Galeria Dr.Lobo: Wraithy dla na el' konkursko Kurosa.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Galeria Dr.Lobo: Wood Elf 11.12.2011 WIP

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Na pierwszej fotce twarz mi się bardzo podobała chociaż bardziej przypominała jakąś obcą istotę z innej planety niż elfkę ;)
Po zmianach jest już zdecydowanie bardziej elfka. Podobają mi się uszy chociaż przyznam, że sam preferuje wizerunki kłapouchych z bardziej subtelnymi i mniej odstającymi uszami (nie przepadam za klimatem WoWa). Wciąż jeszcze ciężko ocenić tak naprawdę. Technicznie póki co super, koncepcyjnie... kwestia gustu - jednym się będzie bardzo podobało innym mniej.
W każdym razie nie mogę się doczekać postępów i fotek z kolejnych etapów, a jestem pewien, że efekt końcowy będzie kopał w jaja ;)

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

moim zdaniem uszy spoko, ale troche za długie. Rysy twarzy też mogły by być trochę bardziej ostre

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ooo tak, o wiele lepiej. Uszy z tych większych rozmiarów, ale pasują dobrze. Zobaczymy po dodaniu jakiejś fryzury. 8)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Zapowiada się ekstra;p Mina trochę taka :foch i ch...;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

Kolejny krok. Jeszcze sporo do zrobienia ale już ogólny zarys jest. Jak oceniacie teraz??

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Coraz lepiej wygląda, myśle że jak skończysz wlosy to będzie się prezentować dużo lepiej i mniej "obco". To dalej jest z modeliny? Bo aż się wierzyć nie chce :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jakie to małe jest =D>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fakt faktem. Coraz fajniej. =D>

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Ramiona są smukłe i ładnie wyglądają ale chyba są ciut za nisko, minimalnie bym je do góry podniosła.
Obrazek Obrazek Obrazek

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

podziwiam za umiejętności =D> moim zdaniem usta są troche mało kobiece i zmarszczki w kącikach ust wyglądają dziwnie. tak jak wcześniej ktoś zauważył mimika bardziej przypomina <ale foch> niż jakiś złowrogi wyraz twarzy :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dexterzg pisze: mimika bardziej przypomina <ale foch> niż jakiś złowrogi wyraz twarzy :wink:
Co nawet bardziej pasuje do przedstawicielki piękniejszej płci ;)

Coraz lepiej to wygląda. Leć z tym dalej bo dajesz mi motywację do dłubania :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Rakso_The_Slayer pisze:
dexterzg pisze: mimika bardziej przypomina <ale foch> niż jakiś złowrogi wyraz twarzy :wink:
Dla mnie przez usta wygląda bardziej na smutną, jakby się miała zaraz rozpłakać ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

AAAA.... sorrryyy... przez przypadek zamiast "cytuj" kliknąłem "edytuj" i wywaliłem Ci posta :( Sorrki wielkie. Możesz napisać go jeszcze raz?

Pozdrawiam
Rakso

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Lobo - spójrz wyżej. I sorrki one more time.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

ktoś na bęcki sobie zbiera :lol2:
zatem raz jeszcze:
z ustami coś pomyslę- może uda się je zmienić.
Rakso_The_Slayer pisze:

Coraz lepiej to wygląda. Leć z tym dalej bo dajesz mi motywację do dłubania :)
Rakso widzę że chcesz mieć minus nie tylko u mnie :lol2:
Dłub szybko swojego Krasia bo jestem ciekaw jak wyjdzie.
Ignis pisze:Ramiona są smukłe i ładnie wyglądają ale chyba są ciut za nisko, minimalnie bym je do góry podniosła.
W myśl tego że elfy są smukłymi postaciami to i ramiona mają smukłe. Chciałem by była to nieco wyciągnięta postać o proporcjach bliskich ludzkim, a nie idealnie jak człek. Myślę że teraz jest bardziej fantasy.
Arbiter Elegancji pisze:Coraz lepiej wygląda, myśle że jak skończysz wlosy to będzie się prezentować dużo lepiej i mniej "obco". To dalej jest z modeliny? Bo aż się wierzyć nie chce :)

Włosy powinny dużo wnieść. A co do materiału to cały czas jest to modelina. Sekretem jest metodyka postępowania. Różnica polega na tym że zamiast czekać na stwardnienie masy ja ją wypalam. Poza tym wielką zaletą modeliny jest to iż mam praktycznie nieograniczony czas pracy z 1 elementem. Np. włosy. Najpierw przykleiłem zarys a później (jak znów znajdę czas) będę je wykańczał. Jak już uznam że jest ok. to znów do pieca. Jedyny mankament modeliny to to że na cienkich elementach lubi się łamać. Uszy kleiłem już z 5 razy :roll:

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Nareszcie zakończyłem pracę nad elfem. Trochę się to w czasie wyciągnęło ale w końcu…
Liczę na to że wyrazicie swoją opinię na temat mojej pracy. Wszelkie sugestie i uwagi jak zwykle bardzo mile widziane.

Obrazek

Jak by ktoś miał ochotę na oddanie głosu na Cmonie…
http://www.coolminiornot.com/318017

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Trochę się przeciągnęło - aleś dowalił, toż to prawie rok :mrgreen: .Myślałem, że już w ogóle zarzuciłeś galerię.
Rzeźba mi się bardzo podoba =D> , jedynie lotki w strzałach są imho za krótkie...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

moje sugestie i uwagi są takie żebyście się z szanowną małżonką pojawili na Mad Days i żebyś zgłosił tą pracę (i inne) do Master of Imagination :)

No i teraz ja będę musiał wygrzebać i skończyć popiersie krasnoluda...
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Wybacz za, może zbyt wielką, szczerość. :P
Ale twarz jest imho słaba. Przypomina smutnego chińczyka, elfia twarz powinna być no taka, bardziej szlachetna, według mnie smukła itp, a tutaj mamy pulpet z ryżu. ;)
Choć skilla do rzeźbienia pozazdrościć i jesteś na właściwej drodze. To tak moim skromnym zdaniem.
pozdro!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Skill w rzeźbieniu jest istotnie niesamowity. Ten elf wygląda bardzo nieludzko z taką twarzą. Coś pomiędzy smutnym chińczykiem, a kosmitą. Być może malowanie ją ożywi, ale w obecnym kształcie nie kojarzy mi się raczej z elfem. Prędzej z jakimś demonem.

ODPOWIEDZ