PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: PKS - komentarze

Post autor: Dymitr »

Wtedy (VLOS - przyp. własny) ja bym się nie bał zdjęcia ograniczeń z maszyn.
moim zdaniem strzelanie z maszyn w 8 ed stało się tak proste, że wszelkie działania, które to w jakikolwiek sposób komplikują są dla mnie usprawiedliwione. Usprawiedliwione tym bardziej, że jest to zgodne z duchem tej gry.

i luźne myśli innych autorów (każdy od innego):
"Dobra, jak są 4 osoby przekonane do Vlosu, to pracujmy nad nim."
"Ja jestem za maszynami rozmiaru piechoty, LOS tez jest pochodną compa, jeśli chcemy uwalniać maszyny to musimy je losem lekko uwalić, to dla mnie prosta zależność."
"Nie po to głosowałem na VLoS, żeby grać SLoS"

Co się zmieniło na tajnym forum..?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Jak dla mnie trzeba mieć bardzo zła pamięć, żeby się nie umiec nauczyc Vlosa. Uczysz się Vlosa i tak grasz, a na Euro po prostu widzisz wszystko.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Co się zmieniło na tajnym forum..?
Dostaliśmy w łapę od producentów plastikowych armat. Ruskich producentów żeby była jasność.

Stary weź już skończ z tą spiskową teorią na temat tajnego forum i nie drąż tego tematu bo nic nie wydrążysz.
Sprawa była prosta jak drut.
Ja osobiście doszedłem do wniosku, że VloS jest lepszy, ale niestety prowadzi do powstania 2 systemów widoczności. To z kolei wprowadzi zbędny zamęt. Wróciliśmy do tematu. Trochę pogadaliśmy i zmieniliśmy zdanie.
Tyle.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

WojtuśŚ pisze:Jak dla mnie trzeba mieć bardzo zła pamięć, żeby się nie umiec nauczyc Vlosa. Uczysz się Vlosa i tak grasz, a na Euro po prostu widzisz wszystko.
Nauczyć się to żaden problem. Gorzej jak co turniej grasz na inny.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dębek, chill. Nikt nikogo nie oskarża. Chodzi o to, że porzucenie systemu widzenia, który tak wspieraliście, nie zaczyna się i nie kończy na zdaniu "grajmy na SLOS jednak". Też chciałbym wiedzieć jak do tego doszło, abstrahując od tego, który system jest lepszy.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Dębek - żebyś mnie dobrze zrozumiał. Ja nie szukam teorii spiskowych - a dokładnie jak Lidder jestem zaskoczony zmianą stanowiska. Sprawa wydała się postanowiona, a tu nagle bum. I też nie jest tu ważne, który LoS uważam za lepszy. Nie wiem skąd taki pomysł, że Was (PKS Komitet) atakuję!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bum tram tatam.

Zaskoczenie, jak nie wiem co...
Powtórzę to co napisałem w komentarzach.

Mamy Vlos i mamy Slos na turniejach.
Moim zdaniem to zbędne zamieszanie.
Dębek wyciągnął ten temat i słusznie argumentował, że to może być problem.

Ludziom się to zwyczajnie pomiesza.
Nie wszyscy są tak zajebiści, żeby ogarniać to bez mrugnięcia okiem.
Sam obawiałbym się pomyłek z tego wynikających we własnych grach.
Stąd decyzja, żeby nie mieszać i uprościć ludziom gry.
Stąd decyzja, żeby jednak ograniczyć z powrotem maszyny (jak mi ktoś wmawia, że balisty orków są zagrożeniem dla balansu, to naprawdę gramy w inną gierkę, imho).

Prosta i jakże słuszna motywacja.
Nic więcej na :twisted: T A J N Y M :twisted: forum się nie wydarzyło.
Teza, argumentacja i u części zmiana decyzji.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Szybkie pytanie - które maszyny zostały uwolnione? Organki - ok, co poza tym?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Flamethrower i bolce. Można wystawić 14 maszyn!!!!!!!!!!!!! Soteku ześlij wielkiego weża które je wszystkie pożre!

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Post autor: puzonik »

Najlepiej kilka węży bo jednemu tur nie starczy ;)

panterq
Masakrator

OMG, OP! Nie da się wygrać, nawet słońce nie pomoże!
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

W sumie to niektóre armie mają z tym ostro przerąbane. W corach jeszcze dać samych quarellsów lub thunderów i powodzenia z podchodzeniem :) Beastami nie wiem czy bym podchodził, a schować też się nie bardzo da.
pozdro

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jacku, skąd w Tobie tyle złośliwości? nie wiem na podstawie czego twierdzisz, ze jesteśmy za głupi na dwa systemy widzenia. nie wiem tez czy tworzenie zasad PKS daje Komukolwiek mandat na ratowanie graczy od intelektualnej apokalipsy.

I widzę ze pytanie dlaczego tak diametralnie zmieniliscie zdanie to za wiele. Bo rozumiem, ze wcześniejsze Wasze argumenty są juz nie wazne

panterq
Masakrator

Crusader pisze:W sumie to niektóre armie mają z tym ostro przerąbane. W corach jeszcze dać samych quarellsów lub thunderów i powodzenia z podchodzeniem :) Beastami nie wiem czy bym podchodził, a schować też się nie bardzo da.
pozdro
2 x Katapulta, 2 x działo, 2 x organki - w sumie 850 punktów, w wersjach na wypasie. Zostaje 1550 punktów na resztę. Na 2400 masz ile, 3 czy 4 hordy? Plus śmietnik. Do tego pitki, słońca, inne takie.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

oj nie narzekają. nie musi być wersja wypas. ale nie chodzi tu totalnie o to jak sie która armie składa, a o to jak doszło do tak diametralnej zmiany. Chociaż pewnie zwrot "jak doszło do..." znów ustawi mnie w szeregu weszacych spiski.

panterq
Masakrator

Ja rozumiem że nikt nie lubi grać na gunline, ale wbrew opiniom zdesperowanych - WE nie są jedyną armią która troszkę odstaje od reszty w dzisiejszych czasach.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dymitr pisze:Dębek - żebyś mnie dobrze zrozumiał. Ja nie szukam teorii spiskowych - a dokładnie jak Lidder jestem zaskoczony zmianą stanowiska. Sprawa wydała się postanowiona, a tu nagle bum. I też nie jest tu ważne, który LoS uważam za lepszy. Nie wiem skąd taki pomysł, że Was (PKS Komitet) atakuję!
Pierwszy o powodach przed weekendem napisał Jacek w komentarzu do PKS. Jest link, jest stosowny post. Jestem pewiem, że czytałeś. Nie uwierzyłeś Twoja sprawa. Potem jeszcze kilka razy w tym temacie inni członkowie PKS, w tym ja chyba ze 3 razy, napisałem dlaczego taka zmiana. Znów najwyraźniej uznałeś, że sobie robimy jaja. Bo konsekwentnie pytasz czemu taka zmiana. I znów dostałeś taką samą odpowiedź.
Ostatni raz powtórzę. Zrezygnowaliśmy z VloSa by uniknąć dwóch obowiązujących turniejowo i mieszających się ze sobą systemów widoczności.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Dymitr pisze:Jacku, skąd w Tobie tyle złośliwości? nie wiem na podstawie czego twierdzisz, ze jesteśmy za głupi na dwa systemy widzenia. nie wiem tez czy tworzenie zasad PKS daje Komukolwiek mandat na ratowanie graczy od intelektualnej apokalipsy.

I widzę ze pytanie dlaczego tak diametralnie zmieniliscie zdanie to za wiele. Bo rozumiem, ze wcześniejsze Wasze argumenty są juz nie wazne
Dymitr, nie zasługujesz po tym tekście na żadną odpowiedź, oprócz jednej, krótkiej i niecenzuralnej.
To że jesteś manipulantem, wiem od dawna, ale proszę, na przyszłość zostaw swoje nędzne pr-owe triki w pracy.

A jak będziesz dalej mendził w temacie LOSa, to spójrz sobie w moją kandydaturę i wskazany tam przeze mnie system.

Odpisaliśmy Ci w odpowiedzi na pytanie "jakie powody nami kierowały".
Jeżeli to za mało to nie poradzę. Więcej nie dostaniesz.
Widocznie musisz sobie dorobić spisek.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dymitr pisze:Jacku, skąd w Tobie tyle złośliwości? nie wiem na podstawie czego twierdzisz, ze jesteśmy za głupi na dwa systemy widzenia. nie wiem tez czy tworzenie zasad PKS daje Komukolwiek mandat na ratowanie graczy od intelektualnej apokalipsy.

Właśnie Jacku czemu twierdzisz, że rodzimi gracze są głupi? Dymitr zlituj się... :roll:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Tak sobie myślę, że jednak powrót na Slos jest krokiem w złą stronę. Zastanawialiście się nad tym chłopaki?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

ODPOWIEDZ