Azgaroth pisze:Wygląda świetnie i klimatycznie, sam chciałbym mieć taką makietę w domu
Myślę, że w przyszłym tygodniu wypuścimy przwodnik krok po kroku, jak ją zrobić. Cieszę się, że się podoba.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Azgaroth pisze:Wygląda świetnie i klimatycznie, sam chciałbym mieć taką makietę w domu
Durant pisze:Jaki szanujący siebie drwal nie ma pieńka i siekierki przed domkiem co?
A poza tą obrazą dla drwali, bardzo fajne, choć dachówki są zbyt sterylne, płaskie, może zamiast kartonu zastosuj zrębki drewniane (do kupienia w sklepach zoo).
Ale ogólnie super praca!
Sławol pisze:Bardzo podoba mi się kolorystyka i kompozycja scenki. Drzewko dobrze równoważy drugą stronę.
Jedynie proponowałbym zadbać o brzegi podstawki, bo wyglądają jak niedokończone i zalepione plasteliną. Sam wiem, jak potrafią się wycierać, gładzić, a potem wyglądają jak zużyteAle może miało tak być, to tak sobie tylko gderam.
Pokusiłbym się też o pójście dalej z szybami w oknach, ale to więcej roboty. Trzeba by wydłubać nieco w głąb, wstawić przezroczysty plastik (np. z folii od kołnierzyka koszuli, czy z blistera) i wtedy byłoby to bardziej "szklane". Oczywiście wnętrze można by czymś ciemnym zamalować, żeby nie było widać brzydkiej dziury (albo można by namalować wnętrze domu w oddali, ale to znów sporo roboty z freehandem). Tutaj takie bajkowe malowanie mi pasuje do całości, ale to tylko propozycja, efekt szkła byłby lepszy
smiejagreg pisze:Fajne figsy, fajne malowanie i fajne podstawki, mimo ze bez wodotrysków. Wszystko ładnie się komponuje i dobrze wygląda...
Tak się mówi na przebajerzone malowanie.Pine pisze:Wodotryski? O co chodzi konkretnie? Jakieś kałuże, bajorka?
Aaaa, no do przebajarzania to mamy daleko.Naviedzony pisze:Tak się mówi na przebajerzone malowanie.Pine pisze:Wodotryski? O co chodzi konkretnie? Jakieś kałuże, bajorka?
Metaliki jak zwykle na najwyższym poziomie. Bardzo fajne modele.
Pan raczy wybaczyć.Durant pisze:Nudzisz