Zamiast 1 gorebulla wolalbym 2 shamich
Moderator: Dibo
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą.
Pewnie chodzi tez o to ,ze majac 1+(z re-rollem) w CC masz dodatkowy atak przy udanym ow save-ie , ktory nawet przy jakims -3 powinien dac rade. I powiedzmy ,ze srednio taki doomek moze miec dodatkowe 3-4 ataczki z S6 (a jakby tam byl bsb +1S to S7).Khumanor pisze: 2. 1+Sv z re rollem nie jest zły ale nie wiem czy jest lepszy od 3+SV i 4+Warda, szczególnie przy maszynkach
nie przeczę ale bardzie stabilniejszy przy ciastkach i cannonach, coś za cośCAR2N pisze:Pewnie chodzi tez o to ,ze majac 1+(z re-rollem) w CC masz dodatkowy atak przy udanym ow save-ie , ktory nawet przy jakims -3 powinien dac rade. I powiedzmy ,ze srednio taki doomek moze miec dodatkowe 3-4 ataczki z S6 (a jakby tam byl bsb +1S to S7).Khumanor pisze: 2. 1+Sv z re rollem nie jest zły ale nie wiem czy jest lepszy od 3+SV i 4+Warda, szczególnie przy maszynkach
Podsumowujac doomek moze miec 6A +3/4A z helmu + 2/4A z brassa i to z S6/7.
A jakby tam jeszcze sygnaturke beast lore-a dostal ,albo +3S/A to nie wspomneOlewajac brassa mamy w wiekszosci re-rolla z asf co daje pewnie wiecej niz dodatkowe 2-4A bez re-roll to hit.
Ward 4+ jest fajny ,ale pkt drogi i na mniej pozwala w kombinacjach
1. właśnie dlatego to jest z " dupy " bo ma się 1000 coś pkt. w jednym miejscu i na dodatek z frenzy czyli nie zbyt do ogarnięcia taktycznie, dlatego uważam że doomka powinno się składać jako samo pasącą się krówkę, przynajmniej u mnie się tak sprawdzabuniek11 pisze:No to jak ma siedzieć w minosach i ma lukałta to ok. Tylko, jak go dawć samotnie to gorzej. Ale to w taki razie co z gorebullami? Bo BSB sam chyba nie pójdzie to też do minosów? To dostaniemy klocek sa 1000pktów, w który całe strzelanie bedzie szło i dojdzie sam BSB i doombul i moze ze 2 minosy (chyba że armia bez strzelania).
Z tymi milionami ataków to może i ok, ale jak oberwie z S8 (naszczeście taki mają tylko herosi, albo jakaś abulba, ale do tego pewny nie jestem. Maszyn już nie liczę) to sejv 5+ z rerolem... no ale jak dojdzie do cc do będzie masakra...
taka typu mas impact bardzo mi się podobadoombull, dawn stone, ramhorn helm, gnarled hide, sword of might, heavy armor, shield
doombull, trollskin, sword of swift slaying, dragon gem, shield
gorebull, battel standar bearer, talisman of preservation, warrior bane, heavy armour, shield
gorebull, armour od destyny, shield, additional hand weapon
bray shaman, 2lvl, dispel scroll ( shadow )
39x gor, full command grup, additional hand weapon
3x truskgor chariot
3x razorgor chariot
ghorgona
2600
buniek11 pisze:Fajne, tylko troszę mało abulby...
Ale minosów ni ma to po cholere bsb jest minosem?!
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą.