Artur Szyndler - Kandydatem na posła

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

tu sie nie zgodze. Jak powiadaja apetyt rosnie w miare jedzenia
Nie musisz się zgadzać.
Ale z faktami nie wygrasz.
Większość ludzi po osiągnięciu pewnego standardu woli korzystać z życia, zamiast zapieprzać za nie wiadomo czym.
Jak masz dom z ogrodem i hamakiem, to lepiej o 16 położyć się z browarem na hamaku, niz siedzieć w robocie do 22.
Nie zwiększa się w ten sposób PKB, ale co z tego?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Tomash pisze:
karlee pisze:A kraje wysoko rozwiniete niechetnie skracaja tydzien pracy.
Jeden średniej wielkości - Francja - a jego nieznajomość kończy się taką kompromitacją :badgrin:
Łoł, faktycznie, Karlee ze wstydu przez miesiąc się nie pokaże na forum :wink: , swoją drogą, po co ten jad?, :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kielon pisze:A tak wracając do tematu Artur był dzisiaj w Faktach TVNu. :)
nagrał ktoś :P ? ja akurat dzisiaj siedizalem do 20 na uczelni :/ heh

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

thurion pisze:
Kielon pisze:A tak wracając do tematu Artur był dzisiaj w Faktach TVNu. :)
nagrał ktoś :P ? ja akurat dzisiaj siedizalem do 20 na uczelni :/ heh
Specjalnego występu nie miał. Kazali mu rozwiązac test zgodności z programami partii, i wyszło, że najbliżej mu do PiS... Znam ten test, znam jego pytania, więc nalezy sądzić, że według szanownego kandydata, Niemcy są naszym wrogiem nr 1, radio Maryja to ostoja wolności i polskości, a podatki powinny pozostać wysokie...

A kto jeszcze nie widział nowego zwiastuna: http://www.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0

POLECAM!!!

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Apel do wszystkich babc, emerytow i rencistow: nie glosujcie egoisci na PiS, co wam po tym ze 3/4 spoleczenstwa pojdzie siedziec, z czego 99% wyjdzie bo uznaja ich za niewinnych? Pomyslcie o mlodych, mi sie wcale nie chc jechac do Anglii, ale na wypadek jakby PiS zdobyl 231 miejsc w sejmie juz przegladam nieruchomosci a Brazylii i Urugwaju... sa piekne o tej porze rokow rzadow PiS ;)

Tak powaznie to jestem przerazony, skoro i tak schodzimy na tematy polityczne: 357 - liczba ustaw uchwalonych przez PiS przez 2 lata rzadow, z czego 248 to ustawy zmieniajace inne. Dla porównania, poprzedni rząd w preciagu jednego roku uchwalil 242 ustaw, z czego 140 to zmieniajace inne.....

PiS nie robi praktycznie nic, gospodarka zyje wlansym zyciem bo nie macza tu PiS, wszystko co ma sie dobrze to tylko dlatego. Pogon za ukladem i zlymi ludzmi, sprawila ze cala reszta sie nie liczy. Dalej chcac zalozyc Sp. z o.o. musze przedlozyc x-dzisiat papierow. Dalej musze sie identyfikwoac nr KRS, REGONEM, NIPem - jakbym nie mogl miec jednego numeru na wszystkie te ptorzeby!

Prezydent 40krotnie w ostatnim roku latal sobie do Gdanska rzadowym samolotem, administrajca kosztuje 300 mln zlotych, a ja wstydze sie ogladac BBC, CNN czy EuroNews! Niekomptentny premier za granica udziela wywiadu EuroNews, zapytany o partie: jestesmy typowa chadecko-katolickim ugrupowaniem - lekotr "we are typical katoick group". Smiech i wstyd. nieprerezentatywny i niekompetentny prezydent z takim samym premierem.

Konstytucja? Moze obecnie wisiec w kiblu zamiast papieru. Podstawy wolnosci kazdego obywatela jak domniemanie niewinnosci, prawo do sprawiedliwego proces? To zalatwia Minister S. na konferencjach prasowych przedstawiajac dowody winy i na tym je konczy! Czy uwazacie ze Sawicka czy Doktor G. moga liczyc na sprawiedliwy proces?

Niezawisle sadownictwo... "niech prezes TK lepiej uwaza" - merytorycznie polemizuje z zarzutami premier.... Pierwszy raz od 89' mamy w parlamencie tylu Ministrow i poslow, ze trzeba bedzie rozwazac poszerzenie skladu Trybunalu Stanu jak w koncu ktos odsunie ich od wladzy. Minister Ziobro - na studiach nagrywal kolegow i sprzedawal do Milicji, teraz nagrywa obywateli...

Nie agituje PO, anie LiD, ani PSL ani nikogo... mam tylko szczera nadzieje, ze bedzie zadzil ktokolwiek inny ale nie PiS....

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Trojek pisze:Minister Ziobro - na studiach nagrywal kolegow i sprzedawal do Milicji, teraz nagrywa obywateli...
skąd masz takie informacje? :?
Ziobro jest z rocznika 70', więc jak studiował, to milicji już nie było :P
wiele mozna mu zarzucić, tylko po co od razu takie bzdury? :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

byl caly piekny artykul :D
niezly chwat z zioberka. sam wkrecal znajomych, nagrywal, prowokowal i do wladz poszedl.
to go prokuratorzy inni wysmiewac zaczeli, ze jak przyslzy prawnik moze prowokacji i nagran uzywac w formie dowodow i ze sam sie bawi w strqaznika teksasu zamiast od razu policje zawiadomic.

ale niestety, minister zero nie zrozumial za wiele - i nawyki i metody dzialania mu pozostaly az do dzis ;)

na onecie bylo; ale to przedruk z jakiejs gazety.. nie wime czy nie z polityki. jak poszukasz to znajdziesz spokojnie

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

troche mało namiarów żeby to znaleźc, ale będe probowal, bo mnie temat zainteresował :P

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

w newsweeku było czy innym przeglądzie :) czytałem i polecam

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Szukaj Paffeu :) Ja to chyba czytałem w newsweeku . :wink:
Coś czego w artykule nie znajdziesz :
Ziobro to rodowity nowohucianin i konfident pierwszej klasy . Z tego co mi wiadomo Zbigniew kilkukrotnie próbował uzyskać aplikacje w Krakowie ze skutkiem negatywnym , udało mu sie dopiero za drugim razem w Katowicach . :x Ziobro to groźny psychopata głodny władzy a ludzie go lubią . :roll:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Aplikację, owszem, robił w Katowicach.
Ale jako prokurator już nie pracował.
Dodatkowo wywalili go ze studiów doktoranckich, bo był za głupi. A wylecieć z doktoratu na UŚ, to prawie jak wylecieć z liceum za kiepskie stopnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Katowice przepraszaja.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Katowice przepraszaja
niestety zweryfikowalismy go za późno :(

:roll:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Cóż, do pewnego momentu byłem przekonany, że Kaczory co prawda zdewastują demokrację w Polsce podkopując wszystkie jej standardy i instytucje, ale sami nie będą robić za Pinochetów. Po akcji z Sawicką zmieniłem zdanie. Stąd naprawdę niedaleko do prewencyjnego aresztowania kilkunastu liderów opozycji i przetrzymania przez 24h, bo się "brzydko wyrażali na ulicy" jak pani Borys na Bialorusi. A rozpaczliwe wrzaski Kaczora tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że już sporo nabroili i czas im zajrzeć pod kołderkę. Kaczuszki-kłamczuszki muszą odejść.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A czy tylko ja mam takie odczucie, ale metody CBA sa zupelnie nie zgodne z prawem. Bo jezeli dobrze to w Tv zrozumialem to panstwo tak jakby dalo jej lapowke, wiec ja skorumpowalo.... rozumiem zeby zakladac podsluchy itd, ale zeby panstwo samo kusilo do korupcji? Kurde...gdzie my zyjemy

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

Paladyn pisze:Chciałbym Was reprezentować w Sejmie RP. Zostałem kandydatem do Sejmu z listy Prawa i Sprawiedliwości,
Nie wiem jak reszta ale ja nie chce aby mnie reprezentował ktokolwiek z PiSu w jakimkolwiek temacie...
Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych

Kiss my shiny metal ass !!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Narożny-Chodzi o wykrywanie kto bierze i jest złym złym nieuczciwym czlowiekiem :P

Awatar użytkownika
Rusinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rusinek »

Trojek pisze: Nie agituje PO, anie LiD, ani PSL ani nikogo... mam tylko szczera nadzieje, ze bedzie zadzil ktokolwiek inny ale nie PiS....
Rządził...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Narożny
To ze panstwo sprawdza obywatela to jedno
podrzeganie do korupcji drugie

a tu z tego co czytam z kilku mediów zaistaniało to drugie

Paladyn
Pseudoklimaciarz

Post autor: Paladyn »

Dziękuje koledzy za długą i szczerą dyskusję. Nawet nie spodziewałem się, że tak Was zainteresuję. Przepraszam też tych, którzy zniesmaczeni są mą prośbą na tej stronie.
Decydując sie na kandydowanie długo zastanawiałem się czy poprosić Was, a szczególnie tych z Warszawy o głos na mnie. Odważyłem sie, bo postawiłem na często wieloletnia znajomość, wspólne zainteresowania i poglądy w sprawach hobby. Ja ani moja partia nie jesteśmy idealni. Dla nas graczy można jednak jeszcze dużo zrobić. Chciałbym od czegoś zacząć - z innej strony niż dotąd (o ile sie dostanę).
Szansę będę miał tylko jeśli mi zaufacie.
Na koniec więc dziękuję wszystkim i przepraszam tych których poruszyłem.
Artur Szyndler (34 nr na liście Prawa i Sprawiedliwości).

PS. Po 24 00 ze względu na prawo wyborcze proszę moderatora o zakończenie dyskusji (przynajmniej do czasu wyborów).

Zablokowany