[Rybnik; 15.02.] ETC w Goblinie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Re: [Rybnik; 15.02.] ETC w Goblinie

Post autor: Eldritch »

Nie dramatyzujcie. Mocna armia w rękach mocnego gracza potrafi pokazać na lokalu. WFB jest jak gra w marynarza - DE dostaną antyparing i będzie łomot ale w drugą stronę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Sprzedam smoka DE jakby co :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jankiel pisze:W poprzednim booku nie bylo warlockow, ktorzy zjadaja wszystkie kosci. Z mala suka masz szesc poziomow magii. Z duza osiem - to imo overkill.
duza suka + jedne warlocki = nadal 6 poziomow (scroll na duzej), a do tego 4 levl death i 4 poziom do dispela, a kowboj jest na koniu. Ale to tylko osobiste preferencje :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Lada moment wyjdzie kolejny draft wywracający wszystkie rozpy do góry nogami, więc zacznie się składanie od nowa. Rozkminanie złożeń na obecnym drafcie, po tym, co piszą na TWF, przypomina mi składanie dwarfów w oparciu o stary kodeks.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Jeszcze raz dziękuję za przybycie, przepraszam za obsuwę z wynikami i zapraszam ponownie :D . Wyniki wyślę do ligi w weekend, do tego czasu można zgłaszać ewentualne korekty.

1.Jankiel 60+5
2.QC 54 + 6
3.Sly 45 +6
4.Marek B. 36 + 6
5.Fanatic 36 + 6
6.Kiciak 35 + 6
7.Laik 34 + 5
8.Dark Angel 31 + 4
9.Krzemi 30 + 5
10.Marks 29 + 6
11.Eltharion 26 + 4
12.Podwys 24 + 6
13.Ajt 23 + 6
14.Cichy 20 + 6
15.Kofta 22 + 2
16.Remo 15 + 6
17.Kopyt 10 + 5
18.BiG Boss M. 10+ 4
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, o 15:44 przez Marks, łącznie zmieniany 1 raz.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Wez usun kilka ostatnich liniejk :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

11.Eltharion 26 + 4
12.Podwys 24 + 6

Obrazek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Pierwszy raz byłem w Goblinie i bardzo mi się podobało. :)
Niestety wynik to jakaś katastrofa... :( To był jeden z tych turniejów gdzie choćbyś sto lat myślał to i tak nie wymyślisz bo kosteczki cię pokonają, racja Podwys? :wink:

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

No ja też jestem daleki od zadowolenia, nie planowałem wciągnąć się w ostatniej bitwie wampem do warpa w 2 turze. Smutek.

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Nie da sie wygrac

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wysłałem rozpę i miałem komplet z hobbystyki, tak więc 60+6.
Przewaga Szybiego Szpila nad Snotem i Gamblersami musi być wyraźniejsza :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Jankiel pisze:Wysłałem rozpę i miałem komplet z hobbystyki, tak więc 60+6.
Przewaga Szybiego Szpila nad Snotem i Gamblersami musi być wyraźniejsza :mrgreen:
tym samym Jankiel namówiłeś nas do przyjazdu na DMŚ. Masz rację - te różnice powinny być wyraźniejsze :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Mam inaczej zapisane w arkuszu, na szczęście nie zmienia to wyniku :).

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dymitr pisze:
tym samym Jankiel namówiłeś nas do przyjazdu na DMŚ. Masz rację - te różnice powinny być wyraźniejsze :)
Właśnie, licze że Młody i Jagal też się zmotywują i ściągną ekipę :D

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Najlepszy turniej w moim życiu. W sumie to 1 :) mam nadzieje na powtórkę z rozrywki ;) nawet jak zajmę te samą lub gorszą lokatę ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ehhh żenujący wynik po tak dobrym starcie ( :mrgreen: )
Gdyby nie Jankiel i jego DE to mogło by być lepiej bo nawet Qc jak mu się oddaje w prezencie duża suke w 2 turze robi ze mną tylko 15 :P
Ale są tego tez plusy bo mogłem sobie zagrać z lizakami(po raz pierwszy nowymi DE po raz drugi wogle) i wyciągnąć parę wniosków :twisted:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Dzięki za fajny turniej i za spoko bitwy.
Krzysztof Jeżyna oczywiście dostał stosowną notatkę z turnieju i ma zostać za karę nałożone embargo na Rybnik.
W sumie macie szczęście,że dopiero zauważyłem,że mam po 36 punktów z Markiem.B i to on na 4 miejsce a nie ja. #-o
5 miejsce po dostaniu od Marka maski w prezencie za przyjazd (co za debil wymyślił słońce) to też jakiś cud.
Do następnego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Fanatic pisze:Dzięki za fajny turniej i za spoko bitwy.
Krzysztof Jeżyna oczywiście dostał stosowną notatkę z turnieju i ma zostać za karę nałożone embargo na Rybnik.
W sumie macie szczęście,że dopiero zauważyłem,że mam po 36 punktów z Markiem.B i to on na 4 miejsce a nie ja. #-o
5 miejsce po dostaniu od Marka maski w prezencie za przyjazd (co za debil wymyślił słońce) to też jakiś cud.
Do następnego.
Hehe, czekałem na wpis od Ciebie :)

Apropos naszej bitwy, to tak mi się spodobała ta partia, że żegnam się z wampami, dość już mam rzucania słońca, zero radości z tej bitwy miałem.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Eltharion pisze:(...)
Ja myślę ze to kwestia parringu . Czego najlepszym przykładem jest to ze nawet nie dałeś mi o coś zawalczyć od pierwszej tury :?
Myślę, że powinieneś na poważnie zająć się wędkarstwem :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Eltharion pisze: Gdyby nie Jankiel i jego DE to mogło by być lepiej bo nawet Qc jak mu się oddaje w prezencie duża suke w 2 turze robi ze mną tylko 15 :P
Jak mi sie w 1 turze wysadzają oba działa co powoduje ze kociol dostaje niesmeirtelnosci to nie warto napisać nie?

ODPOWIEDZ