Wrzuta z przed miesiącaETC FAQu
19.4. Q: Engine of Gods spell is Direct Damage. Does it only target units in the front arc?
A: No. It targets all enemies in range, even those in close ccombat.

Moderator: Ziemko
19.4. Q: Engine of Gods spell is Direct Damage. Does it only target units in the front arc?
A: No. It targets all enemies in range, even those in close ccombat.
Fajna ciekawostka. Widać postanowili odnieść się dosłownie do opisu targetowania bounda z EoTG przy jednoczesnym pominięciu ograniczeń wynikających z klasyfikacji zaklęcia jako direct damage. W sumie analogiczny wording odnośnie zasad targetowania ma też czar Lorda Kroaka (The Deliverance of Itza), tylko że z racji tego, iż to special character, to rozciągnięcia tej interpretacji na niego na ETC FAQ nie znajdziemy..meiss pisze:Drodzy forumowicze
A: No. It targets all enemies in range, even those in close ccombat.ciekawe jak do tego podejdzie LS.
I link do pełnego ETC FAQ19.2. Q: Is the Bastiladon's Thunderous Bludgeon S10 attack always carried out?
A: Yes, but the +1 to hit only applies against enemies engaged by the rear.
AB, s. 45:kevinior pisze:obstawialem ze ma x2 ale nie moglem nigdzie znalezc w booku ze ma x2 (w starym bylo jasno i wyraznie napisane przy anciencie ze ma x2 a tutaj no nie moge znalezc) jezeli ktos by mogl mi wskazac dokladniejsza pozycje (na wypadek jak by ktos sie na turnieju chcial klocic czy cos w tym guscie) byl bym niezmiernie wdzieczny
No niestety, giant blowpipy mają zasadę Multiple Shots (2D6), a użycie tej zasady skutkuje poza zmasowanym ostrzałem także minusem do trafienia.lwieserce85 pisze:4d6 strzalow ale z minusem do trafienia z racji zasady multuple shots? Pytam bo caly czas gralem bez tego minusu lecz ktos ostatnio staral sie mnie uswiadomic ze waluje wiec rozwiac chcialem wszelkie niejasnosci...