GRUNWALD, czyli Mistrzostwa Świętokrzyskiego

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Qba
Chuck Norris

Re: GRUNWALD, czyli Mistrzostwa Świętokrzyskiego

Post autor: Qba »

Mnie niezręcznie się wypowiadać jako graczowi skavenów - po prostu jestem pod tym względem niewiarygodny (jak każdy kto wypowiada się o słabościach swojej armii ;) ). Od siebie dodam tylko, że moje zdanie bliższe jest Piotrkowi zdecydowanie. Armia Sk jest świetną armią remisową bo bardzo ciężko ją przepchnąć.
To co piszesz o złożeniu armii na.. to inna historia - największym problemem KAŻDEJ armii jest złożenie jej uniwersalnie - więc zazwyczaj armie składa się defensywnie bo to w perspektywie turnieju jest zdecydowanie najbardziej uniwersalna opcja.
Co do innych buildów poza tymi topowymi są dobre - ale na niektore rzeczy. A night runnersów Piotrek widział ostatnio w bitwie ze mną w Mielcu ;). Nie pamiętam ale mortar chyba też ;P - ale cóż pozostałe standardy skutecznie je jednak eliminują - po prostu nie są uniwersalne - a tego wymaga gra turniejowa.
Ale Panowie - offtopujemy absolutnie post - bez sensu zupełnie. To rozmowa na browar w knajpie, który z wielką przyjemnością z Wami wypiję - niech będzie, że na mój koszt :wink:

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

True.
Przy browarku najlepiej :)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Marku ide w PG :D

jest 3x5 vatgheistów ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Qba pisze: z wielką przyjemnością z Wami wypiję - niech będzie, że na mój koszt :wink:
Strzał w stopę Kuba :D

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

też muszę przyznać że night runnerów widywałem z Dudiego po kilka oddziałów i u Qby.
u Qby bywa też ten wykopujący się świder.

Dodatkowo trochę "uczyłem" nowego gracza Skavenów w CK który przesiadł się na nie z WE i raczej dobrze znam wszystkie jednostki.
Sam też kilka razy grałem tą armią dzięki uprzejmości jednego ze starych kieleckich Matuzalemów który pożyczył mi pudełko.

I jak najbardziej wierzę Bastor że na pewno mnie możesz czymś zaskoczyć w tej armii bo tak jak Qba jesteś mega doświadczonym graczem szczurów i grasz pewnie ze 2x dłużej w battla niż ja.
Ew. że możesz złożyć build 100% przeciw VC który dodatkowo utrudni mi grę.

Tylko że wydaje mi się że jeśli z tobą przegram to nie dlatego że akurat grasz szczurami tylko dlatego że w danej rozgrywce będziesz lepszy lub będziesz miał w niej trochę farta w kościach.
Przecież zazwyczaj tak kończą się nasze nocne maratony.
Czasem ja, czasem ty wygrywasz i w sumie nie ma znaczenia czy gram DW, VC, a ty TK czy czymś innym (choć w 8ed chyba grałem tylko z twoimi TK).

W każdej armii da się złożyć coś silnego moim zdaniem u szczurów ciężko jest złożyć coś uniwersalnego turniejowo co zapewni wygraną (zakładając że nie liczysz na trafienie na graczy nieogranych ze szczurami).

TK patrząc na ciebie spokojnie robisz takie uniwersalne rozpiski i wygrywasz nimi turnieje albo zajmujesz TOP3.
VC i DW też zasadniczo nie obchodzi mnie czym gra przeciwnik bo na luzie robię coś w miarę uniwersalnego.

W mojej opinii szczury są (pod dowodzeniem dobrego gracza) trudnym i wymagającym dla mnie przeciwnikiem nie dlatego że muszę uważać żeby z nimi nie przegrać tylko dlatego że cholernie trudno je mocno pokonać.
Grywałem z wieloma graczami Szczurów i takie problemy mam z Qbą i pewnie miałbym z Tobą i może Szeszejem - choć z nim nie grałem ale plotka głosi że gra dobrze :)

p.s. QBA pifko z radością ale znając życie to w Mielcu będe kierowcą więc zadowolę się tostem choć zobaczymy co się wykluje :)

p.p.s Bastor bardzo chętnie się umówię na partyjkę vampiry kontra szczury, zwłaszcza że teraz jest twoja kolej na zrobienie mi maski ale to jak będę miał więcej sił na nocne szachy. Zwykła bitwa z twoimi TK zajmuje nam tak do 2 w nocy czas więc jak pomyślę że wystawisz armię z 2-3x więcej możliwości to.... :)
Ostatnio zmieniony 8 lis 2012, o 12:48 przez White Lion, łącznie zmieniany 1 raz.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Spokojnie to tylko plotki ;)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

8ed jest o ile wiem dużo bardziej zbalansowana od 7ed i dysproporcje między armiami nie są tak duże, jedyna armia, której w topie jeszcze nie widziałem to beastmeni. Nawet starsze booki nie są takie złe - wystarczy popatrzeć na wyniki Czopa z WE albo Dębka z BRE.
Przepraszam, że się wtrące Szeszej ale u nas w wawie w lidze Bestiami byłem 2 :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

szeszej pisze:Spokojnie to tylko plotki ;)
Potwierdzam :mrgreen:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Na zielono zaznaczyłem osoby, które przesłały rozpiski i nie otrzymają 4 punktów ujemnych. Dziękuję tym samym za mobilizację. Rozpy przeklejane były z różnych formatów plików, jeśli pojawiły się błędy to proszę pisać. Plik z rozpiskami w formacie PDF do pobrania poniżej (mam nadzieję, że zadziała):

http://przeklej.net/down/98954335915873 ... 85bfd.html
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Bastor
Chuck Norris

Uki - a gdzie moja rozpa?
Wysłałem ją do ciebie po naszych bitwach... :)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Ale zagęszczenie chaos Dwarfów.
Tak więc powodzenia w niszczeniu Kadaia :mrgreen:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Hej,

Na maila nie przyszło. Jak przyślesz potwierdzenie wysłania maila z właściwego terminu (bo być może coś z pocztą się zadziało) to wklejam zaraz.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

W ogóle pancerne armie same :D

Bastor
Chuck Norris

A możesz dopisać kto czym gra?
Bo nie wszystkie osoby ogarniam :)

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Rozpa Bastora, wg maila potwierdzającego faktycznie wysłał mi rozpę w środę (choć Outlook mi go nie ściągnał).

Liche Priest (General) lvl 2 - Dispel Scroll - 130

10x Skeleton Warriors - shield - 40
6x Skeleton Chariots - Sb - Banner of Eternal Flame - 350
3x Carrion - 72
3x Necropolis Knights - 195
Khemrian Warsphinx - Fiery Roar - 230
3x Sepulchral Stalkers - 165

Screaming Skull Catapult - 90
Casket of Souls - 135

Total: 1407

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Bastor pisze:A możesz dopisać kto czym gra?
Bo nie wszystkie osoby ogarniam :)
Rozpy wraz z tym kto czym gra są w załączniku. W pozostałych przypadkach można się tylko domyślać. Nie było obowiązku podawania armii.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Sorki za post pod postem.
Tak więc powodzenia w niszczeniu Kadaia :mrgreen:
Bardziej boję się Twojej rozpy niż samego Kadaia :mrgreen:

Bastor
Chuck Norris

White Lion pisze:p.p.s Bastor bardzo chętnie się umówię na partyjkę vampiry kontra szczury, zwłaszcza że teraz jest twoja kolej na zrobienie mi maski ale to jak będę miał więcej sił na nocne szachy. Zwykła bitwa z twoimi TK zajmuje nam tak do 2 w nocy czas więc jak pomyślę że wystawisz armię z 2-3x więcej możliwości to.... :)
Hehehe... No tak... Maska - że tak powiem - jest przechodnia :mrgreen:
Skavenami ruszam się dużo szybciej niż TK... ale i tak nie zakładałbym, że skończymy przed 3:00 :twisted:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Niestety nie dam rady. Siły wyższe. :(

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Panowie ja niestety też będę wielkim nieobecnym - właśnie choroba mnie zmogła :/. A po raz 1. w życiu zagrałbym jezzailami :(

ODPOWIEDZ