Smh's Barak Varr Dwarfs - 04.07 Dwarf Juggernaut – TA2!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Smh's Barak Varr Dwarfs - 12.06 projekt okrętu

Post autor: Smh »

Lechu pisze:Z jakich terenów korzystasz? :)
Te na fotce to Watchtower i Chapel made by GW... to są genialne tereny z mega ciulowymi fotkami na stronie GW! W tle na fotce jeszcze bunkier do 40tki z Wall of Mortys a na prawo Vargheisty mojej Ukochanej (btw sklejał ktoś z Was te latające wampiry? wydaje mi się, że dali nam jedno skrzydło źle odlane i błony są wygięte nie w tą stronę...)
Cookie Monster pisze:I się rozjechało:D Wiesz mniej więcej kiedy za sam statek będziesz się brał?
Na chwilę obecną malowania terenów (nie dla siebie) mam do sierpnia/września, a dojdzie jeszcze stół GW (całość możecie zobaczyć kilka stron wcześniej) - realnie mam nadzieję się wyrobić z tym wszystkim do października... więc może do końca roku jakiś szkielet powstanie...
dzikki pisze:Ujmę to tak - jak Ci wyjdzie to będzie srogo. Porywasz się na dużą rzecz i mam nadzieję,że Ci pójdzie. Wszystko robisz sam? Jak z materiałami?
Tak, wszystko robię sam (podstawki pod krasie i skrzynki nie sam... ale malowanie będzie moje).
Materiał na okręt sponsoruje CoffeHeaven Wrocław... 2 olbrzymie pęki drewnianych mieszadełek do kawy otrzymałem od bardzo ładnej i miłej Pani o szerokim uśmiechu (nie czyta, ale i tak pozdrowię) :mrgreen: :mrgreen: 8)

Nie spieszy mi się z całością... jak to będzie gotowe razem z malowaniem krasi za 3-4 lata to będzie dobrze ;) Powoli do przodu - piwo się leje i robota jest - to ważne :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Przymierzam się właśnie do rozpoczęcia zakupów terenów. Myślałem też nad tymi od mini monsters. Nie wiesz czy one pasują do budynków od GW?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Lechu pisze:Przymierzam się właśnie do rozpoczęcia zakupów terenów. Myślałem też nad tymi od mini monsters. Nie wiesz czy one pasują do budynków od GW?
Będę miał od nich skrzynie i beczki... reszta powinna także pasować.

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Mam taką nadzieję. Co prawda chodzi mi o ichnie budynki. Miałem nadzieję, że miałeś już z nimi styczność ;)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Lechu pisze:Mam taką nadzieję. Co prawda chodzi mi o ichnie budynki. Miałem nadzieję, że miałeś już z nimi styczność ;)
niestety jeszcze nie ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

moze niezle wygladac :D
na poczatku sadzilem, ze tam gdzie jst H to beda hammerersi :P pozniej sobie przypomnialem o zyrku :D

i bedziesz mial malo miejsca na walczace jednostki ;)

co do minerow to polecal bym ich w:
Obrazek
fajnie by sie wpasowali w takich strojach albo chociaz helmach :D i champion z harpunem :D

do tego wydaje mi sie, ze bedziesz mial malo miejsca na jednostki walczace w zwarciu.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morsereg pisze:moze niezle wygladac :D
na poczatku sadzilem, ze tam gdzie jst H to beda hammerersi :P pozniej sobie przypomnialem o zyrku :D

i bedziesz mial malo miejsca na walczace jednostki ;)

co do minerow to polecal bym ich w:
fajnie by sie wpasowali w takich strojach albo chociaz helmach :D i champion z harpunem :D

do tego wydaje mi sie, ze bedziesz mial malo miejsca na jednostki walczace w zwarciu.
Żyrki... liczba mnoga zdecydowanie... kawaleria powietrzna FTW!

Minerzy właśnie takie rzeczy będą mieli (ciągle walczę by to fajnie wyglądało). Plus do tego broń do "rozkręcania okrętów od spodu" :D

Kusznicy np zamiast grotów będą mieli haki do abordażu... mam sztukę na próbę zrobionego to pstrykne fotkę i wrzucę pewnie w weekend :)

Co do jednostek walczących... zwróć uwagę na ponumerowane wnęki POD pokładem... ;) w każdym z nich będzie 50szt piechoty :D Takie luki załadunkowe, w pełni otwierane i z trapami do schodzenia wprost na pole bitwy :)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

o kurde. to sobie projekt dowaliles :D

trzymam kciuki ;) i dawaj fotki z postepow, olej wszystko inne :P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morsereg pisze:o kurde. to sobie projekt dowaliles :D

trzymam kciuki ;) i dawaj fotki z postepow, olej wszystko inne :P
Fotki w swoim czasie... jak mówiłem, zacznę szkielet okrętu pod koniec roku... o ile przed nowym bookiem (jak dołożą nowe jednostki to nie wiem czy mi się będzie chciało przerabiać gotowy okręt...). Olać nie mogę... za coś jeść trzeba - niestety :P

Zanim się za niego zabiorę i tak sporo do zrobienia - konwersje i malowanie - ponad 600 krasi czeka na zrobienie.

Lechu dostałem fotkę porównania skali ich budynków - mam nadzieję, że się przyda :)

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Na pewno pomocna choć bardziej mnie interesuje to jak wyglądałyby dwa budynki obok siebie od GW jeden i drugi od nich. :)

Awatar użytkownika
dargo000
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Hej, tu Sławek z Mini Monsters niestety nie mam budyków GW żeby zrobić fotke porównawczą, ale jako że moje budynki robie w skalii warhammerowej to myśle że stojąc obok siebie będą wyglądały dobrze. Wiadomo moje są troche w innym stylu ale w niczym to nie przeszkadza.

Dugi
Pseudoklimaciarz

Post autor: Dugi »

Również czekam na efekty. Patrząc na projekt jedyne co mi nie pasuje, to zbyt małe koło do napędzania okrętu. tej wielkości jednostka (jeśli krasnoludzka, to chyba wykonana ze stali?) potrzebuje zdecydowanie większej mocy :). Powodzenia!

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Ehh dopiero teraz zobaczyłem Twój wpis drago, sorry. Niemal na 100% będę kupował coś od Ciebie, ale jeszcze nie wiem kiedy ;) Na razie zakupiłem Watchtower i modular hill od GW. Jak tylko od Ciebie (Was? ;) ) kupię jakiś budynek na pewno je postawię obok siebie i udokumentuję :)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

U mnie od 6 lat w półce leży nie złożony model Angielskiego Galeonu. Wymiary 20x80 Nie mogę się zebrać do skończenia go.
Ze zniecierpliwieniem czekam na twój okręt.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

urlop przyniósł niespodziewajkę... sakwa na templatki z wygrawerowanym logiem twierdzy :D

Sakwa czarna, haft miedziano złoty - wygląda genialnie :D /fota niestety kalkulatorem/

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

U mnie sakwa jest granatowa, haft białosrebrny :D ...

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

To ona nie jest niebieska? :shock:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

suabe foto... więc kolory z d... poprawię się! :D

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A skąd taka :O?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

w razie chęci otrzymania takiej zapraszam na PW ;)

---

a teraz nowości! Lada chwila dotrą do mnie podstawki... a niedługo będą także do kupienia w normalnej "dystrybucji" jakby ktoś chciał zgapiać :P

Obrazek

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ