnie, bez AB. Masz pana z sejwem na 4+, S 6. Nie można mu odmówić pojedynku, i ma warda na 3+ na ostatnią ranę.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Pojedynkowca. Virtue of Confidence, Gauntlet of Duel, Dragonhelm, Birth-Sword of Carcassone i Luckstone. Albo ze Sword of the Quest, ale wtedy na koniu, żeby miał lepszy save. W jednej bitwie raz takim panem zdjąłem głowy trzem orkowym herosom
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Rękawice dają raptem ( ładne mi "raptem" ) tyle, że jak rzucisz czelka, to przeciwnik nie może ci go odmówić, dalej ma natomiast wolny wybór kogo do pojedynku wysłać ( bo wyzwania nie rzuca się konkretem modelowi, tylko modelem zdolnym je przyjąć ).
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Zrobię tak jak powiedziałeś tylko lucky stone zamienilem na mantle of damsel.Gniewko pisze:Pojedynkowca. Virtue of Confidence, Gauntlet of Duel, Dragonhelm, Birth-Sword of Carcassone i Luckstone. Albo ze Sword of the Quest, ale wtedy na koniu, żeby miał lepszy save. W jednej bitwie raz takim panem zdjąłem głowy trzem orkowym herosom
No i zastanawiam się czy w razie czego nie zmienić dragon helma i mantle of damsel na insignia of the quest skoro ma latac?
Ja HKB kompiluje z Hearthwood lance (rerolle na wound i hit). Wydaje się optymalizuje szansę wbicia HKB. Zostaje 25pkt. Może koledzy by podrzucili jak można by było spożytkować te pkt. Downstone? A może E.Sh i coś. A może zbroje dającą 10 WS (co często przekłada się na -1,-2 do trafienia naszej postaci i jeszcze zwiększa szansę na trafienie przeciwnika)?
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, o 15:52 przez Gorrador, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaude Mater Bretonnia
- wind_sower
- Masakrator
Heartwood lance daje tylko przerzut do wounda
Lepiej dać Sword of Swift Slaying dostajesz Always Strike First przy I6 Lorda masz większą Inicjatywę niż większość potworów czyli dostajesz przerzut hita. Rzadko mi się zdarza by mniej jak 3 hity weszły a to już 50%szans na ubicie gada z którym walczysz
Lepiej dać Sword of Swift Slaying dostajesz Always Strike First przy I6 Lorda masz większą Inicjatywę niż większość potworów czyli dostajesz przerzut hita. Rzadko mi się zdarza by mniej jak 3 hity weszły a to już 50%szans na ubicie gada z którym walczysz
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com