Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Codex 7 edycji dla besti?
Tak, jest boud spellem, z power level 5. Więc rozpraszanie jedna kostka może być problematyczne.
Swoja drogą zauważyłem włąśnie, że gifty wliczają sie do limitu magicznych przedmiotów...Dno, dno, dno i metr mułu . Autorowi należą się gromkie brawa za skopanie drugiego booka chaosu pod rząd .
Swoja drogą zauważyłem włąśnie, że gifty wliczają sie do limitu magicznych przedmiotów...Dno, dno, dno i metr mułu . Autorowi należą się gromkie brawa za skopanie drugiego booka chaosu pod rząd .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
prosił bym bardzo bardzo bardzo ładnie jak by mógł by być ktoś miły i podesłał to o czym jest dyskusja piotr.m86@wp.pl z góry dziękuje ślicznie
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 19:48 przez Piotr M., łącznie zmieniany 1 raz.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Heh, jak tak patrzę to ta armia jakaś całkiem niegrywalna nie jest. Niestety ponad poziom wojaków ( czyli nienajwyższy niestety ) się nie wybija. Choc minosy moga być niezłe - duża siła, od groma ataków ( 5 od modelu a 2 broniami i frenzy, a można jeszcze wiecej ), mają impakty i są nawet nie tak wfpytę drogie. Tylko brak sztandaru magicznego ( których bestie notabene mają od groma, całe 4 ), beznadziejny pancerz i LD 7 trochę boli .
Za to harpie - czemu [----------] Woch tego nie ma .....
Za to harpie - czemu [----------] Woch tego nie ma .....
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
przeczytałem dokładnie tego army booka
jest moc
niestety znowu najlepsza pewnie bedzie armia na magii
a tę można przegiąć maksymalnie. Herdstone - wypas, przedmiot dający +1 do casta ekstra.
ogólnie myślę, że zestaw duży mag, dwóch małych i minosik hero może bsb będzie optymalny
harpie i minosy super, jaber i cyklop też ok, ungory w skirmishu miód
problem z paniką i ogolnie LD można rozwiązać tylko frenzy ale da się z tym żyć
niestety gory i bestigory niegrywalne i armia musi mieć charakter partyzantki ze wsparciem minosów i potworków z rarów
ale fajna armia i musi ładnie wyglądać na stole
chyba się zdecyduje
jest moc
niestety znowu najlepsza pewnie bedzie armia na magii
a tę można przegiąć maksymalnie. Herdstone - wypas, przedmiot dający +1 do casta ekstra.
ogólnie myślę, że zestaw duży mag, dwóch małych i minosik hero może bsb będzie optymalny
harpie i minosy super, jaber i cyklop też ok, ungory w skirmishu miód
problem z paniką i ogolnie LD można rozwiązać tylko frenzy ale da się z tym żyć
niestety gory i bestigory niegrywalne i armia musi mieć charakter partyzantki ze wsparciem minosów i potworków z rarów
ale fajna armia i musi ładnie wyglądać na stole
chyba się zdecyduje
Minosy nie mają przy impactach zapisu "may"?Aldean pisze:@ Fish
a co zrobisz ze steam tankami? bedziesz caly czas blokowal smieciem?;]
bo minosami nie zaszarzujesz przeciez;]
pozdrawiam
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Dzisiaj robiłem rozpę:
Minolord, minobsb, 2 caddy, 2jabbery, 14harpii, 2*2razorgory, 4-5rydwanów, 2*9raidersów.
Nie wiem co wam się podoba w magii... owszem mogą mieć troche kostek, ale czary są turbo wypaśne... 16+ na przywołanie to niefajna sprawa... i dostanieś rankę jak stworek płacze...
Minolord, minobsb, 2 caddy, 2jabbery, 14harpii, 2*2razorgory, 4-5rydwanów, 2*9raidersów.
Nie wiem co wam się podoba w magii... owszem mogą mieć troche kostek, ale czary są turbo wypaśne... 16+ na przywołanie to niefajna sprawa... i dostanieś rankę jak stworek płacze...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Na 6+, czyli nie dostajesz.i dostanieś rankę jak stworek płacze...
Chce zobaczyć, jak po zabiciu 3 raiderów oblewają panikę, przebiegaja przez 2 kolejne oddziały, w tym 1 rydwan, ktory oblewa panike, wpada w 2 kolejne oddziały haratajac je, wzbudzajac panike, bo ty zdajesz ją na 6-7 w tej armi na wszystkich oddzialach poza herosem. Średni deal.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
a kto ci karze uzywac ichniej magii ? ogolnei kilka opcji jest ale wszystko jakos mega drogo wychodzi a do tego dosc miekkie (nie licze pojedynczych herosow)
Jak dla mnie te regony siedzą w lesie i patrzą. harpie i jabbery atakują machiny anihilują je. Rydwany...no cóż, mając rydwan lub gory sami wiecie co bym wybrał...razorgory też są dobre, w końcu to 8 ataków z s6więc na szarżę dobre. Tylko jak juzto pojawia sie pytanie gdzie tedwa minusie trzymać .
Moze i owszem 4lepsza. Jakąś pitkę rzucać? Bo mogli cienia?
Moze i owszem 4lepsza. Jakąś pitkę rzucać? Bo mogli cienia?
- Andronicus
- Chuck Norris
Czemu minosy mają nie szarżować na stanka i z czego zrobicie razorgory bo gw wydalo tylko 1 model a na jednym sie nie gra.
Bo minosy mają impact hity w związku z czym same dostają D6 IH z S6 od tanka. Co do razorów idź do sklepu z zabawkami i szukaj Pumby z Króla Lwa