Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
Nie da rady, chyba, że blodzio wcześniej był nadszarpnięty bolcem, wtedy DL z BD może blodka potną,
, ale też nie muszą.

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Właśnie dostałem podręcznik więc chciałbym wyrazić swoją opinię:
1. Zasady znałem wcześniej są w większości OK oprócz kilku przegięć przysłowiowej pałki (13p. za BG, Pedant)
2. Opowiadań jeszcze nie czytałem ale jest tego wqięcej niż w poprzednim a to już +
3. No i tu bulwers. Czy ktoś jeszcze czy tylko ja uważam że obrazki w nowej książce są ( i tu żeby je dowartościować) OBRZYDLIWE!!! OCHYDNE!!! i wogóle z bułki jakieś (prócz kilku, wykonanych chyba przez tego pana co ilustracje do HE robił). HE mają trylion razy ładniejszą książke niż my. A już porażką totalną są ilustracje: bolt thrower, shadesi i ta na stronie tytułowej (ni okładka bo ta na tle całej książki prezentuje się nawet przyzwoicie, rzekł bym nawet że jest lepsza od poprzedniej) Dziękuje za możliwoś wypowiedzenia się.
Pozdrawiam
P.S. To wszystko to moja opinia. Nikt nie musi jej podzielać.
1. Zasady znałem wcześniej są w większości OK oprócz kilku przegięć przysłowiowej pałki (13p. za BG, Pedant)
2. Opowiadań jeszcze nie czytałem ale jest tego wqięcej niż w poprzednim a to już +
3. No i tu bulwers. Czy ktoś jeszcze czy tylko ja uważam że obrazki w nowej książce są ( i tu żeby je dowartościować) OBRZYDLIWE!!! OCHYDNE!!! i wogóle z bułki jakieś (prócz kilku, wykonanych chyba przez tego pana co ilustracje do HE robił). HE mają trylion razy ładniejszą książke niż my. A już porażką totalną są ilustracje: bolt thrower, shadesi i ta na stronie tytułowej (ni okładka bo ta na tle całej książki prezentuje się nawet przyzwoicie, rzekł bym nawet że jest lepsza od poprzedniej) Dziękuje za możliwoś wypowiedzenia się.
Pozdrawiam
P.S. To wszystko to moja opinia. Nikt nie musi jej podzielać.
Spoko, następnym razem nie musisz dziękować. . . dajemy Ci możliwość wypowiedzenia się i nie oczekujemy podziękowań 
A tak btw to już pisałem swoją opinie o obrazkach kilka stron temu. . . poziom graficzny bardzo niski imo. No, a RBT to już faktycznie poniżej wszelkiej krytyki

A tak btw to już pisałem swoją opinie o obrazkach kilka stron temu. . . poziom graficzny bardzo niski imo. No, a RBT to już faktycznie poniżej wszelkiej krytyki

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
fajny book - nie znacie się - a obrazki trzymają klimat mordu , jak dla mnie bardzo fajnie się całość prezentuje, choć okładka mogłaby być lepsza
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
co do szaty graficzenej to mnie sie podoba wszystko oprócz obrazków przy bestiariuszu np bolca coldones i takie tam. Ta z Lustri jest okropna. Aczkolwiek kilka fajnych jest co nie zmienia faktu że HE book jest pod tym względem zajebisty kazdy art to dzieło. Np bitwa z Haosem gdzie Elf przebija jakiegoś chaośnika włócznią. Albo teclis i do okoła niego płonące orki wydrapujace sobie oczy boskie 
W podręczniku De jest za mało krwi wręcz przeciwnie do HE gdzie np lwy wpieprzają jeźdzców z coldones itp Ładny arcik gdy SM walczą z DE. Natomiast tu podobaja mi sie Egzecy walczacy z Plaguebearersami i Asasyn wyskakujący na tarcze HE herosa
JEśli chodzi o same potyczki HE vs DE to ta jest moja ulubiona
Eltharion VS Shadowblade

W podręczniku De jest za mało krwi wręcz przeciwnie do HE gdzie np lwy wpieprzają jeźdzców z coldones itp Ładny arcik gdy SM walczą z DE. Natomiast tu podobaja mi sie Egzecy walczacy z Plaguebearersami i Asasyn wyskakujący na tarcze HE herosa
JEśli chodzi o same potyczki HE vs DE to ta jest moja ulubiona
Eltharion VS Shadowblade

Ice-T, tylko z punktu widzenia obecnego fulffu to ten pojedynej sie nie odbył. Na tym rysunku Eltharion jest ślepy, natomiast z tego co wyczytałem w booku HE to obecnie dzielny elfiak widzi i jeździ na gryfie.
Ja przeglądając booka DE natrafiłem na dziwną rzecz, otórz wszystkie czarodziejki DE posiadają zasade Magia Druchii, pozalajaca na rzucanie czaru zerowego Potega Mroku. Natomias Malekith nie posiada tej zasady, oznacza więc to nie może rzucać tego zaklecia. Jest to sytuacja dla mnie dziwna, bo w końcu Wiedzimi Król to zaraz po mamusi najpotężniejszy władca magii w Naggaroth, mam nadzieje, że to jakiś błąd polskiego wydania
.
Ja przeglądając booka DE natrafiłem na dziwną rzecz, otórz wszystkie czarodziejki DE posiadają zasade Magia Druchii, pozalajaca na rzucanie czaru zerowego Potega Mroku. Natomias Malekith nie posiada tej zasady, oznacza więc to nie może rzucać tego zaklecia. Jest to sytuacja dla mnie dziwna, bo w końcu Wiedzimi Król to zaraz po mamusi najpotężniejszy władca magii w Naggaroth, mam nadzieje, że to jakiś błąd polskiego wydania

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
W uściśleniach do DE ma ta sprawa być załatwionaTullaris pisze:Ice-T, tylko z punktu widzenia obecnego fulffu to ten pojedynej sie nie odbył. Na tym rysunku Eltharion jest ślepy, natomiast z tego co wyczytałem w booku HE to obecnie dzielny elfiak widzi i jeździ na gryfie.
Ja przeglądając booka DE natrafiłem na dziwną rzecz, otórz wszystkie czarodziejki DE posiadają zasade Magia Druchii, pozalajaca na rzucanie czaru zerowego Potega Mroku. Natomias Malekith nie posiada tej zasady, oznacza więc to nie może rzucać tego zaklecia. Jest to sytuacja dla mnie dziwna, bo w końcu Wiedzimi Król to zaraz po mamusi najpotężniejszy władca magii w Naggaroth, mam nadzieje, że to jakiś błąd polskiego wydania.
Draconis - FOR EVER !!!
akurat zasada Magia Druchii daje rzucanie czarów na nieograniczonej liczbie kostek. zaklęcie nr 0 ma każdy czarujący DE, co jest w opisie czaru. 
Czytając zasady wprost:
1. Wszyscy magowie DE (razem z Morathi ale bez Malekitha) mogą rzucać czary na nieoraniczonej liczbie kostek.
2. Wszyscy magowie DE (razem z Morathi i Malekithem) mogą rzucać czar zerowy.

Czytając zasady wprost:
1. Wszyscy magowie DE (razem z Morathi ale bez Malekitha) mogą rzucać czary na nieoraniczonej liczbie kostek.
2. Wszyscy magowie DE (razem z Morathi i Malekithem) mogą rzucać czar zerowy.
Tularis chodzi o to że panowie z GW pojbali sie totalnie zanim Teclis i Tyrion przyszli na świat to eltharion już dawno służył w Białej Wieży będac juz ślepym od jakis 500 lat. Zaznaczam ze eltharion to jedyny elf któremu udało udac sie do nagarond i wymordowac pół miasta niestety jak malekith sie ocknoł to już nie było tak wesoło 
Podejżewam ze jeśli chodzi o zasady czysto GW to eltharion the Sword master lekko wsysnie terazniejszego SB nie mniej ich epicki pojedynek byłby niezwykle ciekawy i nie jestem w stnaie stwierdzić kto by wygrał. mówimy o białym dniu bo w istnych mrokach Shadowblade niemiałby szans bo nie jest tak wyćwiczony jak Eltharion

Podejżewam ze jeśli chodzi o zasady czysto GW to eltharion the Sword master lekko wsysnie terazniejszego SB nie mniej ich epicki pojedynek byłby niezwykle ciekawy i nie jestem w stnaie stwierdzić kto by wygrał. mówimy o białym dniu bo w istnych mrokach Shadowblade niemiałby szans bo nie jest tak wyćwiczony jak Eltharion
otóż mylisz się, Eltharion zrobił raid na Naggarond w 2423 IC, jeszcze jako widzący, podczas gdy bracia Tetris pojawili się już podczas poprzedniej inwazji Druchii (tej podczas której trwała Great Incursion of Chaos, zamach na Everqueen ratowanie przez Tyriona, potem przez Teclisa, bitwa na Finuval Plain itd.).
Eltharion potem wrócił na Ulthuan, obronił przed Waaagh Groma, został Strażnikiem Tor Yversse i dopiero potem został schwytany przez Malekitha, oslepiony i w ogóle....
a i Eltharion Ślepy walczył fluffowo z Shadowblade'em, walka skończyła się remisem. Shadowblade poważnie ranny, Eltharion lekko muśnięty jednak powalony trucizną. W którymś WD było (zdaje się w tym w którym były zasady do obu elfów, nie pamiętam numeru jednak)
edit: a i Eltharion żadnego pół miasta nie wymordował, włamał się z niewielką grupką do Naggarond.... Naggarond ma ze 2 miliony mieszkańców + niewolnicy....
Eltharion potem wrócił na Ulthuan, obronił przed Waaagh Groma, został Strażnikiem Tor Yversse i dopiero potem został schwytany przez Malekitha, oslepiony i w ogóle....
a i Eltharion Ślepy walczył fluffowo z Shadowblade'em, walka skończyła się remisem. Shadowblade poważnie ranny, Eltharion lekko muśnięty jednak powalony trucizną. W którymś WD było (zdaje się w tym w którym były zasady do obu elfów, nie pamiętam numeru jednak)
edit: a i Eltharion żadnego pół miasta nie wymordował, włamał się z niewielką grupką do Naggarond.... Naggarond ma ze 2 miliony mieszkańców + niewolnicy....
to zależy kto jaką chwalebną historię czytał
z tym oślepnięciem to jednak sie pomyliłem. Co nie zmienia faktu ze jak już zrobili go Swordmasterem to czemu nagle cofaja sie w rozwoju.
Ja czytałem ze Eltharion włamał sie do miasta otworzył bramy i wtedy wpadła ogromna armia HE ukryta. Zrobili rozpierdol ale Malekith przywrócił ich do porządku
batman niektórzy wogóle nie umieją czytac nie?

Ja czytałem ze Eltharion włamał sie do miasta otworzył bramy i wtedy wpadła ogromna armia HE ukryta. Zrobili rozpierdol ale Malekith przywrócił ich do porządku
batman niektórzy wogóle nie umieją czytac nie?

No nie przesadzajmy, ogromna armia to by była taka na kilkadziesiąt albo nawet kilkaset tysięcy, Eltharion był w miarę nikim wtedy więc nie mógł dowodzić taką ilością HE.
Poza tym ogromna armia na pewno nie pozostałaby niezauważona, i nie wmówicie mi że była schowana za wzgórzem czy w lesie
obstawiałbym kilkuset elfów, wpadli, zabili co się dało i spie.... zanim się służby porządkowe obudziły
Poza tym ogromna armia na pewno nie pozostałaby niezauważona, i nie wmówicie mi że była schowana za wzgórzem czy w lesie

obstawiałbym kilkuset elfów, wpadli, zabili co się dało i spie.... zanim się służby porządkowe obudziły

Tak pisze w Podreczniku DE ale nie bede sie spierał o racje.
A już wiem skad moje trwanie w błedzie otóż chronologia jest neico żle ułozona a nie wczytałem sie w daty
Czy ma ktoś moze tego white dwarfa z opisem walki? Miałem go keidys w reku ale nei kojarże kompletnie nic z niego. Chocmy jakis wycinek z PDFa
A jesli chodzi o Bliżniaków to Malekith uznaje Teclisa a nie Tyriona za godnego przecwinika, a zarazem głównego wybawce. Pewnie dla tego ze mu zajeba#%%^l 50k damage z komety
haha... (kojarzycie ten filmik?) A o ile sie nie mylę eltharion to jedyny gosć który pociachał Malekitha w Walce ale w tedy w zamian wyłupali mu oczy 
A już wiem skad moje trwanie w błedzie otóż chronologia jest neico żle ułozona a nie wczytałem sie w daty

Czy ma ktoś moze tego white dwarfa z opisem walki? Miałem go keidys w reku ale nei kojarże kompletnie nic z niego. Chocmy jakis wycinek z PDFa
A jesli chodzi o Bliżniaków to Malekith uznaje Teclisa a nie Tyriona za godnego przecwinika, a zarazem głównego wybawce. Pewnie dla tego ze mu zajeba#%%^l 50k damage z komety

Ale opcja z oślepieniem Eltariona w obecnym fulffie wogóle nie miała miejsca. Co do wymordowania połowy Naggarond to takie bajki chyba tylko w codeksie HE można znaleźć. Żeby wyciąć kilkaste tysięcy elfów wewnątrz ich ufortyfikownaego miasta potrzebna jest kilka razy większa armia. Jak oni mieli dojść nie zauwarzeni do Naggarond, a po drodze jest jeszcze Clar Karond i Hag Graef, dlaczego ich nie napadli. Bardziej realna jest wersja która prezentuje Artein czyli mała banda, wpadli narozrabiali i uciekli. A potem Eltarion naściemniał pewnie na Ulthuanie jaki to z niego kiler i jak pokonał całe legiony DruchiiIce-T pisze:Tularis chodzi o to że panowie z GW pojbali sie totalnie zanim Teclis i Tyrion przyszli na świat to eltharion już dawno służył w Białej Wieży będac juz ślepym od jakis 500 lat. Zaznaczam ze eltharion to jedyny elf któremu udało udac sie do nagarond i wymordowac pół miasta niestety jak malekith sie ocknoł to już nie było tak wesoło
Ta terażniejszego może tak, ale nie poprzedniego z 7 A, chyba żeby był w cały czas w tej opcji że trafia się go tylko na szóstkachIce-T pisze:Podejżewam ze jeśli chodzi o zasady czysto GW to eltharion the Sword master lekko wsysnie terazniejszego SB nie mniej ich epicki pojedynek byłby niezwykle ciekawy i nie jestem w stnaie stwierdzić kto by wygrał. mówimy o białym dniu bo w istnych mrokach Shadowblade niemiałby szans bo nie jest tak wyćwiczony jak Eltharion