Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: marcus_cheater »

Jaki rozmiar podstawki ma Thundertusk a jaki Ironblaster?
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

marcus_cheater pisze:Thundertusk
100x150
marcus_cheater pisze:Ironblaster
50x100

Wystarczy wejść na strone GW i przeczytać, to nie takie trudne.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Niestety nie wpadłem na to. Dzięki za szybką odpowiedź.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Jak wystawiacie nowa kawalerie? Iron czy dwurak ? Co sie lepiej splaci?
Ja wystawiam z ironfistami, a ichnie zweihandery poszły do irongutów ;]

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

A ze mnie się śmiano jak podkładowałem ogry białym :P :roll:

Awatar użytkownika
Malkolm

kubencjusz pisze:A ze mnie się śmiano jak podkładowałem ogry białym :P :roll:
Rozwiń :P
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Tu nie ma co rozwijać - chodzi o biały podkład.

Ja też białym - dla ciemnych kolorów to bez różnicy a jasne nieporównywalnie łatwiej.

I ja też użyłem dwuraków do Ironów - fenomenalnie wygląda jak 2 dostaje je bez konwersji na 2 łapki (tak jak ten z lewej) - stawiam ich z obu stron regimentu w 1 szeregu i "zagarniają teren" lepiej niż tradycyjni. Plus dostała je też grupa dowodzenia. plus nowy batalion i nagle mam 16 ironów :).

Awatar użytkownika
Malkolm

Pytam, czemu się śmiano z białego podkładu, bo nie ogarniam, ale może to przez Leżajsk :mrgreen:
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ogry maluje się zajebiście na białym, nie słuchaj ich ;). Pomysł z dwurakami niezły, choć osobiście bałbym się czy dobrze się będzie dostawiało je w różnych formacjach.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Rozwijam:
-hahaha ogry na białym podkładzie!
- Co w tym śmiesznego?
-przecież to takie brudasy #-o

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

co polecacie na początek :?: ze 3 boxy zwykłych ogrów troche iron gutów iron blastera, hero złożą się z zwyklaków troche przy nich pogrzebie :D murfagi?
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

na początek- 2xironguts, 2xmournfang cav, 1xIronblaster, box jakichś piesków ( jako sabertuski) . Jak lubisz konwersje to jeszcze jednego boxa ironów na herosów. dla dobrej kompozycji możesz się pokusić o thundertuska.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

olać zwyklaki?
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

moim zdaniem tak :)

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

czcibor~ pisze:co polecacie na początek :?: ze 3 boxy zwykłych ogrów troche iron gutów iron blastera, hero złożą się z zwyklaków troche przy nich pogrzebie :D murfagi?
batalion.

I sorka za bezczelne wklejenie swojego posta:
_reszka pisze:
To ja może 2 słowa o NOWYM batalionie ogrów, którego jestem od dzisiaj szczęśliwym posiadaczem, potrzebowałem wzmocnić oddziały ale do rzeczy.

W opisie stoi, iż w batalionie dostajemy 6 bulli, 6 irongutów, 4 ledów, więc w porównaniu do poprzedniego odpada 24 gnoblary, wchodzi za to 2 ironów. Nieciekawie, ale tylko na 1 rzut oka, no ale teraz gnobblary są rzadko wystawiane a ironi zawsze, więc z punktu widzenia stołu - why not? (inna sprawa że mając 150-200 maluchów to taka zamiana była mi na rękę).

Tymczasem jak sobie obejrzałem dokładnie batalion okiem gracza, to wychodzi na to, iż dostałem:

- oddział 9 ironów (tak, tak, są 2x4 duże bronie + składamy sztandar i piękny unit gra)
- pozostałych 7 ogrów, z których możemy złożyć 4x leadblachers lub do 7 ogrów

- chyba że włożymy odrobinkę (naprawdę niedużo) wysiłku w konwersję i dla przykładu zrobimy sobie bsb, butchera (byle jaki fartuch z gs i pokropić krwią), jeśli z fantazją zrobimy dodatki lub od kolegi pożyczymy trochę bitzów innej armii, to nawet maneatersi wyjdą ciekawie, przynajmniej w grach towarzyskich mucha nie siądzie.

Czyli mam: butchera, bsb, 9x ironi, 5x maneatersi (są w batalionie 3 różne sztandary więc kolejny piękny zbieg okoliczności).

A co do gnoblarów. Po pierwsze, ostatnio w rozpiskach się nie pojawiają. Po drugie, to w ramkach jest dokładnie .....24 gnoblary. ok, jest to mały oddział klonów, ale też nie w pierwszych 2 szeregach - mamy w sumie (8xa, 8xb, 2xc, 2xd, 2xe, 1xf, 1xg) - tyle że podstawek brak (w starym batalionie było 48 gnoblarów na upartego).

liczba punktów goła bez przedmiotów( 2x bohater (pomijam celowo opcję z lordem magiem choć wielu właśnie jego użyje, ale tutaj na potrzeby realnego policzenia punktów), 9x ironi fcg, 5x maneatersi goli): 850 (plus ewentualne 60 za gnobblarów jeżeli ktoś się pokusi) plus punkty na wyposażenie maneatersów, jak dla mnie do 900 dojdzie spokojnie (plus again ew. 60 za maluchów). Ze sztandarami i magicznymi przedmiotami na bohaterach - ok. 1000.

Ale co najważniejsze, dokupując jedynie kotki z finecasta (50 zł) i ironblastera (85-90 zł) mamy całkowicie grywalną, wcale nie plewną rozpiskę na 1200-1300 ptk, zahaczającą lekko o aktualnie wypracowywane najbardziej przegięte rozpiski ogrów. A to wszystko za 350-400 zł i naprawdę odrobinkę pracy przy konwersjach.

Dla początkujących/oszczędnych - nic lepszego nie wyszło.

Ostateczna ocena batalionu - 11/10

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

chyba mnie przekonałeś :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Malkolm

Co waszym zdaniem robi gnoblar na ramieniu tyrana :?: Ten co trzyma w łapkach napiętą linę? Bo w wersję , że podnosi łapsko tyrana w górę to za bardzo nie chce się wierzyć :roll: tak samo jak w sposób pożywiania się ogrowych bestii :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

robi za gnoblaro-miecz ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

-Błażej-

Post autor: -Błażej- »

Dobra to teraz naprawdę noobowskie pytania :P
1. Czy Firebelly może zionąć ogniem raz w całej grze ? Grałem jeszcze w czasach kiedy można było ziać co turę a teraz obiło mi się o uszy że można to zrobić tylko raz w grze jako breath weapon.
2. I teraz noob of the year ale na turniejach byłem jeszcze dawniej i kompletnie nie pamiętam - czy jak swojemu magowi wybiorę jakiś lore to muszę się go trzymać przez cały turniej czy co bitwę mogę go zmieniać w zależności od przeciwnika itp.

Dzięki

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

1. Teraz breath weapon działa raz na grę.
2. Lore wybierasz na poziomie tworzenia rozpiski, więc w ramach turnieju tego nie zmienisz (no ja się jeszcze nie spotkałem z turniejem, gdzie różne bitwy były z różnymi rozpiskami).
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Zablokowany