EEGT- info i pogaduszki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ja mogę sędziować, i tak nie pomaluje 2500 ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

trikk pisze:Ja mogę sędziować
a umiesz juz? ;)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Szaman pisze:
a umiesz juz? ;)
Lepiej od Ciebie ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ja z checia posedziuje ale to juz wczesniej mowilem :> ostatnimi czasy jakos nie mam checi grania :/ ale jak sie nie popjawic na wiekszym turnieju we wlasnym miescie :)

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

pelcu pisze:
grzech76 pisze: Czy faktycznie promują armie które kampują 5 tur? No nie wiem, jak taka armia może potem pozajmować ćwiartki na tyle by wygrać bitwę. .
Da się . Taka armia taaaaaak długo się zastanawia nad kolejnymi ruchami, że w wyznaczonym czasie dogrywa się 4, max 5 tur. Przeciwnik nie ma szansy ugrać wyniku na walce wręcz...
no tak, to już kwestia bycia palantem lub nie.
Pozatym wtedy taka armia przegrywa, bo armia "aktywna" ma zajęte swoje ćwiartki i blokuje ćwiartki przeciwnika. a wymiana ognia i magii powinna być na zbliżonym poziomie w ciągu 3 tur.
Zdecydowanie popieram system "dla graczy"
ja nie mam nic przeciwko obecnemu systemowi.
ale problemem jest to, że brakuje jakiejkolwiek świeżości... wszyscy na jakiekolwiek zmiany patrzą z przerażeniem i wolą nie ruszać bo a nuż okaże się gorsze...

a jeżeli okaże się lepsze?

na DMP z tego co pamiętam system ogólny też był podobny do tegoż i nikt nie narzekał - wygrana 1, remis 0,5, przegrana 0...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

trikk pisze:
Szaman pisze:
a umiesz juz? ;)
Lepiej od Ciebie ;)
Nie.
Nie sędziujesz lepiej od Szamana.
Sam byłem zaskoczony, że gracz okrąglakami i pracownik GW potrafi tak sprawnie myśleć.
grzech76 pisze:
na DMP z tego co pamiętam system ogólny też był podobny do tegoż i nikt nie narzekał - wygrana 1, remis 0,5, przegrana 0...
Grałeś na DMP?
Wiesz o czym piszesz?

Obawiam się, że to pytania retoryczne.
Gdybyś choć jedną partię zagrał, wiedziałbyś co ile były progi.
Sam Młoda Kobieta ten rulepack stworzyłem (na bazie wielu lat doświadczeń) , i sposób rozgrywania i punktowania partii NIC nie ma wspólnego z debilizmem UKGT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Grałeś na DMP?
zaswiadczam ze gral...w koncu nas tam tez zawiozl 8)
Wiesz o czym piszesz?
chyba mu sie cos pomylilo
]progi dla graczy a wynik koncowy teamu byl opisane w systemie 1-0,5-0
z tym ze liczone nadal byly male i duze pkty calej druzyny

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

quas pisze: chyba mu sie cos pomylilo

Rozgrywano partie z progami co 200. 0-20.
Wyniki sumowano dla drużyny, drużyny kojarzono szwajcarem na bazie systemu Punktów Meczowych Drużyny z „Remisem Asgera”.
Wpływ punktacji drużynowej na sposób rozgrywania partii był śladowy.
Proszę tego do systemu z UKGT nie mieszać
Dziękuję.
Za warknięcie przepraszam.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

chyba mu sie cos pomylilo
grałem grałem :-) i nawet nie szło mi tak źle jakbym się spodziewał ;-)
nie wiem jak były rozstawiane drużyny ze sobą, ale wyniki drużyn były 1, 1/2, 0.

jasne, że to nie to samo, ale podałem to jako przykład odmienności od standardowych wyników.

osobiście nie miałbym nic przeciwko zagraniu z taką punktacją i to wszystko.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Powiem tak... system z UKGT jest do bani...
kompletnie niezbalasowany i nieprzemyslany. mialem dwa remisy doslownie o 10 i 5 punktow i to kosztuje juz duzo... remis to bylo jakies smieszne 300 pkt zdaje sie wiec wcale nie trudne do zrobienia ale próg po tym jest zastraszajacy... wyobrazcie sobie ze robisz maske grajac na 2000 powiedzmy na 2500pkt i dostajesz 30 pkt i kolo wygrywa ledwo ledwo 350 i tez dostaje 30 pkt... raczej cos tu nie gra... mieli pozninej jakas punktacje 2 za maske i 1 za solida ale to tylko liczone przy wyniku koncowym a nie przy np rozlosowywaniu graczy...
Tak wiec nasz system progowy jest bardzo dobry!
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

glownym sedzia na EEGT bedzie Barb, tak wiec ma juz pierwsze zadanie: uporzadkowac zasady :D

Barb, odezwe sie do Ciebie, jak mi tylko przywroca rozmowy wychodzace :oops:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

A co, rachuneczków nie płaciliśmy :D

Jeśli będę miał wpływ na zasady, to będą naprawdę spoko, wszelkim bredniom z Albionu niedostosowanym do naszej specyfiku turniejowej zrobimy killing blowa i tyle.

Na pewno będzie system progowy bazyliszkowy + ciekawe, klimatyczne i zbalansowane scenariusze.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Barbarossa pisze:A co, rachuneczków nie płaciliśmy :D
pierwszy raz mi umknelo - uwazam, ze sie troche pospieszyli, zwlaszcza, ze jestem dobrym klientem placacym miesieczne rachunki wysokosci 7-8 stow ;)
Barbarossa pisze:Jeśli będę miał wpływ na zasady, to będą naprawdę spoko, wszelkim bredniom z Albionu zrobimy killing blowa i tyle.
gdzie tylko bede mogl, na rewolucje zezwole ;)

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Barbarossa pisze: + ciekawe, klimatyczne i zbalansowane scenariusze.
Ufffff.
Obrazek

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

a ja tak jeszcze poofftopuję trochę. Nie bijcie mnie proszę za moje przemyślenia. Z góry więc mówię, że nie mam nic przeciwko naszemu systemowi punktowania wyników bitew. Natomiast co do tych angielskich:

Powiem tak... system z UKGT jest do bani...
kompletnie niezbalasowany i nieprzemyslany. mialem dwa remisy doslownie o 10 i 5 punktow i to kosztuje juz duzo... remis to bylo jakies smieszne 300 pkt zdaje sie wiec wcale nie trudne do zrobienia ale próg po tym jest zastraszajacy... wyobrazcie sobie ze robisz maske grajac na 2000 powiedzmy na 2500pkt i dostajesz 30 pkt i kolo wygrywa ledwo ledwo 350 i tez dostaje 30 pkt... raczej cos tu nie gra...
wydaje mi się, że właśnie taki system jest idealny do gry "na luzie", gdzie nikt nie przychodzi po to, żeby wklepać przeciwnikowi masakrę 3000pk w grze na 2500, żeby udowodnić jakim to jest macho, tylko przychodzi po to by zmierzyć się z przeciwnikiem.
I pewnie właśnie dzięki takiemu systemowi pojawiają się tam rozpiski bardziej zróżnicowane, nietypowe w polskich warunkach gry. Bo tam ludzie wezmą jakieś jednostki dlatego, że ich armia wygląda z nimi bardziej, a i tak jest w stanie wygrać z taką armią z przeciwnikiem. Nieważne czy wygra o 300 czy o 3000, ale wygra.
Nie będzie musiał kłócić się o 50 punktów żeby tylko załapać się do przedziału 18:2 a nie 17:3...

Może z wiekiem mi takie głupoty przychodzą do głowy, a może dobrze myślę. Nie wiem. Aczkolwiek na tajne rozpiski też na początku wszyscy narzekali a jakoś tam się pojawiają od czasu do czasu.

No więc to tak tylko... bądźcie więc delikatni dla mnie... :-)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

na EEGT na pewno beda tajne rozpiski - tu mnie nikt nie przekona :twisted:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Szaman pisze:na EEGT na pewno beda tajne rozpiski - tu mnie nikt nie przekona :twisted:
I bardzo dobrze :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kołata:
i tak wszyscy wiedza co Ty wezmiesz. ;P

grzech76:
cos w tym jest.. ale jednak jesli glownym celem turnieju jest ustalenie who is da boss, to taki bardziej funowy system nie ma racji bytu zbyt duzej.
Co najwyzej mozna by myslec o przedzialach pokroju Mighty Empires, tj:
1pkt za przegrana
2pkt za remis
3pkt za zwyciestwo male
4pkt za duze
5pkt za masakre.

Czy cos w tym stylu.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

cos w tym jest.. ale jednak jesli glownym celem turnieju jest ustalenie who is da boss, to taki bardziej funowy system nie ma racji bytu zbyt duzej.
Może właśnie zbyt poważnie do tego podchodzimy. Wyżyłowane rozpiski, w wielu przypadkach absurdalne. Jedni krzyczą na drugich, że są PG. A w sumie to chyba nie o to do końca chodzi, żeby wygrać za wszelką cenę tylko żeby zagrać dobrą grę.

Na każdym forum widać jak ludzie narzekają, że znowu grali z artyleryjską górką, że znowu 2 czołgi, że znowu że znowu...

Na siłę szukamy udziwnień formatu, poprzez zabranianie wystawiania czegoś, zmianę kompozycji slotów itp itd,

W najbliższym czasie to się raczej nie zmieni, ale może warto by jakoś pomału zacząć nad tym pracować? Tak, żeby jednak zacząć grać dla przyjemności gry a nie dla zwycięstwa, które to powinno być celem, ale drugorzędnym.
Może właśnie takie ustawienie progów punktowych będzie najlepszą drogą ku temu? Ludzie dla samej zabawy zaczną wystawiać figurki które się im podobają ale nie wygrają bitwy masakrą. A przy innej punktacji nie muszą (oczywiście nie do końca, ale zawsze), bo i tak wygrana zapewnia im wysokie miejsce...

eh, chyba naprawdę się stary robię...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

grzech76... Ty chyba zartujesz prawda? oni tu maja lajtowe rozpiski? to chyba bylem na jakims innym turnieju moze jakies inne UKGT? roznica u nich [czyli tu gdzie jestem teraz ] jest taka za maja specjali i tak gralem z gorka krasnoludzka z drobnym bonusem w postaci THOREKA potem jakimis smiesznymi bestiami z MORGHUREM i plewnym imperium z 2 tankami z KARL FRANCEM na smoku... gdzies tu lajcik? tylko cudem nie trafilem na Teclisa ale doslownie w jednym momencie bylo tak ze dwa stoly w prawo i lewo to graly HE z Teclisami przeciw czemus tam i ja w srodku grajacy chyba z TK... tak wiec nie pisz mi tu prosze o jakims ich lajtowym podejsciu do GT bo to fikcja...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ