Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
areny
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Normalne, co miesiąc jest reset rankingu, więc wszyscy najlepsi zaczynają znowu od zera.Ziemko pisze: Mam w tej chwili rank 16 i zdarzaja mi sie kolesie ktorzy wala epikami/legendami jedna po drugiej z tym samym rankiem. Nie wiem czy to normalne czy tyle kasy wladowali w heartstona.
Odnośnie golda to areny się mega opłacają. Zawsze jest z nich paczka, więc to już 100 golda. Do tego za 3/4 winy jest ok 50 golda więc koszt areny się już zwraca. Od 7/8 winów dostaje się co najmniej 150 golda (i oczywiście standardowo paczka). Oczywiscie największe profity są jak uda się 12 winów zgarnąć, wpadają wtedy 2 paczki i ok 400 golda.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
- Infernal Puppet
- Masakrator
Taa, tylko losowa postać + losowe karty + losowe dobieranie w trakcie gry = jeden wielki random.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dzisiaj zagrałem pierwszą arenkę. Świetna sytuacja, gram druidem przeciw warlockowi. Koleś zbił mnie do 4 punktów życia, sam miał jakieś 18. Na stole ma 3 minionki, ja 1. Już mi dziękuje za grę, zagrał coś, dzięki czemu dociągnąłem 2 karty ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Doszły mi dwa potworki , jeden dający +1/+1 wszystkim, drugi jakiś paladyn z tauntem. W mojej turze wystawiam ich, do tego czarodziejkę, która na koniec tury zadaje sobie ranę i tworzy impy 1/1. Do tego dochodzi mi jeszcze buff +1/+1 na wszystkich moich ludków i nagle sytuacja się diametralnie odwraca. Dwie tury dalej zjechałem go do zera z tymi moimi 4 punktami życia ;D Szkoda, że nie ma opcji zapisywania powtórek![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Doszły mi dwa potworki , jeden dający +1/+1 wszystkim, drugi jakiś paladyn z tauntem. W mojej turze wystawiam ich, do tego czarodziejkę, która na koniec tury zadaje sobie ranę i tworzy impy 1/1. Do tego dochodzi mi jeszcze buff +1/+1 na wszystkich moich ludków i nagle sytuacja się diametralnie odwraca. Dwie tury dalej zjechałem go do zera z tymi moimi 4 punktami życia ;D Szkoda, że nie ma opcji zapisywania powtórek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Ja dzisiaj mialem akcje pierwszy raz, ze obaj herosi zgineli w jednym momencie , normalnie remis.
Btw. czy zmieniacie karty na pyl czy zbieracie ?
Ja przerabialem wszystko, tylko ten przelicznik jest strasznie lipny...
Btw. czy zmieniacie karty na pyl czy zbieracie ?
Ja przerabialem wszystko, tylko ten przelicznik jest strasznie lipny...
Co jest calkiem spoko opcja, jak masz kijowe rary i potrzebujesz dobrych commonow.
Afro, Andrzej jakie nicki/maile na BNecie macie ?
Afro, Andrzej jakie nicki/maile na BNecie macie ?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Akurat tłumaczenia gier z warcraftowej serii są dobre. A momentami nawet świetne, kilka opisów kart to istne perełki ( mój ulubieniec - druid szponów
).
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Mialem ostatnio farta - 2 expert packi i w kazdy oprocz rara epicka karta - dwie najlepsze bronie dla szamana i warriora - doomhammer i gorhowl ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja w ostatnich 2 packach dostałem tylko bezużyteczny szmelc. Ale tak sobie myślę, że nie będę proszkował tego, bo to jest totalnie nieopłacane. Kiedyś bedę sobie chciał zmainowac inną postać, to bedę miał już jakieś karty. Ten przelicznik 1/8 to jakiś chory wymysł.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Wiesz co i tak i nie - ja zamieniam karty z klas z ktorymi na pewno nie bede chcial grac bo mi sie nie podobaja i nawet do tych ras nie wylosowalem zadnych dobrych kart, a dzieki temu moge sobie badz co badz wzmacniac decki o commony, ktorych duzo jest bardzo mocnych.Andrzej pisze:Ja w ostatnich 2 packach dostałem tylko bezużyteczny szmelc. Ale tak sobie myślę, że nie będę proszkował tego, bo to jest totalnie nieopłacane. Kiedyś bedę sobie chciał zmainowac inną postać, to bedę miał już jakieś karty. Ten przelicznik 1/8 to jakiś chory wymysł.
Ja patrzę na to bardziej długofalowo. Gierka m się podoba, a jako że to gra blizzarda, to mam pewność że będą ją fajne rozwijać pewnie będę sobie w nią pykał co jakiś czas tak przynajmniej z 2-3 lata. Sprzedaję tylko takie karty, które ewidentne uważam za słabe oraz z 2 klas, które najmniej mi się podobają (hunter i warrior) Do pozostałych większość jednak zachowuję, mam plan zebrać 6 w miarę kompletnych decków ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No i pamiętaj, że po jakimś czasie karty zaczną Ci się triplować i imo to własnie z tych kart powinno się głównie czerpać proszek.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No i pamiętaj, że po jakimś czasie karty zaczną Ci się triplować i imo to własnie z tych kart powinno się głównie czerpać proszek.
Według mnie bez sensu jest palić nienadmiarowe karty. Z tego co się orientuję karty są dość regularnie zmieniane i to czasami bardzo znacznie. Więc może się okazać że coś co było bardzo słabe po jakiejś zmianie jest naprawdę mocne.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()