master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Post autor: Eltharion »

Bzdura
Ja nic takiego nie pamiętam :roll:
Może to dlatego ze nigdy nie daliście mi ku temu możliwości :P
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Wprowadziłem mam nadzieję ostatnie zmiany do regulaminu. Odblokowałem seerstaffa i loremastera tak jak to miało miejsce na ETC a wykluczone było przez rodzime uściślenia, skoro to ETC to grajmy tym czym gra się tam. Zmiana ta poskutkowała limitami na specjala lizaków który stał się zbyt mocny. Dodałem kilku specjali z po za booka.

Mam zarezerwowanych 48 miejsce noclegowych w schronisku młodzieżowym, aczkolwiek muszę je potwierdzić do 17 października, więc jak ktoś wie że będzie i chce miejsce noclegowe (w cenie) to prosiłbym do 16 dać mi znać BARDZO ułatwi mi to ogarnianie noclegów.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Hmmm ... :-k
Skoro to czyste ojro to czy można blokować abomkę...? Bo to też stoi w sprzeczności z naszymi rodzimymi zasadami...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Tamto zostało zmienione gdyż legalizuje nielegalne a popularne na ETC buildy. Na tej zmianie na tym turnieju poprzestaniemy. Nie gramy na euro FAQ bo jednak większość ludzi znacznie lepiej zna nasz rodzimy.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

bigpasiak pisze:Hmmm ... :-k
Skoro to czyste ojro to czy można blokować abomkę...? Bo to też stoi w sprzeczności z naszymi rodzimymi zasadami...?
Na euro też nie można blokować abomki ani innych random movementów.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Skoro wprowadziliscie zmiany z euro (seerstaff i loremastery), to moze jednak dolozycie euro faqa, hmm? Sciagniecie pliku i zapamietanie kilku roznic nie jest jakas wielka filozofia...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hmmm....Wam się chyba trochę nudzi :) Po co wprowadzać takie zmiany? Chyba tylko po to ,żeby było zamieszanie...
Do Poznania mam kawałek ale na zwykłe Euro bym przyjechał - szczerze powiem teraz się mocno zastanawiam czy warto....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

...zwlaszcza, ze i tak wszystko zmierza ku temu, ze 4/5 roku bedziemy grac na euro. Kompletnie nie rozumiem po jaka cholere mieszac te uscislenia. Niby euro, ale nie do konca.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja nie rozumiem co ma na celu selektywne odblokowywanie seerstaffa i loremastera...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Lepiej kombinowac pod gorke, niz zwyczajnie zagrac na 100% euro...
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a no chyba, że tak ale dodanie specjali do Euro to raczej słaby pomysł bo kompletnie zjedzie balans.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

niestety zgadzam się... przemyślcie to jeszcze ! Jest czas.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Hmm mi sie loremaster euro bardziej podoba. Będzie mozna wziąć LoC i do tego dwóch heraldów i 30 pinków i walić 3 duże pociski na ture lub 2 glean magic :)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Na Euro FAQ w tym kraju realnie nie odbył się żaden master. Tym bardziej nie ma sensu wprowadzać teraz Euro FAQ, skoro kolejne Euro jest za 10 miechów, a jak co roku będą zmiany w zarówno w rulespacku jak i FAQ. Jeżeli pojawią się kolejne głosy przeciwko zmianie z serrstaffem to nie będę kopał się z koniem.

@Przemcio. Możemy się licytować gdzie jest lepszy a gdzie gorszy balans. Jankiel uważa, że na openie z delikatnymi ograniczeniami, Niemcy natomiast uważają że Combat 8.0 jest zbyt liberalny. Dołożenie specjali nie miało na celu polepszenia balansu tylko urozmaicenie z możliwie małymi skutkami ubocznymi.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kudłaty,
ponieważ spece są generalnie słabo znani przez graczy, proponuję abyś w miarę uzupełniania listy zgłoszeń, podawał herosów, którzy pojawiają się w rozpiskach.
W ten sposób będzie można bliżej zapoznać się z tymi, których będzie można spotkać w trakcie turnieju bez zaśmiecania sobie głowy innymi. Pozwoli to też na ewentualne pytania dot. zasad przed turniejem.

Dobry pomysł?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No to, ziaam... skoro twierdzisz, ze na euro faqa nie zostal rozegrany zaden master, to nie wprowadzaj opcji z podwajaniem czarow... Czy to moze Fjurjon chce sobie pyknac lepszymi hajami? Badzcie konsekwentni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Tym bardziej, że najprawdopodobniej nie będzie można już powielać banishmentów za rok.
pozdro

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Kudłaty, grasz czy sędziujesz/organizujesz?

Łączenie euro zasad ze specami jest moim zdaniem o tyle nierozsądne, że nie są znane ich możliwości w praktyce i turniej pewnie wygra osoba, która wymyśli build, który zagnie system mimo tych ograniczeń. Układ sił między armiami ze specami jest mocno nieznany graczom w Polsce i robienie mastera z specjalami od czapy jest słabym pomysłem. Trzeba by ich potestować w warunkach lokalowych/domowych, żeby napisać rozsądne ograniczenia. Na to nie ma ani czasu ani powszechnych chęci.

A akcja z seerstaffem jest trochę słaba.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Poczytałem o Combat 8.0. Jak ktoś narzeka na Euro że tnie to niech poczyta tamte ograniczenia :shock:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

w imperium wciąż się da mieć dwa:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ