Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - s.59 eg, s60 popr. Fay 10.10.201
Dzięki za wszystkie komentarze
Szykuję ale na razie się nie pochwalę jak to będzie wyglądało. Zdradzę że będzie to diorama. Oczywiście nie oczekuję żadnych tam wygranych, mam oczy W zeszłym roku były prace na wysokim poziomie, spodziewam się że w tym roku też tak będzie. Ale myślę że warto pojechać, wziąć udział w warsztatach, poznać ludzi zza awatara
Szykuję ale na razie się nie pochwalę jak to będzie wyglądało. Zdradzę że będzie to diorama. Oczywiście nie oczekuję żadnych tam wygranych, mam oczy W zeszłym roku były prace na wysokim poziomie, spodziewam się że w tym roku też tak będzie. Ale myślę że warto pojechać, wziąć udział w warsztatach, poznać ludzi zza awatara
Teraz feyka o niebo lepiej wygląda
Co do wystąpienia w konkursie to bardzo dobre podejście. "Nie wstawaj jeśli boisz się upaść "
Powodzenia
Co do wystąpienia w konkursie to bardzo dobre podejście. "Nie wstawaj jeśli boisz się upaść "
Powodzenia
Przepiękne!
Jedynie driady z tej odległości wydają się jakieś takie.. niedokończone
Ja pie.....e.Eldarzy wgnietli mnie w podłogę,do tego na kacu jestem i prędko nie wstanę.Warlocy jedni z ładniejszych jakie widziałem.GZ:)
Bardzo fajne prace:) W elfach podobało mi się malowanie modeli, bardzo udane nmmy i wgle super figurki. Mniej mi się podobała podstawka, dla mnie zbyt płaska jak na tak dużą powierzchnię.Jakby trochę zróżnicować teren byłoby moim zdaniem lepiej.
W eldarach mi się bardzo kolory podobały, uwielbiam to połączenie niebieskiego z fioletem. Moim zdaniem malowanie jest super ale jak w przypadku Igi sama podstawka mi się średnio podoba. Mogła by byś wyższa no i ten obelisk jakiś nieskończony chyba jest...
Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia:)
W eldarach mi się bardzo kolory podobały, uwielbiam to połączenie niebieskiego z fioletem. Moim zdaniem malowanie jest super ale jak w przypadku Igi sama podstawka mi się średnio podoba. Mogła by byś wyższa no i ten obelisk jakiś nieskończony chyba jest...
Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia:)
Ignis pisze:Co do eldarskiej podstawki i portalu to Rakso robił ją w noc przed konkursem, nie jest zrobiona tak jak by chciał i sam przyznaje, że nie jest udana. Teraz po odklejeniu modeli, które idą do grania, będzie robiła za teren do 40tki
Nie jest udana? o0 o0 Teraz ja sie spie*liłem z krzesła i prędko nie wstanę...
Ale prace świetne - naprawdę. Myśleliście może o Golden Demonie?? IMO macie ogromne szanse
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Ja bym powiedział, że troche sfajczoneCzopek pisze:Przepiękne!
Ale na serio, prace robią piorunujące wrażenie. . .normalnie kopara opada jak się na to patrzy. Jak w GW w Notingham w muzeum figurek Eavy Metal.
jednym słowem zaje**ście.
"JOIN OR DIE"
Oczywiście, że nie jest. Kryształy robione na szybko. Biały element ze styropianu wycięty na szybko, nie wygładzony, nie pomalowany.cahir pisze:Ignis pisze:Co do eldarskiej podstawki i portalu to Rakso robił ją w noc przed konkursem, nie jest zrobiona tak jak by chciał i sam przyznaje, że nie jest udana. Teraz po odklejeniu modeli, które idą do grania, będzie robiła za teren do 40tki
Nie jest udana? o0 o0 Teraz ja sie spie*liłem z krzesła i prędko nie wstanę...
Ale prace świetne - naprawdę. Myśleliście może o Golden Demonie?? IMO macie ogromne szanse
Figurki oczywiście są na świetnym poziomie ale aby
Ale prace świetne naprawdę. Myśleliście może o Golden Demonie?? IMO macie ogromne szanse
Prawdopodobnie, gdyby Rakso przyłożył +300% więcej czasu to wyciągnąłby o wiele więcej, może nawet 3rd place squad. Dla przykładu dodam, przejścia łagodniejsze pomiędzy niebieskim i fioletowym, cieniowanie od jednego jednego źródła światła Do kowadła więcej serca włożył chłopak.
Jeżeli przeglądniecie całą galerię i krytycznie podejdziecie do Eldarów, do z pewnością zauważycie, że w niektórych figurkach, niektóre elementy są o wiele lepsze.
Zaraz poleci na mnie grad tekstów typu "pomaluj lepiej"... , na które odpowiem, nie pomaluje. Ale dodam też, że nie mam przed monitorem ołtarza ze zdjęciem Alexi Z czy Haley (bo wole prace od Anakron, derwish, z rodaków bohun)
Ja myślę, że poziom jest w miarę wyrównany, problemem Ignis są czasami niefortunne figurki, po prostu z takiej Fay nie da się wiele wyciągnąć. Wydaje mi się, że ma Ignis delikatniejszą rękę do detali, Rakso natomiast ma lepsze podejście do światła (ale to tylko moja opinia), prawdę natomiast powiedziałyby dwie identyczne figurki pomalowane przez każde z osobna.Milo piszesz że "zaje**ście" a potem porównujesz do jakiegoś chłamu spod szyldu Eavy Metal
Rakso bije tam wszystkich na głowę a Ignis na pewno co najmniej większość
Rakso i Ignis, poziom trzymacie, oby tak dalej.
Na zakończenie ściany tekstu.
Przy obecnej formie Ignis lepiej wypada na pracach bajkowych (elfy, i pewnie eldary lepiej by pocisnęła), ten styl mi się podoba, ponieważ prawie wszędzie jest ciśnienie na powagę i realizm. Rakso chyba lepiej wychodzą prace "realistyczne" - może kiedyś pomaluje jakieś imperial guard, albo ładnego termosa to zobaczycie o czym piszę.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za komentarze. Hussar pokazał, że jednak trzeba się jeszcze mocniej przyłożyć do pracy
Co nie oznacza, że porzucam battla. Gyro już jest zaczęty
Poszerzam horyzontyJasif pisze: Rakso też się przerzuca na kółka?
Co nie oznacza, że porzucam battla. Gyro już jest zaczęty
To fakt. Cała ta "dioramka" była robiona w noc przed konkursem, na szybko. Portal jest wycięty ze styroduru. Po przejechaniu papierem ściernym dla wygładzenia krawędzi zrobił się chropowaty. Nie miałem już czasu na wygładzenie go czymś więc spryskałem tylko grubo lakierem (co niezbyt pomogło) i pojechałem grubo farbą (bo jest pomalowany ). Co więcej okazało się, że nie miałem nawet żadnej podstawki pod to, żadnego drewienka ani nic. Dlatego wygląda jak wygląda.dziik pisze:
Oczywiście, że nie jest. Kryształy robione na szybko. Biały element ze styropianu wycięty na szybko, nie wygładzony, nie pomalowany.