Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Hehe, no mam nadzieje ,że podbijesz frekwencje
''If you show your teeth, bite''
Nie wiem w sumie. Mialem robić małe pkt z każdym i tak było aczkolwiek trochę to jest już nużące... bo znów musiałbym powiedzieć jedno i to samo iż poniższe jednostk na obecną metę to must have rozpiskowy:
1. Rycerze na raptorach
2. Hydry
3. Raidersi
Z dodatkowych rzeczy jak już wspominałem harpuny robią dobrą robotę ale głównie w fazie psychologi oraz w CC.
Po kilkudziesięciu bitwach DE uważam za zbalansowane, aczkolwiek są nudne jak flaki z olejem.
1. Rycerze na raptorach
2. Hydry
3. Raidersi
Z dodatkowych rzeczy jak już wspominałem harpuny robią dobrą robotę ale głównie w fazie psychologi oraz w CC.
Po kilkudziesięciu bitwach DE uważam za zbalansowane, aczkolwiek są nudne jak flaki z olejem.
Nie wiem czy Coki są takie must have. Prawie każda armia ma kontre na kawalerie. Albo popularny metal albo skavenskie kulki albo organki albo wysoka siłę.
A taki oddział trzeba jeszcze przeważnie trzymać w zasięgu bsb bo potrafią przegrać bitwę oblaną głupotą
A taki oddział trzeba jeszcze przeważnie trzymać w zasięgu bsb bo potrafią przegrać bitwę oblaną głupotą
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ja skończyłem z takim wynikiem:
6:14 na SE
1:19 na BH
20:0 vs VS
20:0 vs OG
16:4 vs VS
Gdybym grał na Coldach to paringi ze szczurami miałbym w plecy pewnie . Strasznie dużo ataków z AP Hydra 1 jest must have ,ale w drugi slot wskakuje kraken który w CC sprawdziłby sie lepiej na pancerne cele.
6:14 na SE
1:19 na BH
20:0 vs VS
20:0 vs OG
16:4 vs VS
Gdybym grał na Coldach to paringi ze szczurami miałbym w plecy pewnie . Strasznie dużo ataków z AP Hydra 1 jest must have ,ale w drugi slot wskakuje kraken który w CC sprawdziłby sie lepiej na pancerne cele.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2017, o 21:05 przez kangur, łącznie zmieniany 1 raz.
@Eltharion - jeśli grasz na 2 x cokach to i tak w pobliżu bedze ten BSB. Dla mnie nie przekresla to ich w żaden sposób.
@Kangur - ja właśnie grałem na cokach z szczurami ale oddajak gineli to tylko w CC ( od czego się ma Dark Raidersów ? )
Pozatym pokaż mi co teraz w szczurach ma ap w strzelaniu ?
@Kangur - ja właśnie grałem na cokach z szczurami ale oddajak gineli to tylko w CC ( od czego się ma Dark Raidersów ? )
Pozatym pokaż mi co teraz w szczurach ma ap w strzelaniu ?
Globki, mortary i hulki z AP (6) raczej mają problem z zasięgiem. No chyba ze bardzo chcesz stracić oddział to możesz wbijać w ten śmieszny zasieg
mało tego! Jazzaile nie grają, grindery to nie shootining a rotary gun dawno straciły już AP
mało tego! Jazzaile nie grają, grindery to nie shootining a rotary gun dawno straciły już AP
Po tym jak widziałem gry Gleguta to wydaje mi się, że ta rozpa którą grał śmiga ładnie. Nie mniej wracając z mastera mieliśmy rozmowę z Pablem "czy DE to słaba armia". Fajnie by było zobaczyć raport
Ostatnio zmieniony 30 sty 2017, o 22:02 przez ślivek, łącznie zmieniany 1 raz.
To wszystko wiadomo ale piszecie tak jakby 99% osob grało szczurami a wiadomo że i tak DE mają z tym ciężko więc nie wiem o co ta rozmowa
Dla ułatwienia podpowiem Wam abyście spojrzeli na koszt pkt KotRa następnie porównali sobie statsy i ilosć zasad specjalnych naszych raptorów i wrócili tutaj z odrobionym zadaniem
Dla ułatwienia podpowiem Wam abyście spojrzeli na koszt pkt KotRa następnie porównali sobie statsy i ilosć zasad specjalnych naszych raptorów i wrócili tutaj z odrobionym zadaniem
Tu nie chodzi w sumie o to że raptory są złe tylko o to że kawaleria nie gra na ta mete.
Alchemia jest teraz jednym z popularniejszych lorów a armie na które możesz nie wystawiać tych coldów to nie tylko sk ale także np. VC i DF
Alchemia jest teraz jednym z popularniejszych lorów a armie na które możesz nie wystawiać tych coldów to nie tylko sk ale także np. VC i DF
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Moje wyniki z Krakowa:
15:5 vs OK
18:2 vs HE
12:8 vs SK
11:9 vs KoE
4:16 vs SE
A czy alchemia taka popularna to chyba nie, w druzynach na ktore gralismy nikt jej nie mial Z bitew bylibysmy na 6 miejscu, lecz spadlismy przez malowanie na 11 xD
15:5 vs OK
18:2 vs HE
12:8 vs SK
11:9 vs KoE
4:16 vs SE
A czy alchemia taka popularna to chyba nie, w druzynach na ktore gralismy nikt jej nie mial Z bitew bylibysmy na 6 miejscu, lecz spadlismy przez malowanie na 11 xD
@Glegut porównujesz KotR'a do Cok'a ? Staty Coki mają lepsze ,punktowo 12 modeli wychodzi lepiej na korzyść Kotrów o 25-27 ptk.W szarży wypłacają podobną ilośc ataków(góra) dół bije gorzej. Mają tego warda i zasade lance formation dzięki której mozesz coś przepchać bo masz szeregi i dostajesz mniej ataków z racji monstrous rank . A co najważniejsze to KotRami wypchasz sekcje Core co Coldy nie potrafią .
Tak jak Eltharion napisał Coki są fajne ,ale na piechotną mete mają pod górke. Oczywiście każdy gra czym chce
Tak jak Eltharion napisał Coki są fajne ,ale na piechotną mete mają pod górke. Oczywiście każdy gra czym chce