Warsztat Romana [ update: Noble]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Nieźle malujesz, ale fotograf to z ciebie nie będzie... :D
Co do priesta, to bardziej niż łańcuch nie podoba mi się ten topór. Widział ktoś kiedyś priesta z siekierą?? Jeżeli tak, to nie był to priest sigmara.

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

ja to widze tak, ze on nie idzie na wojne, tylko drewno rabac bo na kolacje bedzie pieczen z dzika.

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

No chyba tak...

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

Miałem 1 dzień wolnego i udało mi się pomalować figsa do mojej armii. W realu wyglada super natomiast tutaj wyszła o wiele słabiej + świecący sie maowy lakier :P. Cała armia na takim pozimie będzie (strasznie sie zmobilizowałem :D)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

w realu tak sie nei błyszczy (oprócz tych stworków lesnych, które specjalnie tak zrobiłem żeby uzyskać efekt wilgotnosci :D)

pozdro

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

moze byc :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wygląda świetnie :) Roman, coraz lepiej (mam nadzieję, że wyrzuciłeś tamten aparat?).

Swoją drogą, gdybym za każdą deklarację "taka będzie cała armią", dopisaną do jednej figurki, zamieszczonej na forum, dostawał złotówkę, byłbym dziś bogatym człowiekiem ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

1. prosze sie nie wstydzic i dawac wieksze zdjecia
2. blurowanie w photoshopie psuje jakosc
3. zbyt kolorowo jak na moj gust
4. pomijajac moj gust: ładna miniaturka - kolorowa i wgl :wink: cieko powiedziec cos wiecej, bo ZDJECIA SA ZA MALE 8)

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Tomash pisze:Wygląda świetnie :) Roman, coraz lepiej (mam nadzieję, że wyrzuciłeś tamten aparat?).

Swoją drogą, gdybym za każdą deklarację "taka będzie cała armią", dopisaną do jednej figurki, zamieszczonej na forum, dostawał złotówkę, byłbym dziś bogatym człowiekiem ;)
miałem jej nie pokazywać tylko od razu z paroma unitami, ale pomyślałem sobie że ejszcze coś się z nią stanie niedobrego i nikt jej nie zobaczy :D

P.s. Już spadłą z 1,5 m z szafki i dzięki lakierowi ucirpiał tylko kawałek płaszcza z tyłu ale w pewien sposób to zamaskowąłem :D

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Jak dla mnie za kolorowo, ale to już kwestia gustu...
A techniki oceniał nie będę dopóki nie będzie normalnych fotek :wink:

Awatar użytkownika
Chuck Norris

uff cąły ranek siedziałęm przy tych fotkach

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(tyłu chyba nie uda mi sie dobrze zrobic bo jednak troche sie swieci :P)

mam nadzieję, że teraz lepiej. komentujcie

P.s. Którą fotke dać na CMON?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie wiem ale jakos mi nie pasuje ;) Moze to wina kolorow (za pstrokata jak dla mnie ....)

P.s-Do jakiej to armii ma byc czarodziejka ??? (jak do DE to zdecydowanie nie takie kolory ..... :wink: )
P.s2-Pierwsza fota najlepsza
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Włosy z tyłu są jakieś takie dziwne. Reszta mi się podoba :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

W realu wyglada super
Ta skromność poraża
A figs daje radę, jak dla mnie zbyt kolorowy, ale to już co kto lubi.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Faktycznie mało skromnie się wyraziłeś, Roman ;)

Ale mi naprawdę podoba się ta panieneczke. Pamiętam Welfy sprzed piętnastu lat, były właśnie takie słodkie i kolorowe, wspomnień czar, achh... :D :P

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Lunn pisze:
W realu wyglada super
Ta skromność poraża
A figs daje radę, jak dla mnie zbyt kolorowy, ale to już co kto lubi.
ja sam nie gustuję w takich kolorach ale wystarczy mi już moich DE które miały czarne podstawki z najciemniejszą trawą. Wszystkie były wręcz czarne na stole i nikt nie brał ich do ręki, nie zwrócił uwagi na to ile washy musiałem zrobic zeby dark steedy były rozjaśnione, ale nie szare. Moja armia podobała się niewielu osobom a na turniejach dostawałem b. mało ps za nią. Na masterze miałem jeden z gorszych wyników a widziałem prawdziwe kopy na turnieju z "plackami" farby od czarnego do białego przez biały i czarny :P

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Możecie ją oceniać na CMON
http://www.coolminiornot.com/160724
obiektywnie proszę :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Roman Lord of the Druchii pisze: Moja armia podobała się niewielu osobom a na turniejach dostawałem b. mało ps za nią. Na masterze miałem jeden z gorszych wyników a widziałem prawdziwe kopy na turnieju z "plackami" farby od czarnego do białego przez biały i czarny :P
mozxe jestes innym romanem ale tamten nie mial pomalowanej calej armii ale mala czesc pomalowana a wieksza czesc pokolorowana... tak wiec przypomnij sobie jak bylo na prawde...

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

moim zdaniem to beznadziejna figsa (model nie malowanie) :)
a tak serio to więcej photoshopa niż figsy, kolorki flower power mi nie podchodzą, rozjaśnienia z tylu ledwie widoczne, esy floresy trochę na siłę, no i te włosy. Podsumowując przerost formy nad treścią
dałem 7 chyba niekrzywdząc nikogo :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Chuck Norris

patrząc z tej strony, że to TT i malowałem ja dzień to powinienem skakać do góry, ale jakoś nie moge.
jeśli oceniasz ja na 7 to ok

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Na przyszlosc nie polecam manipulowania opcja brightness w photoshopie - no chyba ze masz poprostu tak nadymione w pokoju 8) sam sprawdzilem ze rozjasnianie zdjec w PS w ten sposob psuje efekt.

Co do figurki to wlsy (szczegolnie z tylu) przypominaja mi raczej wode lub niebieski plomien. Znaczy sie ze niedobrze:)
Polecam tez matowy lakier i nie mazanie po podstawkach - po co?

ODPOWIEDZ