kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Nie znam dokładnie zasad HE.
Turniej par TK+HE
HE rzuca na oddział Curse of arrow atraction, czy katapulta z TK może przerzucać rzut na objęcie modelu zarówno w fazie magii jak i strzelania, czy tylko jednej (i wybieram sobie której).
Z booka TK:
"this counts as additional shooting phase"
Nie wiem jak u HE.
Turniej par TK+HE
HE rzuca na oddział Curse of arrow atraction, czy katapulta z TK może przerzucać rzut na objęcie modelu zarówno w fazie magii jak i strzelania, czy tylko jednej (i wybieram sobie której).
Z booka TK:
"this counts as additional shooting phase"
Nie wiem jak u HE.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Również zadam pytanie. Jak to jest z Flame Cannon u dwarfów.
Jest to flame cannon, w jego opisie do bólu jest powtarzane jak to rozbryzgi ognia masakrują cel, powtarza się, że każdy cel trafiony tym płomieniem (dosłownie pada struck by the flame) dostaje d3 woundy, itd.
Tymczasem, jego ataki nie są flaming....Zaryzykuje stwierdzenie, że to kolejny bubel GW, ale jestm ciekaw jak LS na to patrzy, czy w ramach BP dostaje on zasadę flaming?
Jest to flame cannon, w jego opisie do bólu jest powtarzane jak to rozbryzgi ognia masakrują cel, powtarza się, że każdy cel trafiony tym płomieniem (dosłownie pada struck by the flame) dostaje d3 woundy, itd.
Tymczasem, jego ataki nie są flaming....Zaryzykuje stwierdzenie, że to kolejny bubel GW, ale jestm ciekaw jak LS na to patrzy, czy w ramach BP dostaje on zasadę flaming?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Jeśli nie ma napisanego, że jest flaming (a nie ma takiego zapisu), to flaming nie jest. A wielka szkoda...
putoa alasti avantoon!
dwa, na górce chyba trzy
Dwa pytania o smoka DE, dysponuję tylko polskim bookiem, a wiadomo, że im wierzyć nie można:
1. Czy zionięcie smoka DE jest ogniste? (z polskiego AB wynika, że nie)
2. Czy po zadaniu rany zionięciem, jeśli jednostka chce szarżować, to zdaje test LD żeby zadeklarować szarżę, czy już po deklaracji, żeby w ogóle zaszarżować? (z polskiego AB wynika, że zdaje, żeby zadeklarować szarżę)
2. Czy po zadaniu rany zionięciem, jeśli jednostka chce szarżować, to zdaje test LD żeby zadeklarować szarżę, czy już po deklaracji, żeby w ogóle zaszarżować? (z polskiego AB wynika, że zdaje, żeby zadeklarować szarżę)
No nie tak automatycznie. Jeszcze przysługuje im rzut na break test, bo wciąż mogą wyrzucić 2 jedynki.Darkmoor pisze:jeśli jednostka ze strachem wygra walke i jest liczebniejsza od pokonanej jednostki która ma determinacje to jednostki zdeterminowane uciekają automatycznie??
to ja mam takie 4 pytania po wczorajszej bitwie
1 oddział szarżuje na moich pistoleciarzy i zabija wszystkich. wykonujemy dodatkowy ruch w zasięgu którego znajduje się detka 5 halabardzistów. Przeciwnik deklaruję szarżę w detkę która daje flee. i teraz zaczynają się schody, zaraz za detką znajduje się oddział główny który po ucieczce detki znalazł się w zasięgu szarży. co teraz?
-czy oddział szarżujący zatrzymuje się cal od mojego ?
-przeciwnik może wybrać kolejny (trzeci) oddział do walki?
2 Czy krasnoludzki inżynier dający missfire może przerzucić 2 rzut koscią altyleryjską przy strzale z działa? (ten który określa jak długo toczy się kula)
3 Czy steam tanka wystawia się jako osobny oddział czy razem z innymi maszynami?
4 Czy master engeneer siedzący w czołgu daje mu przerzuty na strzały z dużego działa ??
1 oddział szarżuje na moich pistoleciarzy i zabija wszystkich. wykonujemy dodatkowy ruch w zasięgu którego znajduje się detka 5 halabardzistów. Przeciwnik deklaruję szarżę w detkę która daje flee. i teraz zaczynają się schody, zaraz za detką znajduje się oddział główny który po ucieczce detki znalazł się w zasięgu szarży. co teraz?
-czy oddział szarżujący zatrzymuje się cal od mojego ?
-przeciwnik może wybrać kolejny (trzeci) oddział do walki?
2 Czy krasnoludzki inżynier dający missfire może przerzucić 2 rzut koscią altyleryjską przy strzale z działa? (ten który określa jak długo toczy się kula)
3 Czy steam tanka wystawia się jako osobny oddział czy razem z innymi maszynami?
4 Czy master engeneer siedzący w czołgu daje mu przerzuty na strzały z dużego działa ??
1. Jezeli ma zasieg moze wbic sie w kolejny oddzial lub tez moze zatrzymac sie cal od niego jesli tego nie chce
2. Chyba nie moze nie jestem pewien
3. Wystawiany z maszynami jest
4. Nie
2. Chyba nie moze nie jestem pewien
3. Wystawiany z maszynami jest
4. Nie
1. Moze szarzowac kolejny oddzial jesli chce. Jesli nie zatrzymuje sie 1'' przed.
2. Mozna przerzucac tylko pierwsza kostke z dziala.
3. A jest za niego 50% ptk.? Nie? To razem z maszynami. (wszystko by chcieli )
4. A pisze, ze daje? No wlasnie ...
2. Mozna przerzucac tylko pierwsza kostke z dziala.
3. A jest za niego 50% ptk.? Nie? To razem z maszynami. (wszystko by chcieli )
4. A pisze, ze daje? No wlasnie ...
shino - problem w tym że odział w który zadeklarowano overruna uciekł pale przy tym w zasięgu szarży znalazł się oddział nr 3
Anyone?Krassus pisze:Dwa pytania o smoka DE, dysponuję tylko polskim bookiem, a wiadomo, że im wierzyć nie można: