IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela) 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Re: IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela)

Post autor: Glegut »

nie gwardie tylko vargaisty.... no ale c*** bylo minelo:]

Przemciu czekam na rewanz. Narazie bielany rulez:P

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

czekaj czekaj przeniose się na bielany do nieruchomości to się gdzie zabunkrujemy w robocie i pogramy :mrgreen: :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Hejka, dzięki za turniej, miło mi się grało, powoli krystalizuje mi się jak grać tymi nowymi VC, tylko armię muszę domalować.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Przemcio pisze:czekaj czekaj przeniose się na bielany do nieruchomości to się gdzie zabunkrujemy w robocie i pogramy :mrgreen: :twisted:
nie ma tu miejsca dla Ciebie:P kiedys mozemy zrobic turniej urzedniczy jak chcesz;)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Assur pisze:Hejka, dzięki za turniej, miło mi się grało, powoli krystalizuje mi się jak grać tymi nowymi VC, tylko armię muszę domalować.

pozdrawiam
To tak jak ja... malowałem od roku armie tak całkiem ostro i nagle większość idzie do wymiany także każdy gracz wampizrzy ma ten sam ból :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

Rince pisze:
A Matejowi gratuluje wciskania niezlych walow #-o Podobno ostro nielegalnie leczyles gwardie...
Weź, zwal gruche stary, bo ciśnienie Ci uszami wychodzi :)

może coś pojebałem, ale:
Lore Attribute:
When a spell from the Lore of Vampires is successfully cast the Wizard (or another friendly model within 12”) instantly recovers a single Wound lost earlier in the battle

Signature Spell
Invocation of Nehek Cast 6+

Is an augment spell that targets all friendly Undead units within 6”. The target units immediately regain a number of Wounds as follows
- infrantry: gain D6 + caster level in wounds (roll for each unit)
- other Troop type: gain 1 + caster level in wounds
However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting.
Wound gained are distributed as described in Resurrecting Fallen Warriors. The Wizard can choose to target all friendly Undead units within 12” (casting 12+) or units within 18” (casting 18+)
daje to wyleczenie jednorazowe jednej rany z czaru i jednej z atrybutu. Tak ja to interpretuje, nikt nie protestował. Generalnie Glegut chyba potwierdzi, że nie miało to znaczenia. Mylę się?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tia ale z atrybuty nie wskrzesisz nowego modelu:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Matej pisze:
Weź, zwal gruche stary, bo ciśnienie Ci uszami wychodzi :)
W sumie... tak po turnieju, dlaczego nie. Tylko wpierw sie nieco odswieze, coby tak w kulturalniejszej atmosferze sie to odbylo.

W ogole, super fajnie, ze na turniej wpadl TRIKK! Fajnie czasem pogadac z kims, jak rowny z rownym :wink:
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

chodzi dokladnie o to zdanie: "However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting."

a wstawały po 1+ poziom czyli 3 rany co ture.... zamiast 6 powinien ostac sie jeden varghaist i mozliwe ze to by wplynelo na rozgrywke moze nie znaczaco aczkolwiek z 1 - 2 punkty na koniec bym urwał (corps na jednej ranie, Mortis na jednej a tez o 2 został wyleczony).
Mi by to wiele nie zmienilo aczkolwiek Rincu byłby drugi...

Tak czy siak gratuluje chlopaki! Dzieki za tura.
Nastepnym razem odzyskam tytuł:)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Glegut pisze:corps na jednej ranie, Mortis na jednej a tez o 2 został wyleczony).

No tutaj to akurat z kazdego IoN możesz wyleczyć po 2 rany. tzn. na jednym modelu jedną, a na drugim 2.

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Glegut pisze:chodzi dokladnie o to zdanie: "However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting."

a wstawały po 1+ poziom czyli 3 rany co ture.... zamiast 6 powinien ostac sie jeden varghaist i mozliwe ze to by wplynelo na rozgrywke moze nie znaczaco aczkolwiek z 1 - 2 punkty na koniec bym urwał (corps na jednej ranie, Mortis na jednej a tez o 2 został wyleczony).
Co jaką turę? Raz je wyleczyłem i wstawały o jeden, bez żadnych poziomów i jedna rana była leczona z atrybutu. Zgodnie z zapisem zresztą.

przez 4 tury combatu (czelendź z czempionem, dwoma sukami i bsb) waliłeś w nie dwoma guardami, łącznie 14 ataków (w ostatniej turze jednym guardem). Z walki z nimi wyleciały 3 z sześciu, z czego jeden na jednej ranie. Na 14 ataków, mimo regen na 6+ i "leczenia co turę, po 3" miałeś nabite 11 ran. :mrgreen:
Mi by to wiele nie zmienilo aczkolwiek Rincu byłby drugi...
Człowieku, przegrałes 2500 małych punktów...

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Matej pisze: Co jaką turę? Raz je wyleczyłem i wstawały o jeden, bez żadnych poziomów i jedna rana była leczona z atrybutu. Zgodnie z zapisem zresztą.
Jak sam przyznales "wstawaly o jeden" a mogles je tylko leczyc.
Matej pisze: Człowieku, przegrałes 2500 małych punktów...
Vampirze czyt. jw

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Rince pisze:Gratulacje dla Wokrze !!! Zaskoczka 100% :)
Dzięki. I tak ogólnie dzięki wszystkim za grę i fajną atmosferę. Szczególne podziękowania dla Sill'a za wyrżnięcie sobie nawzajem 4.500 punktów w ciągu jakiegoś 1,5h... :)

PS. Leszek - jeszcze raz mi przekręcisz nazwisko to Ci łeb urwę przy samych jajach... ;)

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Właśnie wróciliśmy z turnieju było super : ) Pozdrowienia dla całej ekipy szczegolnie dla Nemezisu, no i gratzy dla generała bestii,trzeba je przyciąć 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Chadecję trzeba ciąć !!! #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Glegut pisze:
Jak sam przyznales "wstawaly o jeden" a mogles je tylko leczyc.
ogarnij sie! wstawaly o jeden z IoN i byly leczone z atrybutu.
Takie watpliwosci wyjasnia sie nad stolem, zamiast plakac na forum.
sprawdz od ilu byla maska i ile Ci zabraklo do urwania punktu i skonczmy ten zalosny spektakl.
EOT z mojej strony.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Chcialbym nadmienić, że jesli ktoś ma uwagi co do miejsca faktycznego lub co do wpisanych wyników to prosze sie zglaszać. Przez problemy techniczne juz jest jedno zastrzezenie co do malych punktow - może to wpłynąć na miejsca w TOP 10.. Skonfrontuje to z przeciwnikami i ew. będą zmiany.

Glegut - widocznie czegos niezczailes skoro nawet nie potrafisz prawidlowo przeczytac ze zrozumieniem co Matej napisal...
Jeśli faktycznie tak bylo, ze z czaru wstal varg, a potem z atrybutu dodtkowo zostala wyleczona towszystko ok, a za takie pranie brudów z razem z Rincem naleza sie wam klapsy w pupki. [-X
Koniec tego żałosnego wylewania pomyj.
Ostatnio zmieniony 6 lut 2012, o 10:37 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak mapki?
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

B. fajne. Dzieki dla PX za turniej, przyjazd fura byl strzalem w 10tke!

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Mapki zacne. Trzeba przyznać, że pomimo mało wymiarowych terenów elegancko wszystko wyglądało i nie było problemów z "nakładaniem się" terenów.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ