IMP 2011 - 5-6 XI Gdańsk Morena

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Re: IMP 2011 - 5-6 XI Gdańsk Morena

Post autor: krystian1wielki »

a liczysz włocławek? bo my też chyba wpadniemy :wink:

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Kminię rozpę po 5-miesięcznej przerwie. Seer na dzwonie z PS i Skalmem nie wchodzi o 2,25 pts :cry:
Queek.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kervyn pisze:Kminię rozpę po 5-miesięcznej przerwie. Seer na dzwonie z PS i Skalmem nie wchodzi o 2,25 pts :cry:
Mi zabrakło 0.25 pkt na lordów ;p
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Nie chcę marudzic i forum zaśmiecać, ale mogę być/ mogę nie być - takie małe spięcie :-|

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

no ja będę na 100% z niepomalowanym czymś co wygląda jak hammerers ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ja mam niepomalowane siedem modeli... to 32% mojej armii...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Co za dokładność ;] u mnie to jest 16 na 92 więc 17%..Ale ty masz ogry. więc mało Cię zawsze
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Wychyneliśmy z Trollowni i powoli zdążamy ;-)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Mogłeś Młody wrzucić wyniki po 1 dniu ;]

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

Chciałbym podziękowac za turniej i pożyczoną armię od Młodego , jaszczurki i innych w to zaangazowanych ;)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Z mojej strony również podziękowania zarówno dla graczy z ktorymi miałem przyjemność zagrać jak i dla wszystkich przyjezdnych za pojawienie się na turnieju. W szczególności dla Włocławka za liczne stawienie się!! W zeszłym roku, na początku edycji było zaledwie 21 osób - a teraz 50% więcej ;)

No i największe podziękowania dla Młodego za wspaniałą organizację, brak poślizgu czasowego, super dyplomy i statuetki oraz wyzywanie od debili, kiedy zastanawiałem się co zrobić z dużą magiczką ;)

Krótkie wyniki :

Pająk z Ogrami, 12:8 dla mnie -> ironblastery rządzą i dzielą, a ja jestem ''miszczem savowania'':P Zagrałem plewnie strasznie, dobre savy to uratowały.

Błażej z Bretą -> 8:12 -> Całkowicie zapomniałem o tym, że vaguardy muszą mieć 12'' od przeciwnika... Przepraszam za wałka. A magia jest plewna. No i trebuchety jak trafiają to nie ranią zarówno u błażeja jak i u mnie. Poza tym, lordowie na pegazach oboje zwiali. Strachliwi Ci rycerze :P

Bartello ze szczurami na B&G-> bardzo młody, ale dość ogarnięty gracz -> W drugiej turze wysadził sobie seera, Potem szarza wszystkich oddziałów co mogły na szczury pchające dzwon ( lord, lanca duza, pegazy na tył) no i zabiłem stormów idealnie na styk żeby zabrać im sztandar i zakonczyć bitwę w 2giej mojej turze. 20:0 Miło się rozmawiało, na pewno ma potencjał na przyszłość.

Filip z orkami - 10:10 -> cofałem się przed manglerami, a magia i strzelanie nie zabijała nic zarowno po stronie filipa jak i po mojej.

Loki z WOCH -> 7:13 -> Nie wiem jak bretka moze wygrać z tą armią jesli nie przyfarci. Po prostu nie mam pojęcia. W pierwszej turze wybuchł trebuchet, ktory mial trzymac dyskowca z dala od kloców a więc od Infernala. W tej samej turze z paniki uciekły pegazy mające chronić drugiego trebka od warshrina. Lord zabił Hellcannon'a z HKB. Fuksem było, jak lanca wpadła w czołzenów i loki nie zdał stubborna na 9.

Ogólnie 7 miejsce oraz co bardzo cieszy nagroda hobbysty. Jestem średnio zadowolony z miejsca, top 5 było spokojnie osiągalne ( zabrakło 1 pkt) Ale to i tak ''siusiak'' bo top 3 jest najważniejsze ;)

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Dzieki również za grę wszystkim. Jak zawsześwietni ludzie oraz świetny tuniej. Obyśmy częsciej mogli się u Was spotykać. No to wrzucę też krótki opis moich bitew Df.
1 gra i szczury Siwka
Grę zacząłem pod wpływem stormbannera który jednak pozwolił strzelać mojej klopie i armacie skutecznie po abomce przez co spadła w 1 turze. Siwek w 1 turze wysadził sobie seera na dzwonie a z orba spadło kowadło oraz gutterzy zapluli mi jedną maszynę. Storm się wypalił w 1 turze jego ;] Dalej Krasie bez kowadła poszły na ofens co się opłaciło. 10 warków rozwaliło oddział slave po kilku turach, hammerersi i LB pokroili Clanraty oraz Stormy z dzwonem a doomwheel spadł po 2 turach strzelania z armaty. Na koniec totalny bezmózg z moijej strony gdyż ustawiłem sobie Longbeardów bokem do gutterów oraz Slaveów . Wiadomo jak się to skończyło. 13:7 dla mnie

2 gra i Woch Guzki
Strzał, Ward, Strzał ward. i powolne dochodzenie Chosenów i Warriorów. Dyskowiec zdjął mi 2 klopy, 6 minerów pogoniło jeden kociołek i go zagoniło. Hammerersi całą gre próbowali dojść warriorów i maruderów którzy uciekali mi ciągle. Kowadło spadło ( a jakże inaczej) od testu inicjatywy z nurgla. 16:4 dla Guzki.

3 gra i Df Matiego
Bóg maszyn splewił po obu stronach. Kowadło zagonione przez moich LB. Hamki nie zdały mu paniki na 9 z przerzutem. Hammerersi strasznie oberwali od organ i spadły ostatnim strzałem z armaty. Ogólnie wynik 13:7 dla mnie. Strasznie zjebane rzuty u Matiego, wynik mógłby być inny przez to.

4 gra i Df Sowy.
3 strzały z maszyny i nie moge zdjąć armaty. 1 strzał sowy armaty, nie ma klopy. 2 strzał i nie ma drugiej klopy. PARODIA .Organy 10 hitów i 10 hamców spada. Klopa też maxa zdejmuje..Lb meczą się z kowadłem 2 tury. Wynik powinien być na remis gdyż Sowa miał save 3+ nie 2+ bo miał dwuraka więc powinno było spaść. Przez to wynik 13:7 dla Sowy.

5 gra i Szczurowe Ogry.
Wkurw na maxa. 1 tura i ironblastery zdjęły mi armate i mocną klopę. W mojej wbijam 2 rany na ironblasterze. Belczery zdejmują mi 11 hamców. Ironguci wpadaja w LB co było moim blędem bo uzylem rune "ho no tu". Oddział zagoniony. Hamki wpadją po gnoblarach na Belczów i zbijają 1 rankę. Dostaję kanapę z IB i stoimy. Belcze uciekają i walczę z Ib tylko i nie jestem w stanie zabić potwora. Dostaję na bok Irongutów i jest kicha. Kowadło w ostatniej turze odbija od siebie Irongutów wraz z Slaughtermasterem =D> . Ogólnie rzeźnia dwarfów. Ustawienie nieco spieprzyłem gdyż ustawiłem się dość ofensywnie co było idiotycznym posunięciem na ogry. Wynik jakiś bliski Maski dla przeciwnika.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2011, o 19:54 przez crovaxus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

kto wygral?

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

rychu022 pisze:kto wygral?
No właśnie, prosimy o wyniki :)

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

1. Guzka WoCh
2. KJ VC
3. Loki WoCh
4. Malin DoCh
5. DaBoss O&G
6. Pająk OK
7. Jagal BRE

dalej nie pamiętam :P

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

na resztę to juz może spuśćmy zasłonę milczenia :wink: :lol2:

Dzięki za turniej, miejscówka fajna, wszystko naprawdę świetnie zorganizowane. Gratki dla zwycięzców, przeciwnikom podziękowania za emocjonujące bitwy.
Szkoda tylko, że kolejne IMP dopiero za rok :roll:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Relacja, jak będę miał chwilę czasu i się zregeneruję do końca. A w tak zwanym międzyczasie, dawać zdjęcia :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Sorry za double posta, ale Guzka, Ty stary wałkarzu, zwałowałeś mnie :!: co kosztowało mnie stratę bohatera.

Twoim zdaniem bohater po odmówieniu challenga na koniec combatu powinien wrócić na swoje miejsce, moja wersja była taka, że wraca w dowolne miejsce w pierwszym szeregu. I jak się okazuje (po przetrząśnięciu: rulebooka, FAQ-a i uściśleń) miałem racje Ty stary wałkarzu. Wisisz mi 115 punktów za Heralda Slaaneshowego, co koniec końców i tak nie zmieniłoby na szczęście wyniku końcowego. Także albo pokaż mi odpowiedni zapisek gdziekolwiek na to co powiedziałeś albo jako rekompensata klęknij na kolana i zaopiekuj się moim berłem :lol2:
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Bardzo udany turniej. Niestety, drugiego dnia kostkologia nie była po mojej stronie.

Imprezka u młodego również niczego sobie:)

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Turniej jak zwykle w 3city super :)
Dzięki wszystkim przeciwnikom za grę bez spin i na luzie, imprezka u Młodego, a dzień wcześniej u Filipa zajebista :)

P.S. Obniżanie inicjatywy rules :P

ODPOWIEDZ