Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Warstadt by qc

Post autor: smiejagreg »

podoba mi się:podstawki, pijak zielony ma świetną mordę :P , brody i generalnie całość malowania. Nie podoba mi się: połączenie zielonego z pozostałymi kolorami na drugim pijaku (dla mnie się gryzie), stylisko młotka zielonego pijaka (wip?) oraz sztandar z longiem - chyba, że jest to sztandarowy górników :wink: .
Fotki zajebiste =D> .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo równo, bardzo solidnie, bardzo ... miażdżąco :!: :!: :!: :wink: :P

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Rozpocząłem prace nad kolejną makietą. Będzie to Kamienica bogatszego mieszczanina, jednak dużo bardziej zrujnowana niż Rezydencja, którą zbudowałem wcześniej.

Skończyłem główne prace nad parterem. Do zrobienia zostały jeszcze podłogi. Drzwi i okna będę robił na koniec, gdy już prace nad wszystkimi poziomami (prawdopodobnie będzie ich łącznie trzy).
Na dzień dzisiejszy Kamienica wygląda tak:

Obrazek

Więcej zdjęć na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Porcja kolejnych nowych zdjęć pomalowanych w zeszłym roku Khazadów z Gór Krańca Świata. Dziś zdjęcia Gromowładnych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
KitiTom
Wałkarz

Post autor: KitiTom »

Świetne malowanie. To co lubię. Bez przesady, odpustu i nmm.
I nawet model od Harlequina - idealnie pasuje do GW. Bardzo fajne krasnale.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skończyłem drewnianą podłogę na 1 poziomie, a także jedną z podłóg na parterze. Inspiracją wzoru mozaiki było TO zdjęcie. Samej mozaiki nie wklejałem jeszcze do makiety, zrobię to dopiero po pomalowaniu. Linia podziału zostanie zamaskowana w późniejszych etapach wykończenia makiety.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jaki ładny triskalion. ;)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

No do pyta wacława... że Tobie chce się tak upiększać 1sze piętro budynku, które i tak będzie praktycznie niewidzoczne... szacunek...
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skończyłem kolejne elementy posadzki na parterze. Podłogi w pozostałych pomieszczeniem ozdobiłem symbolami Sigmara (ośmioramienną gwiazdą powstałą z nałożenia na siebie dwóch kwadratów).

Kolejny krok to budowa murów na pierwszym poziomie.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Litości.. Jakie Ty masz tempo! Szacunek :D Robisz tak szybko, że nikomu już się nie chce pochwał ciągle pisać :D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się chce, bo też się bawię w makieciarstwo i muszę przyznać, że Twoje prace są na prawdę super! :)

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Jagal pisze:Litości.. Jakie Ty masz tempo! Szacunek :D Robisz tak szybko, że nikomu już się nie chce pochwał ciągle pisać :D
No właśnie zastanawiam się nad tym samym, Ty chodzisz do pracy/szkoły, masz jakieś życie poza tym co tu pokazujesz? :shock:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kapso pisze:
Jagal pisze:Litości.. Jakie Ty masz tempo! Szacunek :D Robisz tak szybko, że nikomu już się nie chce pochwał ciągle pisać :D
No właśnie zastanawiam się nad tym samym, Ty chodzisz do pracy/szkoły, masz jakieś życie poza tym co tu pokazujesz? :shock:
Hehe... Już to wielokrotnie pisałem. Praca z dojazdem zabiera mi 10 godzin dziennie (do roboty mam 50 km w jedną stronę). A jeśli chodzi o hobby, to wystarczy efektywnie rozplanować pracę i w 2, czasem 3 godziny dziennie można sporo zrobić :)

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

No...no...no no ale jak? #-o
W 2-3h to ja bazowy kolor zdążę położyć, a co dopiero skończyć malować albo zrobić taki śliczny budyneczek.

Podziwiam Cię =D>

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

quidamcorvus pisze: Hehe... Już to wielokrotnie pisałem. Praca z dojazdem zabiera mi 10 godzin dziennie (do roboty mam 50 km w jedną stronę). A jeśli chodzi o hobby, to wystarczy efektywnie rozplanować pracę i w 2, czasem 3 godziny dziennie można sporo zrobić :)
Gorzej jak jest żona i dzieciaki :D
Ogólnie super prace, tempo masz zabójcze.... Ja jak mam czas na pomalowanie 3-4 figurek w tygodniu to i tak jest super.

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

quidamcorvus pisze:
Kapso pisze:
Hehe... Już to wielokrotnie pisałem. Praca z dojazdem zabiera mi 10 godzin dziennie (do roboty mam 50 km w jedną stronę). A jeśli chodzi o hobby, to wystarczy efektywnie rozplanować pracę i w 2, czasem 3 godziny dziennie można sporo zrobić :)
Kurde, mi praca z dojazdem również zabiera 10 godzin dziennie a do pracy mam 10 km w jedną stronę...
Ale poza pracą zajmujesz się chyba tylko hobby ;)
Budyneczki świetne, napisz proszę skąd bierzesz inspirację jeżeli chodzi o architekturę ogólną budynków?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

MorgotH pisze:Budyneczki świetne, napisz proszę skąd bierzesz inspirację jeżeli chodzi o architekturę ogólną budynków?
Głównie z głowy. Większość pomysłów powstaje w trakcie budowy. :)

Powoli zbliżam się do końca prezentacji nowych zdjęć starych Krasnoludów, pomalowanych w zeszłym roku.

Dzisiaj fotografie trzech Trollobójców i krasnoludzkiego Żyrokoptera.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ