Nowe figurki do VC?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Re: Nowe figurki do VC?

Post autor: gerald_tarrant »

w takim razie czy i od kiedy będą legalne turniejowo?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Tak jak było juz pisane. Jak pojawią się te zasady również w erracie, według regulaminu ligi, po 2 tygodniach można je dopuszczać. Jeśli będą tylko w WD to kwestia organizatorów i ls, ale może poczekajmy, aż ten WD się chociaż ukaże;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Durin pisze:może poczekajmy, aż ten WD się chociaż ukaże;p
już się ukazał, ja swój kupiłem w empiku
Come crawling faster, obey your Master...

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Przejrzałem tego WD, wydaje się że Terrorgheist ma podstawkę jak Arachnarok czyli 100x150. Mało poręczne, chociaż go nie dyskwalifikuje jeszcze.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Assur pisze:Przejrzałem tego WD, wydaje się że Terrorgheist ma podstawkę jak Arachnarok czyli 100x150. Mało poręczne, chociaż go nie dyskwalifikuje jeszcze.
Statystyki i możliwości do dyskwalifikują. Do walki się nie nadaje bo wszystko w niego wchodzi jak w masło, może jedynie jako support na flance. Jeśli chodzi o krzyk to można nim polować na monstery, jednostki kawalerii i samotnych bohaterów bo dając średnio 6-7 ( z rzutu dwoma kośćmi ) + 6 woundów - 8 LD ( uśredniając ) to coś im jeszcze zrobi, klocki piechoty jednie posmera.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

on nie jest wampirem? (sam rarowy nie pod herosa?) czyli nie maszeruje jak nie ma generałą?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Durin pisze:on nie jest wampirem? (sam rarowy nie pod herosa?) czyli nie maszeruje jak nie ma generałą?
Jeśli nie jest mountem pod wampirzego lorda to niestety musi się trzymać niedaleko wampirów żeby maszerować, bo on sam tej zasady nie ma...a dla lorda jako mount to już lepszy jest zombie dragon o 50 pkt droższy...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Jak do tej pory wycofali model Black Coacha, a nie wprowadzili nowego. Zastanawia mnie to czy za miesiąc nie poznamy nowego wyglądu Black Coacha - tylko On pozostał z części Rare do odświeżenia...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Daw pisze:Jak do tej pory wycofali model Black Coacha, a nie wprowadzili nowego. Zastanawia mnie to czy za miesiąc nie poznamy nowego wyglądu Black Coacha - tylko On pozostał z części Rare do odświeżenia...
hmm nie wycofali, jest dostępny przez MO... w ten sposób myśląc krasnoludzkie jednostki już dawno powinny pojawić się w nowej wersji, a jakoś się nie zapowiada dla Longów, Ironów i Hamców...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Nie wiem jak wam, ale ze zdjęć które pokazał Kefas bardziej mi się podoba ten Terrorgeist. Może ten Ghoul Kng siedzący na nim nie jest zbyt szczęśliwy ale cała figurka robi ogromne wrażenie, rzeczywiście wygląda jakby składała się do krzyku...:) Smok jest też niczego sobie, ale chyba zostanę przy staroedycyjnym którego dosiada Zachariasz. Co do Black Coacha to wątpię, odświeżenie VC raczej robią za jednym razem i zapewne przez najbliższe kilka miesięcy oprócz erraty nie uświadczymy nic nowego w armii VC.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Też uważam, że Terrorgeist lepiej wygląda, ale niestety zmarnowali jego potencjał nie dając mu dobrej ochrony. Nic by się wielkiego nie stało gdyby zamiast na 6+ miał regenkę 4+. Tak to przy armii strzelających za długo nie pożyje. Owszem ma tafa 6, więc z łuków go trudniej zabić, ale jeśli będą mieć płonące ataki to równie dobrze można go nie wystawiać. Szkoda bo VC brakowało dużego potwora, który byłby grywalny, ale jak w końcu go dostaliśmy i to z fajnymi zasadami to musiał mieć beznadziejną ochronę.

Nie mam teraz rulebooka przy sobie, ale czy jest jakiś przedmiot, który daje ochronę mountowi, na którym porusza się bohater?
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Rizzen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rizzen »

Dobrze widzę, że to ta sama figurka tylko w dwóch opcjach złożenia?

Figurka ładna, a co do "poręczności", ze względu na wielkość podstawki to przy liczebności (i wielkości) oddziałów w tej edycji trudno mówić, że tak duża podstawka jest nieporęczna.
Obrazek

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

wru pisze: Nie mam teraz rulebooka przy sobie, ale czy jest jakiś przedmiot, który daje ochronę mountowi, na którym porusza się bohater?
Nie ma nic takiego.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

za 5 pkt jest ward na 6+ od strzelania :)

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Czyli Terrorgheist może mieć 2 save'y na 6+ :roll:

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Dziwne jest to, że nowa banshee na ghostly howlu zyskała magiczne ataki, ale za to musi widzieć cel, podczas gdy stara nadal będzie bez magicznych i bez wymogu LoS :lol2:

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

M.T. pisze:Czyli Terrorgheist może mieć 2 save'y na 6+ :roll:
Albo Ward, albo Regena :wink:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Jak dla mnie to potworek kompletnie nie wart brania. Każda normalna armia z normalnym graczem pierwsze co to walnie wszystkim co może strzelać właśnie w niego a już napewno krasnale ;] klimat klimatem ale grywalność nim byłaby znikoma.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

crovaxus pisze:Jak dla mnie to potworek kompletnie nie wart brania. Każda normalna armia z normalnym graczem pierwsze co to walnie wszystkim co może strzelać właśnie w niego a już napewno krasnale ;] klimat klimatem ale grywalność nim byłaby znikoma.
niekoniecznie, jak coś strzela w duży worek kości to nie strzela w coś innego... zapewne znajdą się gracze, którzy użyją nowego modelu... choćby do postawienia na półce... :D
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ