Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Re: Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Post autor: Tomash »

Jezusmaria.

(subskrybuję sobie ten wątek bo wpływa on na uprawnienia moderatorskie jednego z forumowiczów)

Pasiak, pisz, pisz więcej, znajomy zbiera antywzorce prowadzenia dyskusji i zachowań w grupie (techniki derailowania i odwracania uwagi od własnego fakapu), twoje* posty tutaj są kopalnią.

* mała literka celowo, forum internetowe to nie list papierowy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

Mnie, jako członka Klubu XIII Kohorta boli jedynie to, że tak łatwo niektórym przychodzi rzucanie oskarżeń na lewo i prawo w rodzaju "koledzy Piotra zrobili", "oni wiedzieli/oszukali" itp.. Obciążanie CAŁEGO Klubu jest mega słabe. Naprawdę możecie sobie dać już spokój. Niektórym się chyba wydaje, że nasz klub istnieje po to, by wszyscy pracowali na pozycję Piotra w rankingu, bo do tego się na razie część wypowiedzi taki sprowadza. Ludzie! Naprawdę dajcie sobie spokój z szukaniem spisków, ataków na pierwsze miejsce w lidze itp. Cała sytuacja rozegrała się między dwiema osobami. Te osoby przyznały się na forum. Oprócz tego, by pokazać, że Klub dystansuje się od takich zachowań Byro wydał oświadczenie, jakie konsekwencje spotkały delikwentów. Nie mam pojęcia, skąd wziąłeś Przemcio fakt, że Gokisha wywalono z klubu. Takie coś nie miało miejsca. Obydwu spotkały stosunkowo surowe konsekwencje: zakaz zajmowania stanowiska w imieniu klubu, zakaz reprezentowania klubu. Oczywiście - niektórzy hejterzy uznają, jak Pasiak napisał, że powinno się ich wywalić na zawsze, zakazać gry itp.. Takiej decyzji jednak nie podejmiemy jako Klub. Wystarczającą karą jest również garnek pomyj, które są na nich wywalane. Szkoda tylko, że trafiają one również w osoby niewinne, jak Piotr i reszta klubowiczów. Klub nie miał z tą sprawą nic do czynienia zarówno jako organizm zbiorowy oraz jako indywidualni członkowie inni, niż Pasiak i Gokish.

I jak ktoś dalej w to nie wierzy, to tylko i wyłącznie jego problem, ponieważ nie zdobędzie żadnych dowodów na to, że ktokolwiek poza Pasiakiem i Gokishem o sprawie wiedział zanim wyszło szydło z wora, ponieważ takich dowodów po prostu nie ma.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2013, o 23:26 przez Pacek, łącznie zmieniany 1 raz.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

O proszę, takie śmieszne coś znalazłem na LL

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=219460#p219460
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tez tego szukalem - jestes pierwszy :]

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

No to teraz róbcie im głosowanie ;D, i każdemu kto wiedział o dopisywaniu ;).

Z resztą, tam było źle sformułowane pytanie, bo sie tam pare osób uparło że specjalnie odsyłałem ludzi do domu zeby z mastera zrobić lokala i to o to chodziło ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

To może odblokujmy temat na zlustrowanym forum, przedyskutujmy podobne glosowanie (przynajmniej jeśli chodzi o formę) w tej sprawie, zaglosujmy i zamknijmy ten temat raz na zawsze? Bo chyba ciągnięcie tematu "Battlegate - niezaliczona liga bydgoska" czy podobnego gdzie tylko przerzuca się mięsem, inwektywami czy oskarżeniami przez kolejny tydzień-dwa jest bezcelowe?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Arbiter Elegancji pisze:To może odblokujmy temat na zlustrowanym forum, przedyskutujmy podobne glosowanie (przynajmniej jeśli chodzi o formę) w tej sprawie, zaglosujmy i zamknijmy ten temat raz na zawsze? Bo chyba ciągnięcie tematu "Battlegate - niezaliczona liga bydgoska" czy podobnego gdzie tylko przerzuca się mięsem, inwektywami czy oskarżeniami przez kolejny tydzień-dwa jest bezcelowe?

Nie ma nowych zasad euro to nie ma tematów do spamowania :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

temat na LL otworzę jak tylko atmosfera trochę sie ureguluje. Nie ma sensu w ferworze walki podejmować takich decyzji.

Na chwilę obecną 13K nie ma miejsca na LL, bo nie zrobili 3 turniejów zaliczonych do ligi w poprzednim sezonie.

@PiotrB - Masz rację, jestem pod wrażeniem, ze to właśnie od Was wyszło info (Butana). W kontekście tego jak teraz Wy musicie się znów stresować, postawa warta zauważenia.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2013, o 23:46 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Coś trzeba robić. Jak nie będziemy jeździć po Bydgoszczy, to będą jeździć po niekompetencji modów z Śląska. Wolę jazdy po Bydgoszczy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Jankiel pisze:Coś trzeba robić. Jak nie będziemy jeździć po Bydgoszczy, to będą jeździć po niekompetencji modów z Śląska. Wolę jazdy po Bydgoszczy.
Przypominam - jestem ze Złejwsi Małej. A Pasiak z Lisiego Ogona.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

bigpasiak pisze: Rozkaż mi paniczyku zmianę armii i oddanie mojej na cele charytatywne w ramach rekompensaty Twoich strat moralnych to będzie wisienka na torcie.
przypuscmy, ze turniej zrobila osoba nie nalezaca do zadnego klubu (w porozumieniu z jakims sklepem) i dopisala pare osob. zakladamy, ze jest to osoba z topu ligi.
jakie moga byc konsekwencje?
nie zostanie zawieszony bo nie nalezy do zadnego klubu. odpada wiec kara jaka 13 nalozyla na ciebie.
tak jak wspomniales nie zmusi sie nikogo do zmiany armii, kary pieniezne tez odpadaja.
bany na mastery to raczej nie najlepszy pomysl w momencie gdy frekwencja spada.
jakies inne pomysly? jesli brak no to zakaz reprezentowania kraju na ETC wydaje sie jedynym rozwiazaniem.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

A gracz z odległych lokat może dopisywać bo i tak do kadry się raczej nie załapię?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dlatego też, należy poczekać chwilę aż ochłoniecie i zaczniemy temat na LL
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Morsereg pisze:
bigpasiak pisze: Rozkaż mi paniczyku zmianę armii i oddanie mojej na cele charytatywne w ramach rekompensaty Twoich strat moralnych to będzie wisienka na torcie.
przypuscmy, ze turniej zrobila osoba nie nalezaca do zadnego klubu (w porozumieniu z jakims sklepem) i dopisala pare osob. zakladamy, ze jest to osoba z topu ligi.
jakie moga byc konsekwencje?
nie zostanie zawieszony bo nie nalezy do zadnego klubu. odpada wiec kara jaka 13 nalozyla na ciebie.
tak jak wspomniales nie zmusi sie nikogo do zmiany armii, kary pieniezne tez odpadaja.
bany na mastery to raczej nie najlepszy pomysl w momencie gdy frekwencja spada.
jakies inne pomysly? jesli brak no to zakaz reprezentowania kraju na ETC wydaje sie jedynym rozwiazaniem.
W przypadku osób niezżeszonych, wystarczy anulować wyniki lokala. Nikt na wale nie zyska, a turnieje organizowane przez taką osobę nie zaliczać już do ligi przez 6 miesięcy.
W przypadku osób zrzeszonych, klub traci miejsce na LL (jeżeli je miał). Żeby je uzyskać/odzyskać, musi zorganizować trzy turnieje lokalne na 15 osób (w tej chwili takie jest minimum aby uzyskać 100 punktów), na którym pojawi/ą sie osoba/y z poza lokalnego środowiska, która potwierdzi poprawność organizacji. Do tego czasu (a więc trzech takich lokali) żaden inny turniej czy liga organizowana przez dany klub nie ma prawa być zaliczona do ligi.

To powinno dać do myślenia klubom myślacym o wałowaniu, a osoby niezależne nie będa miały chętnych na lokale.
To czy ktoś powinien być w repie, to decyzja selekcjonerów, chociaż i Oni zapewne biorą wszystkie "osiagnięcia" kandydatów pod uwagę.
To czy klub zastosuje jekieś dodatkowe kary wobec winnego/winnych, pozostaje już geście danego klubu i jego włądz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

A może w ogóle dopiszemy, że do ligi można liczyć tylko lokale na co najmniej 10 osób, bo takie ligi lokalne czy turnieje na 4-6 osób to żenada.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jankiel +1

Brakuje komuś miejsca na LL? Zróbcie ligę w 4 osoby, zagrajcie ją w kilka dni - po dwóch tygodniach masz już miejsce - przecież to chore

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Też się zgadzam, jakieś minimum powinno być. Zarówno na ligi jak i na turnieje lokalne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

co więcej na te ligi nałożyłbym większą liczbę minimalną

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Młody pisze:No to teraz róbcie im głosowanie ;D, i każdemu kto wiedział o dopisywaniu ;).

Z resztą, tam było źle sformułowane pytanie, bo sie tam pare osób uparło że specjalnie odsyłałem ludzi do domu zeby z mastera zrobić lokala i to o to chodziło ;)
Eeee tam, tamto było zrobione pro żeby ktoś nie dostał pkt czy cus a tu amatorszczyzna była z lilipucią ligą... ale nieważne.
Jak widać źle lekcję przyswoiłem, może brakło mi uroku osobistego Młodego ;)
Poza tym ja nie chcę być selekcjonerem, za dużo komplikacji =P~
Jankiel pisze:Coś trzeba robić. Jak nie będziemy jeździć po Bydgoszczy, to będą jeździć po niekompetencji modów z Śląska. Wolę jazdy po Bydgoszczy.
No raczej. Wiadomo, że lepiej "atakować" zdefiniowanego, ogólnie potępionego i czytelnego wroga niż szukać czegoś innego a jazdy po niekompetencji modów Śląska były już mocno nudnawe...
Przemcio pisze: A co do twojej opinii cóź musiałeś sobie na nią swoją grą zapracować bo wiele razy słyszałem o wałkach w twoim wykonaniu od ludzi albo o stallowaniu... nie grałem z tobą nigdy ale nie sądze by ludzie na złość oczerniali twój styl gry...
Wałki w moim wykonaniu?
Przykłady poproszę inaczej:
Przemcio pisze:Przemcio jeśli wiesz coś o jakichś nieprawidłowościach to może je ujawnij nie wstydź się... :mrgreen:
Przemcio pisze:jeśli coś wie niech powie...
Z wielką chęcią się do nich ustosunkuję.

Stallowanie?
Tak, gram wolno... Tylko potrafię z bananem na ryju przegrać bez problemu do zera z Golonką przed czasem [ dwa razy już... a w między czasie zwała, sporo gadania i nabijania się ze wszystikego ] a z innym graczem nie potrafię skończyć rozgrywki [ 3 tury ] mimo, że gra tą samą armią i prawie identyczną rozpiską... Czy aby na pewno ja tu mam problem...? Czy może- skoro gram z Pasiakiem to i tak będzie na niego jeśli nie skończymy...
Qrcze, sorry golona, wyjdzie że się Tobie podkl
swieta_barbara pisze:Ty Przemcio jak cos juz napiszesz... N/C
Niech pisze, genialnie ktoś podsumował kogoś innego z takich wypowiedzi:
A moze masz pierwsze w zyciu erotyczne sny i czujesz sie zagubiony?
ciało by się rzec...
swieta_barbara pisze:...
Masz rację, przepraszam. Nie definiję Ciebie jako "wroga" w żadnym aspekcie.
Z tym ogarnianiem na bieżąco jest trochę problemu... To zupełnie tak jak zdewastowanie kibla/sali na turniejach... Niby wiadomo kto, ale jakoś cieżko kogoś do odpowiedzialności pociągnąć, że spalił miejscówkę kolegom z innego środowiska... Bo przecież to kumpel, nie? Bo przecież to "im"... Nic się nie stało, tak na turniejach jest...

Zakładam nowy temat do dyskusji nad innymi problemami...
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, o 11:55 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a może ciśnienie zejdzie wreszcie..?
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, o 12:01 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany