Gadanki o konkursie Kurosa
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Re: Gadanki o konkursie Kurosa
Gdzie tu masz podniecanie się ilością pieniędzy? W tym,że dorzucił jeszcze 200zł do wygranej? Ty pewnie bierzesz udział tylko z myślą o tym jak się będzie fajnie malowało figurki i nie myslisz o wygranej?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Lista:
1) Fuxiorr
2) Naviedzony
3) Silvestro
4)Szczur22
5)Ryosuke
6)Wojtuśś
7)Bayard
8)Majones
9)Chester22
10) Slayfer
11) Lazur
12) Denis
13)Cookie Monster
14)Azgaroth
15)Kocitzz
narazie jest 11 osób i jak do tej pory przewiduje
7 osób dostanie 1 figurke
3 osoby 2 figurki
1 dostanie 5 3 szczuroogry i 2 poganiaczy
myśle że każdy będzie zadowolony z wyboru
figurki w większości są czyste
ostatni dzień zapisów więc dodam bonus
prawie 700 zł za pomalowanie figurki to dobry start na kupienie sobie nowej armii lub zwykłego aero!!!
pozdrawiam
i czekam na zapisy
jest 15 osób wiec nagroda wzrasta!
została niecała godzina!
ktoś jeszcze?
1) Fuxiorr
2) Naviedzony
3) Silvestro
4)Szczur22
5)Ryosuke
6)Wojtuśś
7)Bayard
8)Majones
9)Chester22
10) Slayfer
11) Lazur
12) Denis
13)Cookie Monster
14)Azgaroth
15)Kocitzz
narazie jest 11 osób i jak do tej pory przewiduje
7 osób dostanie 1 figurke
3 osoby 2 figurki
1 dostanie 5 3 szczuroogry i 2 poganiaczy
myśle że każdy będzie zadowolony z wyboru
figurki w większości są czyste
ostatni dzień zapisów więc dodam bonus
prawie 700 zł za pomalowanie figurki to dobry start na kupienie sobie nowej armii lub zwykłego aero!!!
pozdrawiam
i czekam na zapisy
jest 15 osób wiec nagroda wzrasta!
została niecała godzina!
ktoś jeszcze?
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Czy można się jeszcze zapisać? Jeśli upłyną termin zgłoszeń to ja jako forumowy troll zgłaszam się do konkursu.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Mam kilka pytań. Tym razem na poważnie.
1 Co Pan z tego ma oprócz satysfakcji i pociapanych modeli ?(niestety poziom malowania nie jest zbyt wysoki)
2 Jakie dokładnie trzeba spełnić warunki aby wziąć udział w konkursie? Wystarczy założenie galerii na tym forum?, trzeba mieć ileś tam postów?
3 Koszty wysyłki ponosi uczestnik. Pan wysyła do mnie, płacę Ja, Ja wysyłam do Pana płacę też Ja. Dobrze zrozumiałem?
4 Co to znaczy że modele muszą być skończone? To znaczy jakie malowanie będzie zaliczone? Niektóre modele wyglądają fajnie nawet przy użyciu tylko 2 kolorów.
5 Każdy uczestnik może wygrać tylko raz. Ale tu chodzi tylko o 1 miejsce? Np. Jeśli zajmę 3 miejsce i dostanę jakieś tam powiedzmy 50zł, będe mógł brać udział w kolejnej edycji?
6 Czy są jakieś kryteria oceniania?
7 Od czego zależy czy będą kolejne edycje?
8 Moja babcia nie ma konta bankowego. Czy wygraną można przelać na konto innego uczestnika ? Oczywiście za zgodą obydwu stron.
Pozdrawiam
1 Co Pan z tego ma oprócz satysfakcji i pociapanych modeli ?(niestety poziom malowania nie jest zbyt wysoki)
2 Jakie dokładnie trzeba spełnić warunki aby wziąć udział w konkursie? Wystarczy założenie galerii na tym forum?, trzeba mieć ileś tam postów?
3 Koszty wysyłki ponosi uczestnik. Pan wysyła do mnie, płacę Ja, Ja wysyłam do Pana płacę też Ja. Dobrze zrozumiałem?
4 Co to znaczy że modele muszą być skończone? To znaczy jakie malowanie będzie zaliczone? Niektóre modele wyglądają fajnie nawet przy użyciu tylko 2 kolorów.
5 Każdy uczestnik może wygrać tylko raz. Ale tu chodzi tylko o 1 miejsce? Np. Jeśli zajmę 3 miejsce i dostanę jakieś tam powiedzmy 50zł, będe mógł brać udział w kolejnej edycji?
8 Moja babcia nie ma konta bankowego. Czy wygraną można przelać na konto innego uczestnika ? Oczywiście za zgodą obydwu stron.
Pozdrawiam
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja pisałem ten regulamin, ja więc odpowiem:
1. Założenie jest takie: konkurs zwraca się po sprzedaży modeli na allegro/ebayu/BP.
2. Takie, jakie zapisano w regulaminie. Posiadanie galerii na forum lub 100 postów napisanych.
3. Nie. Koszty wysyłki pokrywa zawsze wysyłający.
4. Dobrze wiemy, co to znaczy, proszę używać zdrowego rozsądku.
5. Do Kurosa z tym pytaniem o kolejną edycję. W tej edycji jest tak, że każdy uczestnik może wygrać w ramach tej konkretnej edycji tylko jedną nagrodę.
6. Ocenia ogół społeczności BP. Każdy ma więc takie, jakie mu odpowiadają.
7. Od decyzji Kurosa.
8. Wyrażoną na piśmie, przesłaną w liście poleconym? Dlaczego by nie?
1. Założenie jest takie: konkurs zwraca się po sprzedaży modeli na allegro/ebayu/BP.
2. Takie, jakie zapisano w regulaminie. Posiadanie galerii na forum lub 100 postów napisanych.
3. Nie. Koszty wysyłki pokrywa zawsze wysyłający.
4. Dobrze wiemy, co to znaczy, proszę używać zdrowego rozsądku.
5. Do Kurosa z tym pytaniem o kolejną edycję. W tej edycji jest tak, że każdy uczestnik może wygrać w ramach tej konkretnej edycji tylko jedną nagrodę.
6. Ocenia ogół społeczności BP. Każdy ma więc takie, jakie mu odpowiadają.
7. Od decyzji Kurosa.
8. Wyrażoną na piśmie, przesłaną w liście poleconym? Dlaczego by nie?
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Dziekuje.
Czekam na dopowiedzenie Kurosa.
PS.
Zwróciło się za figurki?
PS.
Zwróciło się za figurki?
- Naviedzony
Z tego, co pisał Kuros, to chyba nie, ale mogę się mylić, może do tej pory zeszły.
Jeszcze co do konta. To raczej zależy od tego, co ustalisz z Kurosem, ale to Ty podajesz konto, na jakie ma wpłacić nagrodę organizator. Jeśli podasz numer konta osoby, do której nie masz zaufania, a ona Cię ewentualnie porobi na tę kasę, to jest to już potem Twój problem. Organizator wywiązał się wypłacając nagrodę na podany numer konta i jego rola się w tym kończy. Więc tak: możesz podać konto kolegi, ale ryzyko ponosisz Ty.
Jeszcze co do konta. To raczej zależy od tego, co ustalisz z Kurosem, ale to Ty podajesz konto, na jakie ma wpłacić nagrodę organizator. Jeśli podasz numer konta osoby, do której nie masz zaufania, a ona Cię ewentualnie porobi na tę kasę, to jest to już potem Twój problem. Organizator wywiązał się wypłacając nagrodę na podany numer konta i jego rola się w tym kończy. Więc tak: możesz podać konto kolegi, ale ryzyko ponosisz Ty.
Wiewior-lbn pisze:Mam kilka pytań. Tym razem na poważnie.
Pozdrawiam
1) Nic , od początku wiedziałem że na tym nie zarobie a przynajmniej nie dużo , ale mam satysfakcje że luzie pozbywają się zbędnego stuffu który skupuje od Nich ( aktualnie jestem tak rozpoznawalny że ludzie piszą iż dowiedzieli się od znajomych że skupuje figurki i sprzedają mi nie potrzebne modele , a moja oferta nie zawsze jest na wierzchu "kupie"
teraz ten konkurs jeszcze uprościłem , i pewnie mniej mi wyjdzie bo jak co bystrzejsi zauważyli już że , 1 osoba to 50zł , w tamtej edycji niektórzy dostali po 20 figurek , czyli 50/20=2,5 za model , ale dużo osób się krzywiło że za dużo modeli mało czasu itp, wiec w tej edycji każdy dostał od 1 do 5 albo 6 modeli .
2 trzeba być wiarygodnym , nie zawsze patrze na te 100 postów czy galerie bo jak wiadomo z ostatniego konkursu ludzie z najwiekszą ilością postów mnie wystawili a Ci bardziej skromni , młodsi malarze dokończyli prace
3 koszt wysyłki ponosi osoba wysyłająca "ja wysyłam ja płace"
4 czyli takie figurki którymi można grać i które na turnieju nie dostaną 0-1 za hobbistyke tylko 2/3pkt czyli zrobiona podstawka , i chociaż by 3 kolory i wash, chociaż ja bym preferował ręczne cieniowanie.
5. chodzi o 1 miejsce ale cały czas się zastanawiam nad tym punktem czy nie dać wygranemu bana na nastepną edycje , bo jak tak dalej pójdzie to wszyscy lepsi malarze popierający tą inicjatywe się sypną
6)są pisałem już to kiedyś, ze głosowac mogą tylko osoby z stażem przekraczającym rozpoczęcie konkursu
7) ode mnie , szczególnie od czasu jaki mam do poświecenia takiej inicjatywie , raz na 3 miesiące myśle że będę robił takie coś , nie jest to za często żeby ludziom się to znudziło ani nie za późno .
moge zrobić przekaz bankowy nie ma problemu, lub możesz odebrać pieniążki osobiście z pamiątkową fotką, nie widze w tym żadnego problemu
Wiewior-lbn pisze:Dziekuje.
PS.
Zwróciło się za figurki?
narazie za malowanie nie , nie sprzedałem jeszcze 2 zestawów
ale myślę że jak bym sprzedał to zarobiłbym od 100-200zł , ale to nie za malowanie tylko za przesyłke za granice bez potwierdzenia odbioru( na 10 paczkach to jakieś 60zł)
i za modele które kupiłem taniej
powiem wam coś ciekawego odnośnie ebay,
na Ebay sprzedają się jak świeże bułeczki albo figurki malowane na pro++ albo malowane na tt w cenie nowych figurek +4zł średnio, z tym że ebay i paypal zabierają od 15-20 % zalezy w jakim ebay sprzedajesz , tak wiec nie zarabia się kokosów.
na samym początku walki o ten konkurs kiedy to całe górne BP prócz rastiego i rakso się odwróciło ode mnie i od konkursu
pewien admin z kotkiem na awatarze napisał mi żebym nie grał idioty na forum bo wie że bardzo dobry interes na tym robie i tylko jeden mały ruch a skasuje mi konto które mam już 6 lat;) wiec życze Ci żebyś i ty tyle wyciągnął na miesiąc tak jak ja z tego "bardzo dobrego interesu"
na koniec dodam że w tej edycji będzie można zobaczyć wyverne , smoka we, dragona princów , wózek he, fenixa czy dzwon albo abomke wiec juz gorąco zapraszam do głosowania;)
i nie pan bo jestem stosunkowo młody;)
Do Ciebie leci dzwon
dobrą godzine bawiłem się jak go zdemontować żeby się dobrze malowało;)
http://www.coolminiornot.com/279629?browseid=6726172
dobrą godzine bawiłem się jak go zdemontować żeby się dobrze malowało;)
http://www.coolminiornot.com/279629?browseid=6726172
Na pewno nie w niedzielę. List idzie okolo 2,3 dni. Jeśli ten okres nałoży się zweekendem to zazwyczaj jest w poniedziałek. Oczywiście nie ma co się dziwić, jak poczta walnie babola.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- Naviedzony
Dlaczego dostałem zarówno Black Coach jak i Varghulfa?
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Ja mam taki sam zestaw;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.