NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Re: NoWE.

Post autor: Me_gusta »

Azgaroth pisze:Treeman i zrankowane driady. Ciekawe czy ułożyli tak na potrzeby zdjęcia czy będzie taka opcja :)

http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1398279340
Swoją drogą Treeman na tym zdjęciu wydaje się naprawdę ogromny! To jest już z nowego booka? Jest tego więcej?
Jestem spragniony wiedzy :D

Awatar użytkownika
Erratu87
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Erratu87 »

Umieram ze śmiechu jak czytam gluuuuupoty o fluffiiee. W jednym akapicie biadolicie o braku booka przez x lat i jakie to straszne poczym on wychodzi po latach historia nad którą placzecie musi iść do przodu wiec musza być zmiany las dziczeje zgodnie z ostatnia książka a tu placz ze fluff nie ten schizofrenii mozna dostać
Ciąć byle pociąć ,to jak pie.... bedąc impotentem . Niby można, ale po co ?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Me_gusta pisze:
Swoją drogą Treeman na tym zdjęciu wydaje się naprawdę ogromny! To jest już z nowego booka? Jest tego więcej?
Jestem spragniony wiedzy :D
To jest skan z WD prawdopodobnie. Treeman jest rzeczywiście spory (imo na pewno większy niż obecny wzór) i w tej tonacji barw wygląda naprawdę fajnie :) Też czekam na następne fotki, ale póki co najbardziej mnie ciekawi czy driadki będą mogły być w regularnym klocku :) Zawsze marzyła mi się horda 30 driadek :P

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Zaczyna sie jak przy kraskach :D Placz po kilku plotach :D Co z tego ,ze ward 6+ jak sie moze okazac ,ze po dolczeniu bohatera albo w 6 calach od drzewa maja jakies bonusy ? Nie znacie jeszcze kosztow punktowych i zasad specjalnych poszczegolnych jednostek (ba nawet nie wiemy jakie to beda jendostki) ,a juz jest placz :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Hmm, ta podstawka chyba taka jak u orkowego giganta, 50x75 mm
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Tymczasem GW zaczyna robić porządki na stronie - wyleciał command Wild Riderów, stary armybook, skrzydełka Great Eagle i stary wzór orzełka...:)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

A kto mówi o płaczu ?

Chłopacy lekko narzekają, ale taka już natura polaków ;)

Przy każdym booku jest narzekanie, że to, że tamto.... odpowiedź na to jest prosta. Nie pasuje - nie czytaj.

Mi osobiście brak Athel Loren zwisa i powiewa, szczerze... a patrząc, że HE i DE nie mają swoich to rozumiem dlaczego i my mieć nie będziemy tylko poszliśmy w stronę Dark & High Magic + 8 z RB - mi to pasuje :)

Ogólnie Matt Ward napisał book i jeśli pocisnął takimi pomysłami jak u demonów (jeżdżące działo, pogięte bestie nurgla) to możemy naprawdę wszystkiego się spodziewać (Treeman z mieczem ? tydzień temu bym Was wyśmiał jakbyście mi coś takiego powiedzieli ale jednak można coś tak debilnego wymyślić i wymyślono!! :twisted: )

Prosto i na temat :) - już tego nie da się odkręcić...wszystko co miało zostać naprawione zostało naprawione (jest magia, jest asf, są inne bajery - wkrótce się dowiemy) a wszystko co miało zostać spierdzielone zostało spierdzielone (brak Athel Loren, gorszy Ward - ale możliwe, że to tylko spekulacje i jakoś to zostanie podrasowane czy to sygnaturą czy czymś innym "Who knows")

Cokolwiek by nie wyszło stwierdzam, że i tak się cieszę na tego booka, przyjmę go z godnością na klatę - zagram tym co tam będzie i będę z tego czerpać radość, a wiecie dlaczego ? Bo to wciąż będą moje rajtuzerki, moje leśne zawiadiaki :D

Bawcie się swoimi demonami, wampirami, chaosami czy innymi, ja mam swoje WE, nie oddam, nie zamienie, nauczę się grać od nowa :) ale to wciąż będą najpiękniejsze modele w battlu :)

@Opos - będzie WD to zapodam all foty :)

PS. Nie wiem skąd Wy bierzecie info o porzuceniu przez GW armii WE. (ploty były ale to były ploty takie same jak ten funowski italian book, który wprowadził zamęt)
Przecież GW powiedziało, że żadnej armii nie wycofa a z czasem uaktualnii booki a w przyszłości możliwe, że wyda jeden wspólny codex (ale to akurat nie wiadomo czy wypali bo to strata trochę dla nich kasy - musieli by wtedy wydawać dodatki - ale "Who knows")
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Azgaroth pisze:Tymczasem GW zaczyna robić porządki na stronie - wyleciał command Wild Riderów, stary armybook, skrzydełka Great Eagle i stary wzór orzełka...:)
zaginął tez jeden bohater- męski spellsinger... Czyżby nowy wzór maga?

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

a co było pierwsze rozłam na WE i HE czy HE i DE?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Fajnie, ktoś zwróci uwagę na to, że coś jest nie tak i już jest brany za tego co płacze. Pozdro chłopcy :lol2:

Luc pisze:Mi osobiście brak Athel Loren zwisa i powiewa, szczerze... a patrząc, że HE i DE nie mają swoich to rozumiem dlaczego i my mieć nie będziemy tylko poszliśmy w stronę Dark & High Magic + 8 z RB - mi to pasuje
A to nie są własnie te ichnie domeny ?
Też moglibysmy dostać jakieś Wood Magic :mrgreen:
Erratu87 pisze:Umieram ze śmiechu jak czytam gluuuuupoty o fluffiiee. W jednym akapicie biadolicie o braku booka przez x lat i jakie to straszne poczym on wychodzi po latach historia nad którą placzecie musi iść do przodu wiec musza być zmiany las dziczeje zgodnie z ostatnia książka a tu placz ze fluff nie ten schizofrenii mozna dostać
Naucz się stawiać przecinki...
hypnotic pisze:Jeszcze niedawno poważnie liczono się z możliwością porzucenia WE przez GW lub połączenia z bretą więc nie ma się co dziwić, że ludzie się cieszą.
Nie wiem skąd wytrzasnąłeś to ,,poważnie" :lol2: Jak mówi Luc, to tylko ploty.

Poczekamy zobaczymy, po prostu zasady to nie wszystko a nie lubie jak od strony fabularnej ktoś rozwala mi armię :P

P.S Kiedy będzie można kupić WD ;) ?

Edit:
a co było pierwsze rozłam na WE i HE czy HE i DE?
Jakoś mniej wiecej w tym samym czasie. DE wyłamały sie na Ulthuanie więc Król HE zwołał wszystkie elfy ze starego świata do obrony ojczystej wyspy. Niektóre elfy się sprzeciwiły i zostały - to były właśnie pierwsze WE.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Z tego co pamiętam wybuchł bunt DE na Ulthuanie, więc HE zaczęły się wycofywać ze starego świata, na co część powiedziała "nie" i powstały WE.

Czy były jakieś informacje na temat większej niż jedna fal modeli, czy to tylko spekulacje?

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Co do rozłamów to chyba wszystko było w tym samym czasie. HE musiały wrócić bronić Ulthuan przed chyba nowo powstałymi DE, ale część HE przebywająca w koloniach starego świata, żyła już tam parę pokoleń i nie czuła więzi z dawną ojczyzną, a bardziej się przywiązała do nowych ziemi. A, że i na głównym kontynencie trwała zawierucha wojenna przyszłe WE musiały się gdzieś wycofać, las był naturalnym rozwiązaniem i sprzymierzeńcem. Duchy lasu nie od razu zawiązały sojusz z przyszłymi WE, najpierw je obserwowały i dopiero jak zobaczyły, że elfy bronią lasu przed zielonoskórymi i krasnoludami, wtedy to zdecydowały się na sojusz. (nie wiem czy o to ci chodziło w twoim pytaniu)

Tutaj lepsze ujęcie bohatera:

Obrazek

A tutaj wyraźnie widać driady stojące podstawka w podstawkę.

Obrazek

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

hypnotic pisze:Czy były jakieś informacje na temat większej niż jedna fal modeli, czy to tylko spekulacje?
Chociażby zdjęcia na których widać figurki, które nie będą wydane w 1 fali.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Wielkość tego treemana względem zwykłej corowej piechoty gromi :)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Schalazar pisze:A tutaj wyraźnie widać driady stojące podstawka w podstawkę.
Moze nie tak wyraźnie, ale faktycznie :D
No i chyba jednak Treeman zostaje na 50x50, jeśli dobrze widzę.
Ciekawe jak z zasadami i ceną będzie przy zwykłych treemanach. Bo prawie 400 pkt za takiego trochę lepszego treemana to imho trochę za dużo, nawet z takim fajnym strzelaniem :D

Z innych perspektyw i z innym malowaniem to nawet zaczyna jakoś wyglądać ten drzewiec. A przede wszystkim to zę jest taki ogromny ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Jacobs pisze: No i chyba jednak Treeman zostaje na 50x50, jeśli dobrze widzę.
Sądząc po rozstawie nóg to jednak celuję w 75x50 do 100x50 :)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Odoamar pisze:a co było pierwsze rozłam na WE i HE czy HE i DE?
najpierw byl sundering, czyli rozłam elfow na high elfy i dark elfy. pozniej dopiero kolonizacja nastąpiła, dlugo pozniej.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Azgaroth pisze:
Jacobs pisze: No i chyba jednak Treeman zostaje na 50x50, jeśli dobrze widzę.
Sądząc po rozstawie nóg to jednak celuję w 75x50 do 100x50 :)
Zdecydowanie :)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Najpierw był rozłam na HE i DE, potem DE zainspirowały Wojnę o Brodę i dopiero po tej wojnie nastąpił atak na Ulthuan i Król Feniks wezwał wszystkich pobratymców z całego świata do obrony wyspy. WE odmówiły i pozostały w Athel Loren.

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Zebrane z BOLS o 2 fali.
Initial word for week 2 was:

-Giant hawk based triple unit-combo kit
-Mounted unit (stags)

Todays batch of gamer magnifying glass examination reveals:

The various pictures going around have shown what appears to be 2 distinct types of mounted deer/stags of some type, so it seems a safe bet we can pencil those in (almost certainly a combo-kit).

A new character with two axes

The Eternal Guard box looks to be are a dual-kit with Waywatchers.

It would appear with all this talk of triple-unit combo kits that GW is stuffing as many new units into the fewest possible kits for this Wood Elf release. To me it sounds like a solid plan to give WFB solid support in terms of units while minimizing development effort compared to 40K.
A tu możecie sobie poczytać wszystko co zebrali.

http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... or-Roundup

Pozdrawiam
Obrazek

Zablokowany