Star Wars: The Old Republic MMO
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Star Wars: The Old Republic MMO
Mi nic nie tnie, nawet na 16nastkach.
Mikroplatnosci sa zrobione dobrze, nie daja zadnej przewagi ingame w zasadzie. Natomiast warto jest miec subskrycje lub pref status + dokupione autoryzacje, ktore mozesz kupic za kredyty. Wiec tak, w teorii mozesz nie wydajac ani grosza nie tracic absolutnie nic z contentu, w praktyce jednak lepiej wydac 29,99 za suba niz harowac godzinami ingame. Imho.
@Noggin
IX jest po imperialnej stronie, niestety, ale jakos przebolalem, po stronie repsow nie widzialem duzej i aktywnej gildii z wymaganiem 20+ lat.
Mikroplatnosci sa zrobione dobrze, nie daja zadnej przewagi ingame w zasadzie. Natomiast warto jest miec subskrycje lub pref status + dokupione autoryzacje, ktore mozesz kupic za kredyty. Wiec tak, w teorii mozesz nie wydajac ani grosza nie tracic absolutnie nic z contentu, w praktyce jednak lepiej wydac 29,99 za suba niz harowac godzinami ingame. Imho.
@Noggin
IX jest po imperialnej stronie, niestety, ale jakos przebolalem, po stronie repsow nie widzialem duzej i aktywnej gildii z wymaganiem 20+ lat.
z recenzji wynikalo (z wymienianymi udogodnieniami ktore tracisz przy f2p), ze jesli Twoj czas ma jakakolwiek wartosc to lepiej grac placac 30 zl.
Po stronie republiki (ja gram) jest gildia rycerze republiki gdzie ja gram - srednia wieku okolo 25-30 lat od 30-40 aktywnych, ciagle sie cos dzieje i nie ma problemu z zapisaniem sie do niej.
Po stronie republiki (ja gram) jest gildia rycerze republiki gdzie ja gram - srednia wieku okolo 25-30 lat od 30-40 aktywnych, ciagle sie cos dzieje i nie ma problemu z zapisaniem sie do niej.
Ja zacząłem parę dni temu, jakoś przed weekendem. W tej chwili moja postać ma 20 poziom. Gram, bo jest darmowe.
Generalnie jestem zadowolony, wszystkie pierdółki, za które trzeba płacić ekstra są dla mnie mało istotne i spokojnie można się bez tego obejść, no może poza dostępem do szafek i dodatkowym slotem na skill towarzyszy. Nerf przyrostu expa dla f2p jest mi nawet na rękę, dzięki temu gra starczy na dłużej.
Generalnie jestem zadowolony, wszystkie pierdółki, za które trzeba płacić ekstra są dla mnie mało istotne i spokojnie można się bez tego obejść, no może poza dostępem do szafek i dodatkowym slotem na skill towarzyszy. Nerf przyrostu expa dla f2p jest mi nawet na rękę, dzięki temu gra starczy na dłużej.
Polecam upgrade do Preffered Status. Dobry stosunek ceny/tego co dostajesz. Najtańszy sposób to zakup cartel coinsów za 18 zł. Sam tak zrobiłem i gra się przyjemnie. Sub daje dużo fajnych rzeczy, ale np. mi się nie opłaca, bo gram średnio jeden wieczór na tydzień.
Ja tez gram od niedawna jest fajna fabula jest free czego chciec wiecej.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Też myślałem, żeby kupić coins, telefon mam na kartę, a znowu tak dużo nie wydzwaniam, żeby kiedykolwiek wyzerować konto, tak przynajmniej pieniądze się nie będą marnowały. Swoją drogą CC-ki dostaje się też za odblokowywanie osiągnięć.noggin pisze:Polecam upgrade do Preffered Status. Dobry stosunek ceny/tego co dostajesz. Najtańszy sposób to zakup cartel coinsów za 18 zł. Sam tak zrobiłem i gra się przyjemnie. Sub daje dużo fajnych rzeczy, ale np. mi się nie opłaca, bo gram średnio jeden wieczór na tydzień.
zniesiono zakaz trade na f2p? mi to przeszkadzało najbardziej i dlatego przestałem grać....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Jak masz goły f2p to nadal nie możesz handlować z innymi graczami, ale preferred status pozwala na to po osiągnięciu 10 levelu, czyli w zasadzie po skończeniu pierwszej planety, gdzie i tak nic się nie dzieje.sYsek pisze:zniesiono zakaz trade na f2p? mi to przeszkadzało najbardziej i dlatego przestałem grać....
jak cenowo to wychodzi? jest to permamentne czy co miesiac trzeba costam doplacac?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
Konto typu preferred jest na stałe, wystarczy, że chociaż raz coś kupisz w sklepie na stronie swtora. Tak samo dzieje się, jeśli zamówisz subskrybcję, a później zrezygnujesz z jej przedłużania albo kupisz edycję pudełkową. Najtaniej wychodzi zakup minimalnej ilości cartel coins, jakieś 15 złotych.sYsek pisze:jak cenowo to wychodzi? jest to permamentne czy co miesiac trzeba costam doplacac?
Niemniej musisz ostro farmic by kupic passy do wszystkiego. Granie w SWTORa bez Denovy, TFB czy S&V na HM to nuda troche. Inna sprawa, ze do zamkniecia contentu brak mi tylko golden kaczki HM i ostatniego bossa S&V HM - przedostatnia faza to przegiecie, a nasi najlepszy healerzy sa w innych grupach, musze sie wkrecic.
To teraz brakuje Ci jeszcze Nightmare:P Nowy gear 75 wyszedł trochę potrwa zanim się do nie go będzie dało dobrać:(Vallarr pisze:Niemniej musisz ostro farmic by kupic passy do wszystkiego. Granie w SWTORa bez Denovy, TFB czy S&V na HM to nuda troche. Inna sprawa, ze do zamkniecia contentu brak mi tylko golden kaczki HM i ostatniego bossa S&V HM - przedostatnia faza to przegiecie, a nasi najlepszy healerzy sa w innych grupach, musze sie wkrecic.
Mnie to i tak ryba, bo nie mam RotHC (70 zeta za to co on teraz oferuje to trochę mało), i w zasadzie póki co wystarczy mi sama podstawka, bo fabuły są długie, zwłaszcza gdy robi się questy poboczne. Dopiero drugą postać robię, pierwszą tylko grinduję dailies, gdy potrzebuję coś kupić, no i teraz ten event z gree, a tak poza tym to końca nie widać.Szwentas pisze:To teraz brakuje Ci jeszcze Nightmare:P Nowy gear 75 wyszedł trochę potrwa zanim się do nie go będzie dało dobrać:(Vallarr pisze:Niemniej musisz ostro farmic by kupic passy do wszystkiego. Granie w SWTORa bez Denovy, TFB czy S&V na HM to nuda troche. Inna sprawa, ze do zamkniecia contentu brak mi tylko golden kaczki HM i ostatniego bossa S&V HM - przedostatnia faza to przegiecie, a nasi najlepszy healerzy sa w innych grupach, musze sie wkrecic.
U mnie to wygląda zupełnie odwrotnie, pełno noobów jest po stronie republiki. Ostatnio zacząłem postać po stronie imperium, na pvp prawie każdy mecz jest wygrany i to przez pełen ownage. Jak wchodziłem moją consularką, to działo się to samo - empire przeważnie dominowało całkowicie.Szwentas pisze:no jak masz subskrycje to tylko 35zł tak czy siak jak chcesz dodatek to lepiej z sub. wtedy masz ją jakby za darmo. Owszem jest do robienia mnóstwo rzeczy najbardziej mnie boli ilość noobów w pvp po stronie empire:(
A jak miałbym kupić dodatek, to oczywiście, że z subem, tylko wolę poczekać na tańszego dolara, poza tym jeszcze i tak nie mam podstawki skończonej.
Ostatni miesiąc trochę z gildią porajdowałem zrobiłem 5/5 TFB hm i 6/7 S&V hm i muszę przyznać że satysfakcja z tego jest ogromna zwłaszcza zabicie Operatora IX było mega wyzwaniem. Powoli zaczynam myśleć o nim.
Może nie jest to najlepsza gra świata ale system płatności odpowiada mi najbardziej płacę 30 zł miesięcznie i nie muszę się o nic martwić mam wszytko. W takim gw2 czy neverwinter nie chce się w ogóle płacić przez co się sporo traci.
Jak by ktoś chciał wrócić do gry i subskrybować to niech da znać jest system poleć znajomemu i dostaje się za to trochę bonusów
Może nie jest to najlepsza gra świata ale system płatności odpowiada mi najbardziej płacę 30 zł miesięcznie i nie muszę się o nic martwić mam wszytko. W takim gw2 czy neverwinter nie chce się w ogóle płacić przez co się sporo traci.
Jak by ktoś chciał wrócić do gry i subskrybować to niech da znać jest system poleć znajomemu i dostaje się za to trochę bonusów