Jak ugryźć nowe VC??
Moderator: #helion#
Nie zagrałem tak jeszcze Reyki, ale widzę, że lubisz ruletkę Nie, nie kpię, po prostu losowośc tej metody jest spora ale tego mówic nie muszę. Powiedz mi tylko proszę co to generator, z takim określeniem się jeszcze na forum nie spotkałem.
Na standardowe punkty najwięcej co widziałem to 20 PD ale to sami gracze WC stwierdzili że przegięcie i bezsens, coś koło 12-14 chyba jest standardem (jeśli nie bierzemy pod uwagę żadnych CSów i innych ograniczeń).
Na standardowe punkty najwięcej co widziałem to 20 PD ale to sami gracze WC stwierdzili że przegięcie i bezsens, coś koło 12-14 chyba jest standardem (jeśli nie bierzemy pod uwagę żadnych CSów i innych ograniczeń).
Wcale taka laska nie jest głupia, Boundspellową popychaczkę o PL=3 mając +1 do dispela rozpraszamy na 2+ mając jedną kość. Jakkolwiek nie ma to tak dużego znaczenia w przypadku dużych rzutów, ale przeciwnik zastanowi się zanim rzuci czar na jednej kości. Bo zawsze mamy tą drobną przewagę.
Jest jeszcze jeden aspekt tego pomysłu, zwiększa on bowiem zakres działania kości, a szczególnie 1 DD... możemy jedną kością zdispelować rzut o wartości 7
Jest jeszcze jeden aspekt tego pomysłu, zwiększa on bowiem zakres działania kości, a szczególnie 1 DD... możemy jedną kością zdispelować rzut o wartości 7
zle policzyłes kazdy mały tez moze miec +2 kosci, czyli:tedzio pisze:te standarowe punkty to 2250 tak
no to: 2+2+2+2+5=13 chyba dobrze policzyłem, 3 małych wampirów, 2 z poola i 5 od lorda ktory moze pewnie przechowywac kość
2 pool. 4 maly. 4 maly. 4 maly. 5 duzy. 1 przechowana = 20 PD... a do tego oczywiscie boundy
pozdrawiam
Obaj zle policzyliscie.Asassello pisze:zle policzyłes kazdy mały tez moze miec +2 kosci, czyli:tedzio pisze:te standarowe punkty to 2250 tak
no to: 2+2+2+2+5=13 chyba dobrze policzyłem, 3 małych wampirów, 2 z poola i 5 od lorda ktory moze pewnie przechowywac kość
2 pool. 4 maly. 4 maly. 4 maly. 5 duzy. 1 przechowana = 20 PD... a do tego oczywiscie boundy
pozdrawiam
Maly jesli bierze +2 kosci to nie moze juz wykupic dodatkowego poziomu, wiec ma max 3 PD.
Mamy wiec 3+3+3+6 (bo tyle moze wykrecic general) +1 z Black Periapt= 18. + ewentualnie Powerstony i bound spelle (mozna miec z 5).
Ale to slaba opcja, bo male wampiry znaja tylko dwa czary, z ktorych jeden to leczenie. Nie widzialem takiej armii i nie sadze bym spotkal, bo jest plewna.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Niszcz Standardowe imperium- 100% nienawiści.
Dla mnie taka lista taka kombinacja dla Imperium wstyd.
Murmandamus pisze:Niszcz Standardowe imperium- 100% nienawiści.
Amen
ja z VC gralem raz. wygladalo to tak 8 bloodow z lordem i wampirem + ward na ostrzal 4+, biegacz, 9 BK z strachem z 3 kosci i upiorzakiem BSB z regenka, 3 x 20 zombie, 2 x 5 psiakow i powozik z rare. mialem slaba opbrone anty magiczna bo nastawilem sie na bretonie, ale powiem tak armia lepsza ode mnie w cc przewyrzszajaca mnie magicznie, bardzo niepodoatna na ostrzal i nieruszalna psychologicznie. jedyne co rozwoalilem to jedne zombie (ciekaowstka jest to ze wszystkie trzy odzialy sie od poczatku gry nie ruszyly nawet o cal), jedne psiaki, powoza i biegacza, bloodzi z szarzy pogonili permanow z priestem, BK wyskoczyli z lasu i popychaczka doszli do halabardnikow z bsb ze stubbornem wiec potrzymami sie ture ale w nastepnej BSB zaliczyk KB i zszedl a odzial uciekl oczywiscie detki nie wlazly ze strachu. Prawde mowiac rozstwilem sie nie ciekawie bo nie mailem miejsca za bardzo ale i tak nie mysle ze nie bylo by wiele lepiej. Wkuza mnie cos takiego ze na strcie wiem ze nie wygram a masakra to najbardziej realny scenariusz bo tych dwoch odzialow nie mam jak pokonac.
Nowe VC mi nie robią zbyt wiele . KOlega je ma i co wystawia na np: 1500 punktów ? mało tego , bo wszystko drogie . Te różne zabawki typu ścierwozy (czy jak to tam się zwie ) nie są wcale rewelacyjne .Bloodzi są za drodzy , great cannon potrafi czasem ich nieźle osłabić , a zabije przynajmniej jednego i już się spłaca .Magia też taka sobie , tylko wskrzesza , biegacze to już problem . Ale na to jest ligh cavalery i nasi wyborowi strzelcy
VC są dobre , ale Imperium może sie im oprzeć
A co do grania na standardzie (dwa tanki , ołtarz) to jest nudne .Gdybym tak miał grać z kolegami , to by mi pokazali środkowy palec i musiałbym grac chyba sam ze sobą . Bo co to za przyjemność walki na PG rozpiskach . w wfb się gra dla przyjemności , a nie o złote galoty (a tak na marginesie czołgi są nudne )
A co w VC mi strasznie przeszkadza to to , że byle gówno sieje strach , biegacze , black k. czasami , i to ,że ładnie wyceluje z mortara , jebne zabije 15 np: zombi a tu nagle 20 się pojawiło
VC są dobre , ale Imperium może sie im oprzeć
A co do grania na standardzie (dwa tanki , ołtarz) to jest nudne .Gdybym tak miał grać z kolegami , to by mi pokazali środkowy palec i musiałbym grac chyba sam ze sobą . Bo co to za przyjemność walki na PG rozpiskach . w wfb się gra dla przyjemności , a nie o złote galoty (a tak na marginesie czołgi są nudne )
A co w VC mi strasznie przeszkadza to to , że byle gówno sieje strach , biegacze , black k. czasami , i to ,że ładnie wyceluje z mortara , jebne zabije 15 np: zombi a tu nagle 20 się pojawiło
Dzisiaj zmiażdżyłem Vc 20 :0 jest postęp kombo magowie z szadowem(rod of command oraz staff +1 do dispela jest niezmiernie pomocny) pit of shade działa cuda np na samotnie biegającym Vargulfie i ważne pistoliersi must be by spowalniać marsz wroga . Maksymalny ostrzał z magi i dział klocka z gieniem i pitką (o ile ja mamy a mi sie udało ją mieć) usuwamy vargulfy wraithy i inne plugastwa....
bądź 6 od vampiura w obecnym booku a vampirem jest prawie wszystko vargulf kareta każdy bohater nie nekromanta tak wiec wszystko maszeruje jak ta lala dopóki nie spowolnisz go czymś (pistoleciarze są świetni do tego nie ma czym ich zdjąć w końcu nie strzela hahahah)
Na wstępie chciałem przeprosić za dwa Steam Tanki ale pasowały mi do stylu gry czyli szybkiego naporu.
Wynik 10:10 [1766:1677] z przewagą dla mnie.
Grało się bardzo sympatycznie jestem strasznie zadowolony z gry. Typowa rzeź, ja mu niszczyłem jednostki on je wskrzeszał. Dobrze mi się sprawdził Grand Master jednostka cud jak dla mnie (w innej bitwie z regimentu knightów został on i kapłan zaszarżowali klocek Spearelfów DE i wyciągli do CR 10 minus 5 Statica przeciwnika i ucieczka)
Kapłani są bardzo dobrzy miałem zamiast jednego wrzucić jeszcze jedną 5 Vannila Knightów ale hate i 1 DD jest bardzo pomocne.
Steam Tanki z pomocą Vannila Knigthów niszczyły klocki po 20 ghuli a Grand Master i kapłan z 8 knightów oraz 5 Vannila Knightów od boku 3 tury niszczyły Grave Guardów (przeciwnik ich na bieżąco dowskrzeszał). Bolały mnie Banshee ale udało mi się jakoś przed nimi uciec. Vargulf też nic nie zrobił. Natomiast Pistollersi od dwóch turniejów zaliczają plecy Zawsze można było na nich liczyć a teraz 6 z czempionem zabija 1 lub 2 ghule?
Ogólnie jestem z siebie zadowolony grało się przyjemnie, przeciwnik trochę się zdenerwował że wklepał jednemu Steam Tankowi 8 ran i nic za to nie dostał. A drugi Steam Tank pozostał czysty.
Na początek rozpiski przeciwnika i moja.
Kod: Zaznacz cały
lord+hełm+czarny amulet+trupi pancerz+2 power stoney
moce: +2 kosci, wszystkie spelle+ghule
bsb+nagie truchuchło+miecz +1str
moce: +1lvl+ghule
vampir nr 2 ksiega, enchanted shield
+1 lvl+awatar smierci
4 *10 guli z czempionami
14 szkieli sztandar+czempion
scierwowóz
20 grave guardów+czempion+sztandar+war banner
2*4 batsy
6 jazdy+czemipon +sztandar+ królewski sztandar strigos
5 upiorów w tym banshee
vargulf
Kod: Zaznacz cały
1 Grand Master @ 240 Pts
General; Barding; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Sword of Power [40]
Laurels of Victory [55]
1 Warrior Priest of Sigmar @ 158 Pts
Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Van Horstman's Speculum [30]
Biting Blade [5]
Enchanted Shield [15]
1 Warrior Priest of Sigmar @ 150 Pts
Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Shield; Warhorse
Icon of Magnus [25]
Sigil of Sigmar [15]
1 Battle Wizard @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Vanilla Knights @ 123 Pts
5 Vanilla Knights @ 123 Pts
9 Knightly Orders @ 272 Pts
FCG; War Banner [25]
8 Knightly Orders @ 254 Pts
FCG; Standard of Arcane Warding [30]
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
6 Pistoliers @ 132 Pts
Musican; Outrider with Repeater Pistol
6 Pistoliers @ 132 Pts
Musican; Outrider with Repeater Pistol
1 Steam Tank @ 300 Pts
1 Steam Tank @ 300 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 5
Models in Army: 53
Total Army Cost: 2499
Wynik 10:10 [1766:1677] z przewagą dla mnie.
Grało się bardzo sympatycznie jestem strasznie zadowolony z gry. Typowa rzeź, ja mu niszczyłem jednostki on je wskrzeszał. Dobrze mi się sprawdził Grand Master jednostka cud jak dla mnie (w innej bitwie z regimentu knightów został on i kapłan zaszarżowali klocek Spearelfów DE i wyciągli do CR 10 minus 5 Statica przeciwnika i ucieczka)
Kapłani są bardzo dobrzy miałem zamiast jednego wrzucić jeszcze jedną 5 Vannila Knightów ale hate i 1 DD jest bardzo pomocne.
Steam Tanki z pomocą Vannila Knigthów niszczyły klocki po 20 ghuli a Grand Master i kapłan z 8 knightów oraz 5 Vannila Knightów od boku 3 tury niszczyły Grave Guardów (przeciwnik ich na bieżąco dowskrzeszał). Bolały mnie Banshee ale udało mi się jakoś przed nimi uciec. Vargulf też nic nie zrobił. Natomiast Pistollersi od dwóch turniejów zaliczają plecy Zawsze można było na nich liczyć a teraz 6 z czempionem zabija 1 lub 2 ghule?
Ogólnie jestem z siebie zadowolony grało się przyjemnie, przeciwnik trochę się zdenerwował że wklepał jednemu Steam Tankowi 8 ran i nic za to nie dostał. A drugi Steam Tank pozostał czysty.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Wilqu na wstępie przeprosiłem za Steam Tanki
I jak pisałem chodziło mi o jakiś rare do walki wręcz a innego u nas nie uświadczysz, aby nie zwalniał mi kawalerii i jej pomagał, ale co się będę tłumaczyć Z minimalną ochroną magiczną dawałem sobie rade z VC i jestem z siebie zadowolony
I jak pisałem chodziło mi o jakiś rare do walki wręcz a innego u nas nie uświadczysz, aby nie zwalniał mi kawalerii i jej pomagał, ale co się będę tłumaczyć Z minimalną ochroną magiczną dawałem sobie rade z VC i jestem z siebie zadowolony
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.