Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Karlito »

Loizok pisze:Prawda jest taka, że ci co kupowali figurki będą kupować dalej, a ci co narzekają i tak ich nie kupują :)
+1 =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Loizok pisze:Prawda jest taka, że ci co kupowali figurki będą kupować dalej, a ci co narzekają i tak ich nie kupują :)
Dlatego armie znikają a firma notuje spadki . :!:
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Wieszkto pisze:
Smh pisze:
Warhammer Fantasy Army Books in Order
-Dwarfs
-Wood Elves
-Bretonnia
-Beastmen

WFB 9th
-The new starter set for Warhammer Fantasy 9th Edition set to be released this summer will contain Orcs & Goblins and Empire. The set will contain mounted riders for Empire and Gunners. Night Goblins and Orcs with a River Troll for O&G. There is set to be around 50 models in this set with more than said here.
Note this is from a good source - though the models content is not to definite.

New GW Website
-New site launches in March
-GW, Black Library, Forgeworld sites all merged under the new site umbrella. Unknown if the new FW/BL products will get their own separate areas, or merged into the existing army sub-sections.

-Forgeworld products available from the new webstore and also orderable in GW stores.
-Expanded hobby tips and paint schemes content.
-Games Workshop are changing their current look and will have their site, magazines and stores updated by the end of the year.

Dwarfs
-Dwarfs are set to get a heavy release in the first two weeks of February.
-Week 1 is the Army Book and all redos of metal/finecast kits along with troops units.
-Week 2 is new kits and the larger ones like warmachines and characters, a new plastic dwarf king clampack.
-Dwarf Slayers and Hammerers will get a new plastic kit and a new siege engine as well as a war alter will be released.
No ładnie niedługo wywalą 2/3 armii #-o . Lepiej nie myśleć co będzie dalej :idea:
Gdzieś tu jest napisane że GW wywala 2/3 armii? Bo chyba uczono nas innego angielskiego w takim razie...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Fotka znaleziona na fb (autor mi nieznany):

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 sty 2014, o 19:06 przez Sławol, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

Duke of Mousillon pisze:
Wieszkto pisze:
Warhammer Fantasy Army Books in Order
-Dwarfs
-Wood Elves
-Bretonnia
-Beastmen

WFB 9th
-The new starter set for Warhammer Fantasy 9th Edition set to be released this summer will contain Orcs & Goblins and Empire. The set will contain mounted riders for Empire and Gunners. Night Goblins and Orcs with a River Troll for O&G. There is set to be around 50 models in this set with more than said here.
Note this is from a good source - though the models content is not to definite.

New GW Website
-New site launches in March
-GW, Black Library, Forgeworld sites all merged under the new site umbrella. Unknown if the new FW/BL products will get their own separate areas, or merged into the existing army sub-sections.

-Forgeworld products available from the new webstore and also orderable in GW stores.
-Expanded hobby tips and paint schemes content.
-Games Workshop are changing their current look and will have their site, magazines and stores updated by the end of the year.

Dwarfs
-Dwarfs are set to get a heavy release in the first two weeks of February.
-Week 1 is the Army Book and all redos of metal/finecast kits along with troops units.
-Week 2 is new kits and the larger ones like warmachines and characters, a new plastic dwarf king clampack.
-Dwarf Slayers and Hammerers will get a new plastic kit and a new siege engine as well as a war alter will be released.
No ładnie niedługo wywalą 2/3 armii #-o . Lepiej nie myśleć co będzie dalej :idea:
Gdzieś tu jest napisane że GW wywala 2/3 armii? Bo chyba uczono nas innego angielskiego w takim razie...[/quote]

ja też nie mogłem się doczytac gdzie tu jest napisane że wywalają tyle armii
ale mówie nie wychylam się, bo mój ang nie jest na takim poziomie jak młotkowych fanatyków którzy kupują angielskie booki bo są dokładniejsze i może źle przeczytałem :mrgreen:

Szwed
Plewa

Post autor: Szwed »

Czyżbym widział nowego, krasiowego króla? :D

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Wychodzi bokiem bajzel, ktory zrobili w 40k i ceny nowych boxow w battlu. Spadek o 11% year to year to epic fail dla kazdej firmy :roll:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja nie wiem jak inni ale ja kupiłem w sklepie tyle figurek że można by za moje dobre auto kupić. Jednak od roku - jeśli coś kupuje to tylko z 2 ręki...so... nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Każdy kto umie liczyć wie że to jest drogo. Wysokość cen GW doszła do granicy absurdu - w dodatku jakość jest ostatnio katastrofalna. Mój ludwik Schwarzlem niestety z żywic stał w pomieszczeniu w temperaturze 15 stopni- nie nadaje się do niczego - wykrzywiony sztandar i miecz... poszedłem więc do slepu żeby kupić nowego - oglądałem 6 różnych figurek - każdej coś było...w każdej było coś nie tak. W końcu wq....y do łez kupiłem metalowego na Ebau za 100 zł...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Wieszkto
Chuck Norris

rover pisze:Wychodzi bokiem bajzel, ktory zrobili w 40k i ceny nowych boxow w battlu. Spadek o 11% year to year to epic fail dla kazdej firmy :roll:
Ale to GW , oni niczego nie przyjmują do wiadomości, a mogli by zrobić coś czym zagrywali by się wszyscy i wszędzie [-o< .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

PS: zielona tabelka opisuje dość dokładnie finecasta i niektóre produkty FW. :P

Wieszkto
Chuck Norris

M.T. pisze:GW przestrzega przed piraceniem figurek
PS: zielona tabelka opisuje dość dokładnie finecasta i niektóre produkty FW. :P
Dobre rameczka rozpoznawcza pirata, pasująca do co niektórych ich produktów :shock: :mrgreen: :D .
Ale najbardziej rozśmieszyli mnie ta ,najemną grupą śledczą szukającą podróbek , prośba o donosy :-# [-( itp.
Normalnie łowcy podróbek :D Strażnicy Szeryfa z Nottingham #-o .

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Hardkorowy jest ten artykuł, muszę przyznać. GW wynajmujące prywatnych detektywów, żeby zbierali dowody przeciwko ludziom kopiującym ich wzory i szykujące ofensywę prawną przeciwko nim... Nieźle. Poza tym ta ramka obok tekstu, która podaje najczęstsze cechy kopiowanych modeli została napisana przez kogoś cholernie podejrzliwego. :D Właściwie tylko oryginalnie zapakowane modele ze sklepu mogą uniknąć podejrzenia o bycie podróbą. ;)

A już połączenie tego, że takowe podróby zazwyczaj można spotkać na aukcjach internetowych z tym, że nie należy brać ich do ręki, bo nie wiemy z czego są zrobione wygląda nieco dziwnie. Ja wiem, że jedno i drugie w zasadzie jest prawdą, ale wyczuwam przesadę lekką. ;)

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

a jeśli podróba jest lepszej jakości niż oryginał i 3x tańsza ?.... niech GW zadba o produkt i tym samym o klientów, tak żeby nie opłacało im się szukać na czarnym rynku lub wtórnym
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nic nowego o piractwie nie napisali, a ta zielona ramka faktycznie zawiera po części opis FC :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Piracenie własnych figurek #-o . Gorzej jeśli kupujesz figurkę GW, płacisz jak za GW, a okazuje się, że to podróbka. Poza tym, ten afisz brzmi, jakby napisał go Matt Ward.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Uderzylem sie... chyba ich stroluje :twisted: :mrgreen:

TOWARZYSZE spadły nam zyski pomożecie :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie przeklinamy - Admini

@ admin: Sorry

Zresztą zamiast wywalać kupę kasy na ganianie piratów powinni obniżyć ceny pacyn...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Wieszkto
Chuck Norris

Przemcio pisze:Zresztą zamiast wywalać kupę kasy na ganianie piratów powinni obniżyć ceny pacyn...
Po co skoro można zarobić na pozwach sądowych, bo czuję iż taki mają zamiar [-X .

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Haha ciekawe od kogo kasę ściągną...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Nie ma lepszego sposobu na ograniczenie piractwa niż obniżka cen, że już o jakości, psia krew, nie wspomnę.
Na Steamie czy GOGu można wyrwać za grosze wiele tytułów dzięki czemu wielu użytkowników :] zapomina powoli czym jest "pirat".
Zresztą ciekawe jak GW ma zamiar ścigać producentów podróbek, którzy są w Chinach?
Absurdalne działania, które dodatkowo obciążają ich budżet... ktoś za to powinien polecieć.

Jedyne czym pirat ustępuje oryginałowi to posprzedażowa obsługa klienta. Oczywiście pomijam porównanie plastiku GW do jakichkolwiek piratów bo nie ma jeszcze chyba takiego co by skopiował na równym poziomie plastikowe modele GW.

ODPOWIEDZ