Ile czasu dusiłaś go na warsztacie?
Corunn - High Elfy / Bretonnia
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Corunn - High Elfy / Bretonnia
Zajefajny, robi świetne wrażenie, do tego podstawka, super, brawo (choć ząbki rzeczywiście trzeba poprawić, może też przyciemnić wnętrze szczęki).
Vae victis!
ładnikutki, ale zgodzę się z cookim zęby i wg mnie cała paszcza w środku trochę płasko, reszta na wypasie.
maluję na zamówienie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=41942
Nie jestem w stanie powiedzieć - maluję kiedy mam czas, często wychodzi to raptem 4-5 godzin tygodniowo.Powiedziałabym, że męczyłam go ok. 3 tygodni, czyli jakieś 15-20 godzin :]Legion pisze:Ile czasu dusiłaś go na warsztacie?
A ząbkami faktycznie się zajmę. Zastanawiałam się tez, czy nie machnąć mu jakiejś śliny w paszczy
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Paszcza w środku do poprawy i więcej białego na falach, rozbryzgi piany nie są niebieskie.
Oprócz tego milusi bardzo.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dużo bardzo dobrej roboty jest na tej pracy
. Jeśli miałbym miec jakieś uwagi na szybko, to oprócz ww. jeszcze nie podobają mi się zbytnio gemy na łbie smoka - zupełnie nie są "gemowate"
. Powinnaś wyjść od zdecydowanie ciemniejszych czerwieni, a skończyć na delikatnych pomarańczach, czy nawet żółci. Wtedy czerwony gem nma blask. Tutaj gemy są płaskie i nawet białe bliki wyglądają na nich dość sztucznie... Reszta pracy bardzo dobra
...
Chyba jedna z fajniejszych jednostek do malowania... Sztandar w wolnym czasie wymienię na coś większego
Oczywiście zdjęcia takiej sobie jakości, ale tego nigdy chyba nie przeskoczę 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Akurat mam ich na warsztacie. Umaszczenie koni i tarcze wyglądają przekozacko, nie powiem. Tylko podstawki mi się nie podobają, jakieś takie bez charakteru. 
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajnie regimencik wygląda
, a co do podstawek to dużo może zdziałać jeden prosty zabieg. Wziąć grubszą frakcję piasku i 2- 3 grupki takich drobnych kamyczków wkleić w wolne miejsca pomiędzy drobny piasek. Nieco innym kolorem maznąć i spora różnica jest...
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu 
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
Takie szpitalne kolory są fuj i mocno żałuję, że hoetów pomalowałam właśnie tak ;/ Teraz mam zastęp medycznySzczwaniak pisze:Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Corunn pisze:Takie szpitalne kolory są fuj i mocno żałuję, że hoetów pomalowałam właśnie tak ;/ Teraz mam zastęp medycznySzczwaniak pisze:Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
To nie Leonardo ani Rubens, ale i tak jestem dumna z siebie - pierwsze malowidło w tak dużym formacie :] Korhil na drzwiach od szafy

Acha - i powinnaś w odwrotnej kolejności wstawić zdjęcia ,najpierw cała postać i coraz bliżej tych elfich oczu
byłby lepszy efekt 
Ostatnio zmieniony 13 lip 2014, o 18:58 przez Kordelas, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Wolę nie liczyć, ile nad tym przesiedziałam
Ale będzie ze 25 godzin na pewno, albo i więcej. Została mi jeszcze jedna część drzwi, planowałam tam machnąć coś z Bretonnii - albo któregoś rymcerza, albo Panią Jeziora. Póki co jednak zrobię sobie przerwę i nadrobię zaległości w figurkach :]