Lubelska Liga Warhammera - Sezon 2

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
turek
"Nie jestem powergamerem"

Re: Lubelska Liga Warhammera - Sezon 2

Post autor: turek »

3 grupa:
Zagrałem z Kotsonem 2 bitwy. Pierwsza na 2600, przegrałem 15:5. Druga na 1600, wygrałem 18:2

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

turek pisze:3 grupa:
Zagrałem z Kotsonem 2 bitwy. Pierwsza na 2600, przegrałem 15:5. Druga na 1600, wygrałem 18:2
ożeszty Ty kombajnie! szykuj się na 20 będę gotowy na Ciebie :)

Awatar użytkownika
rdsnajper
Wałkarz

Post autor: rdsnajper »

Ogry na Ogry (Snajper vs Szereda)
Format Kamila - 2600 bez Lordów
Straty 1143:258
Różnica 885
Wynik 6:14 (dla Kamila)

Przegrałem grę już w 1 turze. Kamil zaczyna i z ostrzału zabija mi 1 Mournfanga. Panika, nie zdaję generalskiej z przerzutem. Uciekająca kawalerie wylatuje za plansze wpadając jeszcze w Ironblaster. Generalska z przerzutem. Nie zdaję. Ironblaster wybiega za plansze. Ciąg dalszy strzelania - Kamila Ironblaster w mój drugi Ironblaster - bum 6 ran i schodzi... Reasumując, do końca gry pozostało mi blokować i uciekać żeby nie dostać maski. Na szczęście w ostatniej turze Kamil spalił szarżę i uratowałem główny klocek.

Dzięki za grę !

turek

No Boju, zobaczymy :twisted:

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

Post autor: Khelthrai »

nie wiedzialem gdzie zamiescic wiec spamuje tu :mrgreen:
chetny ktos jutro z rana, u grodzia zagrac???
8)

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

rdsnajper pisze:Przegrałem grę już w 1 turze. Kamil zaczyna i z ostrzału zabija mi 1 Mournfanga. Panika, nie zdaję generalskiej z przerzutem. Uciekająca kawalerie wylatuje za plansze wpadając jeszcze w Ironblaster. Generalska z przerzutem. Nie zdaję. Ironblaster wybiega za plansze. Ciąg dalszy strzelania - Kamila Ironblaster w mój drugi Ironblaster - bum 6 ran i schodzi... Reasumując, do końca gry pozostało mi blokować i uciekać żeby nie dostać maski. Na szczęście w ostatniej turze Kamil spalił szarżę i uratowałem główny klocek.
Faktycznie pierwsza tura ustawiła naszą bitwę. Niestety zagrałem za mało ofensywnie, a Snajper dobrze odginał kotami w wyniku, czego miałem tylko jedna szans na zaszarżowanie jego hordy. Niestety spaliłem szarżę i masakry nie było. :cry:

Snajper, kiedy gramy rewanż?
Xlakos, kiedy zagramy?
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

xlakos
Wałkarz

Post autor: xlakos »

chwilowo mam kupę roboty i jestem bez samochodu. więc ten tydzień raczej odpada niestety.

Awatar użytkownika
DrzewkoMen Karol
Wałkarz

Post autor: DrzewkoMen Karol »

Wróciłem z wyjazdu :D jak jest ktoś chętny do grania to piszcie

turek

Chciałby ktoś zagrac z 3 grupy ??

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

2 bitwy z Szeszejem za nami:
1 - 2999, 14:6 dla Szeszeja
2 - 2998 :mrgreen: , 10:10

toczu pon odpada, robota wzywa

raport pozniej
dzieki Szeszeju za gry!
Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, o 10:40 przez Khelthrai, łącznie zmieniany 1 raz.

xlakos
Wałkarz

13:6 dla Szeszeja
niezły wał :D

bitwa ze snajperem
mój format 2400
straciłem 2470
zyskałem 656
różnica 1814
wyni 19:1 ;( moj format rozpiska specjalnie na ogry układana i głupi w pierwszej turze przeteleportowałem savage na jego tyły a tam byki zamiast irongatsów i wpie.... zebrałem na całej lini.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

xlakos pisze:wyni 19:1 ;( moj format rozpiska specjalnie na ogry układana i głupi w pierwszej turze przeteleportowałem savage na jego tyły a tam byki zamiast irongatsów i wpie.... zebrałem na całej lini.
W jaki sposób byki rozwaliły savage? :shock:
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Też mnie to ciekawi. Może je odgięły jakoś?

Szeszej i Kondek ustalcie ten wynik tak żeby punkty się sumowały do 20 :P
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

poniedziałek u mnie w piwnicy? lub u grodzia w sklepie przyjmę tylko jednego gościa na 2 formaty :)

apel do grupy 3

xlakos
Wałkarz

prosta sprawa zamiast zagrać standardowo defens z kontrą zagrałem mocno ofensywnie nie mogłem się dostawić całą szerokością bo do walki wszedłem z overrunna po zabiciu ironblastera, pierwsza fazę walki wygrałem o jakieś 7 ale miał koronę a w drugiej juz miałem mało savage bo wypłacił 33 ataki bykami a ja niestety znacznie mniej bo miał dużo bohaterów, zamiast zagrać standardowo co dało by prawie pewny remis. popełniłem błąd który kosztował mnie bardzo dużo. zlekceważyłem byki czego do tej pory nie robiłem i klops. generalnie ogry to mój nieulubiony przeciwnik :D

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Szarża z overruna to normalna szarża i obowiązuje w niej maksymalizacja więc chyba się sam zwałowałeś.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

xlakos
Wałkarz

hm musiałbym Ci to narysować jak dla mnie sytuacja była jasna i zrobiłem wszystko tak jak trzeba. w momencie walki z ironblasterem jeden koniec mojej hordy był tylko cal od byków więc po zniszczeniu go ruszyłem po prostu do przodu i w momencie gdy ten koniec dotknął byków dostawiłem całą resztę oddziału. stkałem się z trzema ogrami.

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

kondek pisze:2 bitwy z Szeszejem za nami:
1 - 2999, 14:6 dla Szeszeja
2 - 2998 :mrgreen: , 10:10

toczu pon odpada, robota wzywa

raport pozniej
dzieki Szeszeju za gry!
poprawilem blad,juz sie wszystko zgadza
wynik mojej nie uwagi, a nie odrazu wał
:roll:

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Wał to był w momencie szarży dzwonu na Dreadlroda z koroną i pendantem - "Ej w tej grze jednak zmienię rozpę i lord ma halabarde, a nie GW" :D

Ogólnie gry nabitowe:

1. Gra, 5 na 6 moich czarów przez 3 tury wchodzi z IFki kompletnie rujnując mi moją przewagę kostek + wybuchając seera. Jak bym wiedział, że tyle ifek z 5 kości będzie to bym 13tke rzucał, a nie plagi i vermintide ;). Z kolei konrada każda faza magii kończyła się bardzo szybko po rzucie 2x1 na czar :D.

2. Szarża abominacji na bok włóczników z czarką - impakty 1, 1 na zranienie, efekt ataków 1-2, więc wypłacam tylko dwa ataki. Na zranienei 2x1 :D

3. Złamany rydwan DE ucieka od pieca. Konrad rzuca na ucieczkę 3x1, ja na pogoń 2x1. Pięknie wyglądało to 5 jedynek obok siebie na stole. ;)

Dodatkowo jak to jest z kotłem, może szarżować czy nie?

Awatar użytkownika
Khelthrai
Chuck Norris

szeszej pisze:Wał to był w momencie szarży dzwonu na Dreadlroda z koroną i pendantem - "Ej w tej grze jednak zmienię rozpę i lord ma halabarde, a nie GW" :D

Ogólnie gry nabitowe:

1. Gra, 5 na 6 moich czarów przez 3 tury wchodzi z IFki kompletnie rujnując mi moją przewagę kostek + wybuchając seera. Jak bym wiedział, że tyle ifek z 5 kości będzie to bym 13tke rzucał, a nie plagi i vermintide ;). Z kolei konrada każda faza magii kończyła się bardzo szybko po rzucie 2x1 na czar :D.

2. Szarża abominacji na bok włóczników z czarką - impakty 1, 1 na zranienie, efekt ataków 1-2, więc wypłacam tylko dwa ataki. Na zranienei 2x1 :D

3. Złamany rydwan DE ucieka od pieca. Konrad rzuca na ucieczkę 3x1, ja na pogoń 2x1. Pięknie wyglądało to 5 jedynek obok siebie na stole. ;)

Dodatkowo jak to jest z kotłem, może szarżować czy nie?
czepiasz sie szczegolow :oops:
i tak sie nie zlamal ani razu
a z tym rydwanem to byl ubaw =D>
wiecej sam sie zwalowalem, ale wynika to z mojego nieogrania
tak czy owak
dziekuje, bylo milo i smiesznie :mrgreen:

ODPOWIEDZ