Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Infernal Puppet »

Tak, jest boud spellem, z power level 5. Więc rozpraszanie jedna kostka może być problematyczne.

Swoja drogą zauważyłem włąśnie, że gifty wliczają sie do limitu magicznych przedmiotów...Dno, dno, dno i metr mułu :evil: . Autorowi należą się gromkie brawa za skopanie drugiego booka chaosu pod rząd =D> =D> =D> .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Piotr M.
Plankton

Post autor: Piotr M. »

prosił bym bardzo bardzo bardzo ładnie jak by mógł by być ktoś miły i podesłał to o czym jest dyskusja piotr.m86@wp.pl z góry dziękuje ślicznie
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 19:48 przez Piotr M., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Heh, jak tak patrzę to ta armia jakaś całkiem niegrywalna nie jest. Niestety ponad poziom wojaków ( czyli nienajwyższy niestety ) się nie wybija. Choc minosy moga być niezłe - duża siła, od groma ataków ( 5 od modelu a 2 broniami i frenzy, a można jeszcze wiecej :lol2: ), mają impakty i są nawet nie tak wfpytę drogie. Tylko brak sztandaru magicznego ( których bestie notabene mają od groma, całe 4 ), beznadziejny pancerz i LD 7 trochę boli .

Za to harpie - czemu [----------] Woch tego nie ma :roll: :roll: .....
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Konop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konop »

Trzeba umieć uzywać boundspella.
Jak proponujesz użyć tego konkretnego? Nie widze innej możliwości, jak tylko poczekać aż przeciwnik zużyje wszystkie Scrolle, a wtedy Stone of Spite straci już większość swojej użyteczności...Nie?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Konop pisze:
Trzeba umieć uzywać boundspella.
Jak proponujesz użyć tego konkretnego? Nie widze innej możliwości, jak tylko poczekać aż przeciwnik zużyje wszystkie Scrolle, a wtedy Stone of Spite straci już większość swojej użyteczności...Nie?
jeśli wszystkie arkana w grze to scrolle... :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

przeczytałem dokładnie tego army booka

jest moc

niestety znowu najlepsza pewnie bedzie armia na magii

a tę można przegiąć maksymalnie. Herdstone - wypas, przedmiot dający +1 do casta ekstra.

ogólnie myślę, że zestaw duży mag, dwóch małych i minosik hero może bsb będzie optymalny

harpie i minosy super, jaber i cyklop też ok, ungory w skirmishu miód

problem z paniką i ogolnie LD można rozwiązać tylko frenzy ale da się z tym żyć

niestety gory i bestigory niegrywalne i armia musi mieć charakter partyzantki ze wsparciem minosów i potworków z rarów

ale fajna armia i musi ładnie wyglądać na stole

chyba się zdecyduje
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie śledzę zbytnio tego tematu, ale czy już macie pdf'a ?

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

@ Fish
a co zrobisz ze steam tankami? bedziesz caly czas blokowal smieciem?;]
bo minosami nie zaszarzujesz przeciez;]

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Janiszek pisze:Nie śledzę zbytnio tego tematu, ale czy już macie pdf'a ?
ja nie mam i nie wierzę, że jest. Idę malować lepiej. Co mi po zasadach bez figurek...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Aldean pisze:@ Fish
a co zrobisz ze steam tankami? bedziesz caly czas blokowal smieciem?;]
bo minosami nie zaszarzujesz przeciez;]

pozdrawiam
Minosy nie mają przy impactach zapisu "may"?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Konop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konop »

Nie.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Fisch pisze:armia musi mieć charakter partyzantki ze wsparciem minosów i potworków z rarów
Czy chodzi ci o partyzantkę złożoną z piątek ungorów strzelających z shortbowów (BS3) i nie bojących się np terroru (LD6) ????? :wink:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Dzisiaj robiłem rozpę:
Minolord, minobsb, 2 caddy, 2jabbery, 14harpii, 2*2razorgory, 4-5rydwanów, 2*9raidersów.
Nie wiem co wam się podoba w magii... owszem mogą mieć troche kostek, ale czary są turbo wypaśne... 16+ na przywołanie to niefajna sprawa... i dostanieś rankę jak stworek płacze...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

i dostanieś rankę jak stworek płacze...
Na 6+, czyli nie dostajesz.

Chce zobaczyć, jak po zabiciu 3 raiderów oblewają panikę, przebiegaja przez 2 kolejne oddziały, w tym 1 rydwan, ktory oblewa panike, wpada w 2 kolejne oddziały haratajac je, wzbudzajac panike, bo ty zdajesz ją na 6-7 w tej armi na wszystkich oddzialach poza herosem. Średni deal.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a kto ci karze uzywac ichniej magii ? ogolnei kilka opcji jest ale wszystko jakos mega drogo wychodzi a do tego dosc miekkie (nie licze pojedynczych herosow)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Jak dla mnie te regony siedzą w lesie i patrzą. harpie i jabbery atakują machiny anihilują je. Rydwany...no cóż, mając rydwan lub gory sami wiecie co bym wybrał...razorgory też są dobre, w końcu to 8 ataków z s6więc na szarżę dobre. Tylko jak juzto pojawia sie pytanie gdzie tedwa minusie trzymać :).
Moze i owszem 4lepsza. Jakąś pitkę rzucać? Bo mogli cienia?

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Panowie, dostaliście bardzo fajny book! Nie zauważyłem turbo przegięc, są wady, ale imho armia bardzo ciekawa, i zgadzam sie z Fishem, jest moc. A minoski i harpie to w ogóle fajne są :D Aż chce się zbierac taką armię. Na dodatek 4 LT w rare :mrgreen: :mrgreen:

fixer
Plankton

Post autor: fixer »

Czemu minosy mają nie szarżować na stanka i z czego zrobicie razorgory bo gw wydalo tylko 1 model a na jednym sie nie gra.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

nie przejżałem ostanich 10-15 stron i nie wiem co o tym sądzicie .... ale nie ma wacka !! ... Będe grał na corowych centigorach - tak mi dopomush Kozo !!
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Czemu minosy mają nie szarżować na stanka i z czego zrobicie razorgory bo gw wydalo tylko 1 model a na jednym sie nie gra.

Bo minosy mają impact hity w związku z czym same dostają D6 IH z S6 od tanka. Co do razorów idź do sklepu z zabawkami i szukaj Pumby z Króla Lwa :P

ODPOWIEDZ