II Liga Paradoxu (Paringi IV runda str.16)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
matzieq
Warzywo

Re: II Liga Paradoxu /Paringi I runda - 2400 ETC - 29.02 - 2

Post autor: matzieq »

I jeszcze narzekał będzie. Wiesz jakie jest twoje indiańskie imię? "Ten, którego placki nigdy nie scatterują".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

matzieq pisze:I jeszcze narzekał będzie. Wiesz jakie jest twoje indiańskie imię? "Ten, którego placki nigdy nie scatterują".
Oj tam na 20 strzałów 15 hitów to nie takie wielkie osiągnięcie :wink:
A tak poza konkursem to Iron Deamon zdaje pitkę na 3+ więc zdałem. Ale za to przypomniało mi się że nie rzucałem Destroyerem na spalanie więc w sumie wyszło równo :?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

na 3+ ginie. ma 2i i normalnie jak wszystko w tej grze oprocz czolgu maszyn zdaje testy

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Shino pisze:na 3+ ginie. ma 2i i normalnie jak wszystko w tej grze oprocz czolgu maszyn zdaje testy
Spoko spoko rzuciłem jedynkę ale stwierdziłem że to chyba traktowane jest jak maszyna. Dzięki. Będę wiedział następnym razem. I będę jak mantrę powtarzał: helka, frenzy na destroyerze, spalanie na początku każdej swojej tury żeby nie zapomnieć i nieświadomie nie wałować. W ramach zapominania to jeszcze przypomniałem sobie o +1 do dispela na dużym magu w 5 rundzie...

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Nie spalanie i frenzy na destroyerze to już lekka przeginka Grolshku ;)
To jedyne wady tego modelu oprócz flamingów ;) ;)

Szczególnie, że masz armie, której Twój przeciwnik nie znał, więc powinienneś ją znać od deski do deski i nad tym czuwać. W rękach Dawa Twój los ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

3d6 karniaków chyba poleci 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Karniaki nic nie dają przeciwnikowi.
Lepiej zmodyfikować wynik o 1-2 DP, ale decyzja jest organizatorów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

To ja was na barana nosiłem, po pupci klepałem... Proszę natychmiast przeprosić wujka Grolshka ! \:D/

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Cauliflower pisze:Nie spalanie i frenzy na destroyerze to już lekka przeginka Grolshku ;)
To jedyne wady tego modelu oprócz flamingów ;) ;)

Szczególnie, że masz armie, której Twój przeciwnik nie znał, więc powinienneś ją znać od deski do deski i nad tym czuwać. W rękach Dawa Twój los ;)
tu o coś innego chodziło; sprawa jest już wyjaśniana, ale wała aż tak grubego, jeżeli chodzi o punkty nie było; sam z resztą wiesz, że z tą znajomością armii czy rozpiski to różnie bywa u ludzi, ot choćby Pocahontas na Bazylu :wink:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Bitwa wyglądała jak wyglądała. Grolshek nie rzucał na spalanie Destroyera, zdjął Iron Deamona z automatu, a nie powinien. Takie kwiatki wychodzą zwykle dopiero po bitwie. Jak dla mnie to gracze po fakcie powinni się między sobą dogadać jak było i ewentualnie podjąć decyzję czy modyfikować wynik (jeżeli modyfikować to o ile). Takie jest moje zdanie. Teraz każdy będzie zwracał uwagę na zasadę spalania Destroyera.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

ja się zwałowałem bo stwierdziłem, że jak hellcannon spada plackiem to dostaje i ser i dzwon a tu wychodzi, że jedno albo drugie :)

nie ogarniam jeszcze tej edycji do końca...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dostaje i Seer i dzwon ale rzuca się który zgarnia big hita
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja zapomniałem o spalaniu, +1 do dispela, ściągnąłem niepotrzebnie model za 310pkt. Wymieniłem 2rany na niezniszczalnym dla tej rospy destroyerze za 2 duże punkty #-o

hubson
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: hubson »

W restrykcjach jest napisane żeby iron daemona traktować jako maszynę, natomiast w podręczniku wyraźnie jest odnotowane aby traktować go jak rydwan. Dlatego na inicjatywę test zdajesz na 1,2. Pytanie czy w lidze mamy go traktować jak rydwan? Dla K`daai Destroyera test toughnessa zaczyna się w drugiej turze. Jego toughness to 6. Pytanie czy go zdaje z automatu? Jeśli nawet musi zdawać to na 6. Mało prawdopodobne żeby nie zdał.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

hubson pisze:W restrykcjach jest napisane żeby iron daemona traktować jako maszynę, natomiast w podręczniku wyraźnie jest odnotowane aby traktować go jak rydwan. Dlatego na inicjatywę test zdajesz na 1,2. Pytanie czy w lidze mamy go traktować jak rydwan? Dla K`daai Destroyera test toughnessa zaczyna się w drugiej turze. Jego toughness to 6. Pytanie czy go zdaje z automatu? Jeśli nawet musi zdawać to na 6. Mało prawdopodobne żeby nie zdał.
Już pytałem Shino i oczywiście zdaje na 3+ iron czego nie wiedziałem ale podany wynik na koniec gry traktuję jak święty. Destroyer ma 6 tafa ale 6 zawsze oblewa. Fakt że na 5 rzutów jedna szóstka może wypaść i te 2 rany również wpaść.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Spoko, jeśli jeden błąd był na Groszkoa korzyśc, a drugi na niekorzyść to się wyrównało ;)
Nie miało to być czepialstwo ;)

Właśnie po ostatnim Bazyliszku i akcji Pocahontas jestem wyczulony, ten koleś zawsze wałował, a teraz wałował i zajął pudło. Gdyby było to zgłoszone w trakcie turnieju to na pewno wyciągnelibyśmy konsekwencje, teraz to już musztarda po obiedzie.

P.S. Stasiu, tu nie chodzi o to, że zwałujesz siebie - trudno, Twoja wina, ale o to, że ktoś inny ucierpi ;)
Do tego czym innym jest nieznajomość rulebooka, a czym innym nie znajomość zasad własnej armii, to bym różnicował ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Wyszło totalnie na niekorzyść bo nabić na destroyerze 6 woundów na spalaniu to trzeba mieć mega pecha w granicach 1%. A grzecznie zdjąłem iron deamona za 310 pkt. bo po prostu nie wiedziałem jak go traktować...

matzieq
Warzywo

Post autor: matzieq »

Nie wiem czy jest co robić takie wielkie halo, ja też zrobiłem sobie kilka wałków, np. parę razy czary mi nie weszły na kawalerię o 1, a powinienem dodawać 1 bo to lore of beasts. Oczywiście nie jest to 300 punktów w plecy, no ale to już sprawa gracza żeby pamiętać o swoich zasadach - nie ma co gdybać. Najważniejsze chyba że fajnie się grało :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

matzieq pisze:Nie wiem czy jest co robić takie wielkie halo, ja też zrobiłem sobie kilka wałków, np. parę razy czary mi nie weszły na kawalerię o 1, a powinienem dodawać 1 bo to lore of beasts. Oczywiście nie jest to 300 punktów w plecy, no ale to już sprawa gracza żeby pamiętać o swoich zasadach - nie ma co gdybać. Najważniejsze chyba że fajnie się grało :)
Też nie rozumiem ale malkontenci są wszędzie :-$ Brakowało mi jedynie browarka przy tych cholernych pitkach ale życie małżeńskie ważniejsze :wink:

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Moja bitwa z Dawem i 2675 do przodu.

@Daw
raz jeszcze dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość, oraz za pouczającą lekcję zasad!:)

ODPOWIEDZ