Gadanki o konkursie Kurosa

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Re: Gadanki o konkursie Kurosa

Post autor: Cookie Monster »

Gdzie tu masz podniecanie się ilością pieniędzy? W tym,że dorzucił jeszcze 200zł do wygranej? Ty pewnie bierzesz udział tylko z myślą o tym jak się będzie fajnie malowało figurki i nie myslisz o wygranej?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

zapisy do 23 59!
brakuje 3 osób do 700 :roll:

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Lista:
1) Fuxiorr
2) Naviedzony
3) Silvestro
4)Szczur22
5)Ryosuke
6)Wojtuśś
7)Bayard
8)Majones
9)Chester22
10) Slayfer
11) Lazur
12) Denis
13)Cookie Monster
14)Azgaroth
15)Kocitzz

narazie jest 11 osób i jak do tej pory przewiduje
7 osób dostanie 1 figurke
3 osoby 2 figurki
1 dostanie 5 3 szczuroogry i 2 poganiaczy
myśle że każdy będzie zadowolony z wyboru
figurki w większości są czyste

ostatni dzień zapisów więc dodam bonus

prawie 700 zł za pomalowanie figurki to dobry start na kupienie sobie nowej armii lub zwykłego aero!!!

pozdrawiam
i czekam na zapisy
jest 15 osób wiec nagroda wzrasta!

została niecała godzina!

ktoś jeszcze?

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Czy można się jeszcze zapisać? Jeśli upłyną termin zgłoszeń to ja jako forumowy troll zgłaszam się do konkursu.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

na nastepną edycje za kwartał;)

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Mam kilka pytań. Tym razem na poważnie.
1 Co Pan z tego ma oprócz satysfakcji i pociapanych modeli ?(niestety poziom malowania nie jest zbyt wysoki)
2 Jakie dokładnie trzeba spełnić warunki aby wziąć udział w konkursie? Wystarczy założenie galerii na tym forum?, trzeba mieć ileś tam postów?
3 Koszty wysyłki ponosi uczestnik. Pan wysyła do mnie, płacę Ja, Ja wysyłam do Pana płacę też Ja. Dobrze zrozumiałem?
4 Co to znaczy że modele muszą być skończone? To znaczy jakie malowanie będzie zaliczone? Niektóre modele wyglądają fajnie nawet przy użyciu tylko 2 kolorów.
5 Każdy uczestnik może wygrać tylko raz. Ale tu chodzi tylko o 1 miejsce? Np. Jeśli zajmę 3 miejsce i dostanę jakieś tam powiedzmy 50zł, będe mógł brać udział w kolejnej edycji?
6 Czy są jakieś kryteria oceniania?
7 Od czego zależy czy będą kolejne edycje?
8 Moja babcia nie ma konta bankowego. Czy wygraną można przelać na konto innego uczestnika ? Oczywiście za zgodą obydwu stron.
Pozdrawiam
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja pisałem ten regulamin, ja więc odpowiem:
1. Założenie jest takie: konkurs zwraca się po sprzedaży modeli na allegro/ebayu/BP.
2. Takie, jakie zapisano w regulaminie. Posiadanie galerii na forum lub 100 postów napisanych.
3. Nie. Koszty wysyłki pokrywa zawsze wysyłający.
4. Dobrze wiemy, co to znaczy, proszę używać zdrowego rozsądku.
5. Do Kurosa z tym pytaniem o kolejną edycję. W tej edycji jest tak, że każdy uczestnik może wygrać w ramach tej konkretnej edycji tylko jedną nagrodę.
6. Ocenia ogół społeczności BP. Każdy ma więc takie, jakie mu odpowiadają.
7. Od decyzji Kurosa.
8. Wyrażoną na piśmie, przesłaną w liście poleconym? Dlaczego by nie?

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Dziekuje.
Czekam na dopowiedzenie Kurosa.
PS.
Zwróciło się za figurki?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Z tego, co pisał Kuros, to chyba nie, ale mogę się mylić, może do tej pory zeszły.

Jeszcze co do konta. To raczej zależy od tego, co ustalisz z Kurosem, ale to Ty podajesz konto, na jakie ma wpłacić nagrodę organizator. Jeśli podasz numer konta osoby, do której nie masz zaufania, a ona Cię ewentualnie porobi na tę kasę, to jest to już potem Twój problem. Organizator wywiązał się wypłacając nagrodę na podany numer konta i jego rola się w tym kończy. Więc tak: możesz podać konto kolegi, ale ryzyko ponosisz Ty.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Wiewior-lbn pisze:Mam kilka pytań. Tym razem na poważnie.
1 Co Pan z tego ma oprócz satysfakcji i pociapanych modeli ?(niestety poziom malowania nie jest zbyt wysoki)
2 Jakie dokładnie trzeba spełnić warunki aby wziąć udział w konkursie? Wystarczy założenie galerii na tym forum?, trzeba mieć ileś tam postów?
3 Koszty wysyłki ponosi uczestnik. Pan wysyła do mnie, płacę Ja, Ja wysyłam do Pana płacę też Ja. Dobrze zrozumiałem?
4 Co to znaczy że modele muszą być skończone? To znaczy jakie malowanie będzie zaliczone? Niektóre modele wyglądają fajnie nawet przy użyciu tylko 2 kolorów.
5 Każdy uczestnik może wygrać tylko raz. Ale tu chodzi tylko o 1 miejsce? Np. Jeśli zajmę 3 miejsce i dostanę jakieś tam powiedzmy 50zł, będe mógł brać udział w kolejnej edycji?
6 Czy są jakieś kryteria oceniania?
7 Od czego zależy czy będą kolejne edycje?
8 Moja babcia nie ma konta bankowego. Czy wygraną można przelać na konto innego uczestnika ? Oczywiście za zgodą obydwu stron.
Pozdrawiam

1) Nic , od początku wiedziałem że na tym nie zarobie a przynajmniej nie dużo , ale mam satysfakcje że luzie pozbywają się zbędnego stuffu który skupuje od Nich ( aktualnie jestem tak rozpoznawalny że ludzie piszą iż dowiedzieli się od znajomych że skupuje figurki i sprzedają mi nie potrzebne modele , a moja oferta nie zawsze jest na wierzchu "kupie"
teraz ten konkurs jeszcze uprościłem , i pewnie mniej mi wyjdzie bo jak co bystrzejsi zauważyli już że , 1 osoba to 50zł , w tamtej edycji niektórzy dostali po 20 figurek , czyli 50/20=2,5 za model , ale dużo osób się krzywiło że za dużo modeli mało czasu itp, wiec w tej edycji każdy dostał od 1 do 5 albo 6 modeli .
2 trzeba być wiarygodnym , nie zawsze patrze na te 100 postów czy galerie bo jak wiadomo z ostatniego konkursu ludzie z najwiekszą ilością postów mnie wystawili a Ci bardziej skromni , młodsi malarze dokończyli prace
3 koszt wysyłki ponosi osoba wysyłająca "ja wysyłam ja płace"
4 czyli takie figurki którymi można grać i które na turnieju nie dostaną 0-1 za hobbistyke :D tylko 2/3pkt czyli zrobiona podstawka , i chociaż by 3 kolory i wash, chociaż ja bym preferował ręczne cieniowanie.
5. chodzi o 1 miejsce ale cały czas się zastanawiam nad tym punktem czy nie dać wygranemu bana na nastepną edycje , bo jak tak dalej pójdzie to wszyscy lepsi malarze popierający tą inicjatywe się sypną
6)są pisałem już to kiedyś, ze głosowac mogą tylko osoby z stażem przekraczającym rozpoczęcie konkursu
7) ode mnie , szczególnie od czasu jaki mam do poświecenia takiej inicjatywie , raz na 3 miesiące myśle że będę robił takie coś , nie jest to za często żeby ludziom się to znudziło ani nie za późno .
8) moge zrobić przekaz bankowy nie ma problemu, lub możesz odebrać pieniążki osobiście z pamiątkową fotką, nie widze w tym żadnego problemu

Wiewior-lbn pisze:Dziekuje.
Czekam na dopowiedzenie Kurosa.
PS.
Zwróciło się za figurki?

narazie za malowanie nie , nie sprzedałem jeszcze 2 zestawów
ale myślę że jak bym sprzedał to zarobiłbym od 100-200zł , ale to nie za malowanie tylko za przesyłke za granice bez potwierdzenia odbioru( na 10 paczkach to jakieś 60zł)
i za modele które kupiłem taniej
powiem wam coś ciekawego odnośnie ebay,
na Ebay sprzedają się jak świeże bułeczki albo figurki malowane na pro++ albo malowane na tt w cenie nowych figurek +4zł średnio, z tym że ebay i paypal zabierają od 15-20 % zalezy w jakim ebay sprzedajesz , tak wiec nie zarabia się kokosów.
na samym początku walki o ten konkurs kiedy to całe górne BP prócz rastiego i rakso się odwróciło ode mnie i od konkursu
pewien admin z kotkiem na awatarze napisał mi żebym nie grał idioty na forum bo wie że bardzo dobry interes na tym robie i tylko jeden mały ruch a skasuje mi konto które mam już 6 lat;) wiec życze Ci żebyś i ty tyle wyciągnął na miesiąc tak jak ja z tego "bardzo dobrego interesu"
:twisted: :evil:

na koniec dodam że w tej edycji będzie można zobaczyć wyverne , smoka we, dragona princów , wózek he, fenixa czy dzwon albo abomke wiec juz gorąco zapraszam do głosowania;)
i nie pan bo jestem stosunkowo młody;)

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

a możesz już uchylic rąbka tajemnicy co kto dostanie?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Do Ciebie leci dzwon
dobrą godzine bawiłem się jak go zdemontować żeby się dobrze malowało;)
http://www.coolminiornot.com/279629?browseid=6726172

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Kiedy możemy spodziewać się paczki w domu? :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Podbijam. Kiedy przyjdzie przesyłka?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

wysłałem w środe część figurek prawie wszystkie, i w poniedziałek mam zamiar reszte wysłać
wysłałem bez prio , żeby w miare równo przesyłki przyszły

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Na pewno nie w niedzielę. List idzie okolo 2,3 dni. Jeśli ten okres nałoży się zweekendem to zazwyczaj jest w poniedziałek. Oczywiście nie ma co się dziwić, jak poczta walnie babola.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Dlaczego dostałem zarówno Black Coach jak i Varghulfa?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ja mam taki sam zestaw;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

ja wlasnie odebrałem swój dzwonek, ogólnie spoko ale pocięte w dosyc dziwny sposób.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Ja czekam...
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

ODPOWIEDZ