Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: pojutrzee »

To tak: 2x wysokie elfy, królowie grobowców, empire.
Co do mnie to no cóż choas jest spoko ale nie ma przeklętych łuków! Mroczni elfowie to nie wiem co umieją, bo w sumie nie dokładnie sprawdzalem, ale strzelanie maja, i magie, ale wygladaja jak jakies .. nie powiem co :P
Krasie zaś też nie wiem, bo nie mam armybooka po PL od nich, ( od tamtych owszem, mam ) i nie wiem jakby to wygladalo. :P
help ; P

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Piotras pisze:Heh, uwielbiam takie podejście. Nie wiem, może ja jestem dziwny, ale ja jak zobaczyłem WE to od razu wiedziałem, że to będzie moja armia :)
Ja nawet ich nie widziałem. :mrgreen: Po prostu od zawsze fascynowałem sie leśnymi elfami, czy to w RPG czy w filmach książkach itp.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Piotras, to samo było u mnie :) Nie ma innej armii :mrgreen:

Swoją drogą żeby wygrywać tą armią trzeba dużo się namęczyć oraz mieć dużo szczęścia na kościach. Jak chcesz wygrywać bez dużego wysiłku weź sobie demony, wampiry czy właśnie Chaos 8)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Czy ja nie kojarzę skądś tego nicku? Byłeś może zarejstrowany na mitril.pl ? Może coś mi się przewidziało :P
Hmm, no to może jednak ten chaos .. chyba;p

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Kolegom nie będzie nudno kupując 2 takie same armie ?
Moim zdaniem z Królami grobowców i imperium możesz powalczyć w miare równo (z imperium gorzej mo maja maszynki których nie lubia nasze drzewce :D) z HE IMO mamy gorzej bo oni mają przegiatą piechote i ASF ;) Ale jak mówiłem nie tylko ja, bierz co Ci sie podoba a nie co ciśnie. Bo nawet srdenie lub słabe wyniki cieszą armia która naprawde Ci sie podoba niż wielkie zwyciestwa armia która kupujesz po to zeby cisnac.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Dzięki kolego, podparłeś mnie na duchu, rzecz w tym, że np. wybiore takie krasie i co? Nie bede znał ich magii czy czegos tam bo nie mam armybooka a kupowac nie mam zamiaru :P
No ale dobra, zastanowie sie i kupie :) ( poczatkowa chcialem też tomb kings ale kolega wzial no i trudno ;] , a 2 wysokie coz.. bo w sumie to 3 kolegow mieszka kolo mnie i ten jeden co bierze HE to z klasy jest, a mieszka bardzo daleko ale takto to raczej nie sposób bedzie ich namówić do czegos innego. Trudno, potem może jeszcze wiecej ludzi sie przyllaczy :)

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

pojutrzee pisze:Czy ja nie kojarzę skądś tego nicku? Byłeś może zarejstrowany na mitril.pl ? Może coś mi się przewidziało :P
Hmm, no to może jednak ten chaos .. chyba;p
Jestem nadal zarejestrowany na Mitrilu :)

Chaos jest dobrym wyborem :twisted:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Taak, skądś Cię pamiętam :)
No dobra, no to chyba ten chaos :) Najgorzej bo nie rozumiem do czego służy piętno khorna kiedy dam np. Lordowi .. atak, siłe, czy co? Tak w skrócie jeżeli można ( o ile wiecie w końcu to niezbyt dobry temat na chaosowe pogaduszki.. ;) ) Ale to tak nawiaskiem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

każde piętno daje coś innego, np. cinczowe 6+ warda itd. Jak chcesz się w to zagłębić bez kupowania czy ściągania army booków to używaj army buildera.

Pozdro

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Armybooka mam sciagnietego chaosowego ale tego jest tam tyle że naprawde nie wiem o co biega :( Ale gdy w AB "kupuje" pietno Khorna, modelowi o ile pamietam rośnie atak o 1.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

no i o to mniej więcej chodzi ;)
bo piętno khorna daje zasadę frenzy... (szał)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

pojutrzee pisze:Taak, skądś Cię pamiętam :)
No dobra, no to chyba ten chaos :) Najgorzej bo nie rozumiem do czego służy piętno khorna kiedy dam np. Lordowi .. atak, siłe, czy co? Tak w skrócie jeżeli można ( o ile wiecie w końcu to niezbyt dobry temat na chaosowe pogaduszki.. ;) ) Ale to tak nawiaskiem
Dzieki za wizyte na forum Welfów. Kwestie zwiazane z innymi armiami wyjasniaj, prosze, na forach armijnych wlasciwych dla Twoich zainteresowan. Na pytania dotyczac Wojownikow Chaosu najwiecej dowiesz sie na podforum Wojowników Chaosu.

Konczymy temat chaosu na forum WE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Używa ktoś Dawnspear'a? Ja raz wystawiłem lorda wildów z tym itemkiem (siedział w 10 wildach) i grałem z krasiami przez całą gre zjechali 2 klocki i zaczymali się na bsbku sv1+ z przeżutem tracąć przez całą gre 1 model i mam do tego właśnie mieszane uczucia niby fajne ale wildy bez lorda same też by się przebiły więc tu moje pytanie bawił się ktoś tym itemem i czy spłaca się czy lepiej wystawiać standard?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

jeśli na starcie nie dostałes klopy na ten oddział to miałes farta, albo 2x treeman + 2x 6 treekinów było tez w rezpisce. A dpwn steer jest ok tylko troche drogawy ;/

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Klopy nie dostałem bo 1 strzał to był missfire a w następnych turach dzielny waywatcher trzymał katape przez pare tur :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

to i tak fart ze kraśki miałe jedna klope ^^

Ja mam pytanie odnośnie Spirt Sworda, a mianowicie: Bohater w nań wyposażony zabija od kopa wszystko co nie ma własnej liderki aka Furnance, Dzwon, Czołg? "All hits Autowound" a jak wiemy w te modele mamy autohity. Jedyna opcja byłoby że modele te korzystaja z LD seera czy priesta, bądź broń ta nie działa na maszyny.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Nie działa na maszyny

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris

Post autor: Smerfaster »

pytanie: czarodziej wali mnie z 3 z fire o ile sie nie myle to ten w którym bierzemy prostą linie od maga i wszystko co po drodze dostaje hita z siła 3 jeżeli coś dednie to panika. czy działa to na oddział driad??
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

nie
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Xier pisze:Nie działa na maszyny
Dzwon ani furmanka to nie maszyny.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ