BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, 2-3.04.2011, 2400 ETC, Białystok

Post autor: Robson »

Jak będziedziecie traktować armie VC które mają w rozpisce Bloodków, a fizycznie na stole to nie jest BK
taką sytuację na bazylu miał szmajson, grał z zielonym i dowiedział się, że wpadł w bloodków w fazie combata ;) ( ciekawe wogóle dlaczego Bless ich nie zdjął ze stołu? :wink:

Aby unikać tego typu nieporozumień musi być nakaz wysiwig-u
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Król Goblinów pisze:Jako ze jest realna opcja wyjazdu na "legendarną bibę frontu wschodniego" 8) - co wy macie z tym roztrząsaniem malowania.. jeszcze w 7ed przecież chyba LS coś tam stworzył na ten temat, i problemu nie było.
Ładnie malowanie i pieszczenie Armii spoko, i za to się powinno dostać na masterze punkty ( tak , do generalki, bo ta gra to nie tylko rzucanie kostkami) ale walenie ujemnych punktów jest lekko nie teges-> pełny WYSWIG= 5/5 połaowa- 2/5itp. a nie ściąganie modeli ze stołu ( naprawdę ogarnijcie się z takim myśleniem..) Jak ktoś ma metalowych dwarfickich crossbow'ów z 4ed i nie ma doklejonych (wtf) dwuraków to jest gorszym hobbistą?
No dokładnie o to mi chodzi. Żadne zdejmowanie modeli nigdy się nie sprawdziło i nie sprawdzi bo nikt nie chce być tym złym. Ot wszystko.
Król Goblinów pisze:@Pasiak te argumenty z Euro są bez sensu- fajnie byłoby pamiętać te to gracze chcą pomóc reprezentacji i grają na te zasady , a nie odwrotnie, więc co ma ich malowanie armii do tego.
Pzdr,KG
Oczywiście się zgadza, ale skądś ta reprezentacja jest wyłaniana prawda? A o ile pamięć mnie nie myli ostatnio jakieś "problemy" z figurkami były...
Wolałbym uniknąć czegoś takiego w tym roku...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Słyszałem o tej sytuacji dlatego też pytam sie, bo na Bazylu widziałem sporo armii na Bloodkach, ale tylko w rozpisce :)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Smiechu pisze:Słyszałem o tej sytuacji dlatego też pytam sie, bo na Bazylu widziałem sporo armii na Bloodkach, ale tylko w rozpisce :)
Dotykasz sedna problemu...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

pierdo lamento a i tak nie zmienią zasad. tak więc proponuje zmiane tematu. zdania są podzielone. może gdyby wszyscy się sprzeciwili to by zmienili. mi osobiście się podoba takie coś. ale kazdy ma swoje zdanie.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bigpasiak pisze:
Smiechu pisze:Słyszałem o tej sytuacji dlatego też pytam sie, bo na Bazylu widziałem sporo armii na Bloodkach, ale tylko w rozpisce :)
Dotykasz sedna problemu...
:mrgreen:
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Barbarossa pisze:Tia, po prostu kolejny krok w kierunku syfu.
Zgadzam się ze Barbem i wieloma innymi ludzimi dla których malowanie to też cześć naszego hobby i choćby to symboliczne pkt. ustalone przez LL powinny pozostać + test wiedzy.

Ktoś przytaczał Wejherowo o to że tam jest frekwecja duża - jasne ale:
-Master dla morzem, a lato i wakcaje gdzie nocuje się w domkach z ogniskiem i innymi atrakcjami jest super opcją samą z siebie
-jest to Master gdzie jest największa ilość armii-śmieci i widziałem tam wiele paskudztw które uchodziły bo miały byc nasmarowane jakimiś fabami

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Barbarossa pisze:DLATEGO właśnie ocena malowania jest dobra, bo za brakującą tarczę na BSB jest -1 punkt, a nie "zdejmij ze stołu". Po co wymyślać nowe aberracyjne rozwiązania w rodzaju "nie dopuścimy" skoro od lat rolę policjanta pełni z powodzeniem ocena malowania, uwzględniając wszystkie czynniki?

IMO bardziej ludzi zniechęci do przyjazdu na Wasz turniej perspektywa "bo mi zdejmą gwardię bez tarcz" niż "bo będę miał -1 punkt za brak tarcz na gwardii"
Czytam dyskusje od początku i wiedze że co jakiś czas będe pisał posta - zgadzam się że Zbychem :D

Tak od siebie chciałbym zobaczyć jak jako kolega np:L sędziujący każe swojemu kumplowi zdjąć ze stołu figurkie za 300-400 i zabrania koledzie jej używać do końca turnieju :?

Janiszek
Masakrator

W sumie po głębszej analizie jednak macie racje. Malowanie musi byc oceniane. W sumie fajnie sie gra z pomalowaną armia, bitwa staje sie bardziej emocjonująca. Takie zasady przyzwalają w sumie na tumiwisizm i wszelkie inne olewanie estetycznej strony naszego hobby.

Tylko co moje marne zdanie może zmienic? :lol2:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, o 23:54 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Owszem dotykam, bo to to jednak bije w ludzi którzy wydają kase na jednostki którymi chcą zagrać. powtarzam - CHCĄ TĄ JEDNOSTKĄ ZAGRAĆ!! i wydają kase na to by móc i ją mieć taką jak GW wydało.
A tu nagle - model sie ugrywalnił, więc coby nie nie przepłacać zrobimy konwulsje z czegokolwiek tak by tylko mnie dopuścili.

Generalnie to jest to samo co:
zamiast WL wsadze Pheanix'w, ale w rozpisce bede miał WL.

Jeżeli ktoś dalej nie czai o co chodzi to ja już jaśniej nie potrafie.

To jest głównie do orgów, bo wkońcu to wy mówicie o faszystowskim zdejmowaniu figórek ze stołow jeżeli nie będą one spełniać waszych wymagań pomalowania i WSWiG-u.

Tak więc przemyślcie jeszcze raz w tym miejscu regulamin, bo może to wywołać sporo spięc na samym turnieju czego zapewne woleli byście uniknąć.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Robson pisze: taką sytuację na bazylu miał szmajson, grał z zielonym i dowiedział się, że wpadł w bloodków w fazie combata ;)
Bardzo dobry przykład "z życia" ostatniego Mastera, który oddaje po co nam WYSYWIG.

Wiem, że zawsze będzie cześć graczy dla który Master to nie będzie święto graczy gdzie każdy chce pokazać swoje najładniejsze modele, ale to zabija idee turnieju klasy MASTER, a znając polską mentalność i tak nawet jak ktoś będzie miał prosa to przecież koledzie się krzywdy nie zrobi :( i nie będzie wypadało komuś zwrócić uwagi "masz nieodpowiedni figurki".

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Też bym był za przemyśleniem.

Dodajecie 10 punktów za malowanie i zamykacie wszystkim gęby.

A tak to mogą być napinki z powodu obiecanego zdejmowania ze stołu oraz ostatniego mastera przed wyłonieniem składu Euro.
Już widzę tę ostatnią bitwę na pierwszym stole, gdzie jeden z graczy każe drugiemu zdjąć ze stołu blood knightów..... skrajne, ale już różne rzeczy na turniejach widziałem...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Widze ze z tymi Bloodkami to dałem każdemu do myślenia :D

Jest to obecnie najbardziej popularny model w armiach VC (po zmianie zasad Euro) - szkoda tylko że nie jest tak popularny w sprzedaży <lol>

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Ja nie mam kolegów.
Zdejmę każdą figurkę, każdemu, na każdym stole.
Bez problemu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Janiszek
Masakrator

Jedy Knight pisze:Ja nie mam kolegów.
Bez problemu.
O zgrozo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Cauliflower pisze:
Dodajecie 10 punktów za malowanie i zamykacie wszystkim gęby.
Marcin jest bardzo light-owy regulamin malowania pomysły Św.Barbary przegłosowany na LL jako wzór do stosowania. Moim zdaniem light-owy ale z głową ułozony bo zawiera wszystkie elementy składowe i jego powinno się stosować.

Janiszek
Masakrator

może mała ankieta? o ile w ogóle orgowie dopuszczacie możliwosc zmiany czegokolwiek w regulaminie.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Jedy Knight pisze:Ja nie mam kolegów.
Bez problemu.

Bedę chyba to nagrywał jakaś kamerką, bo normalnie jestem jak niewierny Tomasz.
Albo nagle wszyscy pokupują sobie figurki by nie było nieporozumien, albo wszyscy będą mieli to głęboko w D. i będą grać tym co dotychczas 9i dzięki temu wystawią JJ na próbe :D )

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pewnie, że dopuszczamy zmiany w regulaminie, do mastera jeszcze miesiąc :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Robson pisze:
Jak będziedziecie traktować armie VC które mają w rozpisce Bloodków, a fizycznie na stole to nie jest BK
taką sytuację na bazylu miał szmajson, grał z zielonym i dowiedział się, że wpadł w bloodków w fazie combata ;) ( ciekawe wogóle dlaczego Bless ich nie zdjął ze stołu? :wink:

Dziwne, że piszesz takie rzeczy bo bless wałkował takie watpliwosci ze 100 razy. Poczytaj sobie najpierw temat o bazylu, może Ci się cos wyjasni.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ