GRA w WFB w Krakowie

ODPOWIEDZ
panterq
Masakrator

Re: GRA w WFB w Krakowie

Post autor: panterq »

Jeszcze pytanie kontrolne - koniecznie wszystko pomalowane? Zagrałbym z Bugmanem, ale nie mam tylu pomalowanych warriorów żeby poskładać rozpiskę w tej formie o którą mi chodzi ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Powtórzę za Fluffym. :)
Fluffy pisze:Jajebie, flaszka wpisowego - to jest wymóg, a nie jakies pomalowane armie... Porąbało, Kosa? :mrgreen:
Nie wiem jak z ta flaszką, bo jakoś chciałbym do hotelu wrócić. ;)

Wymóg pomalowanych armii wyklucz mnie z gry. :) Ale wezmę tyle pomalowanych modeli ile się da.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja zrobiłem armie Urlicka - sama piechota i kapłani :)..nie mam ani jednego demisia czy konika:)...

Suchy w pracy z DE mam ze 40 pomalowanych witchek jak byś chciał czasem królowa wystawić :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

PiotrB pisze:Ja zrobiłem armie Urlicka - sama piechota i kapłani :)..nie mam ani jednego demisia czy konika:)...
=D> Challlenge accepted. :)
Czuję, ze dobry klimat będzie.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

uwierzcie mi mam masę książek ze świata warhammera i 40k bo wbrew pozorom nie da się zrozumieć świata WFB bez znajomości świata 40k....szukałem i szukałem i szukałem....nie znalazłem anie jednej wzmianki i ani jednego arta z demigryfami...to jakaś lipa jest.... :evil:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

My tez z Krzyśkiem zrobiliśmy rozpy bez przegięć większych :wink: Nie ma 2 hydr, nie ma shadów, nie ma lorda z pendantem, nie ma miliarda pegazów w DE. :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

... nie ma bloodków, nie ma klocków fiendów itp. :) Cya tomorrow!

Prawdopodobnie na granie przyjadę autem, jednak to szybciej niż wędrować przez miasto.

Bretonnian
Falubaz

Jeszcze jedno pytanko - jaki los gramy? SLOS czy VLOS? Ja optuję za Slosem jednak :wink: . Dobranoc :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Aha, mogę kogoś zabrać na trasie z ul. Aleksandry (hotel Artur) do firmy Piotra. Zainteresownych proszę o pmkę z nr telefonu, zajrzę tu jeszcze przed wyjazdem.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Po 3h snu dziarsko pomaszerowalem na szkolenie (no, dziarsko jak zombie :P ), ale warto bylo.
Bitwa miodna, zakończona najfajniejszym wynikiem jaki może być w takim starciu: remisem. :) Dramatyczne wzroty, wiadra ifek, nieco mniejsze wiadra misfire-ów i dużo funu. Do tego różne smaczki, jak "auto-wały" Panterki z atakami. :P
Dziękuję sąsiadom z Krakowa za gościnę i grę. <ukłon> Zdjęcia soon.

panterq
Masakrator

Nigdy więcej flame cannonów! Ostatni raz wyszedłem z domu bez zestawu 2 x organki :)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No - kurde ja myślałem ,że nas zmiażdżycie jak zobaczyłem rozpiski albowiem Dibo najwyraźniej nie zrozumiał ,że gramy dla funu :)...
Ale epicka postawa imperialnych magów (5 ifek) i doskonałe rzuty na dispele zrobiły swoje . Armia Stirlandu jeszcze raz obroniła swoje pozycje. Atak 2 tremanów i czołgu na jednej flance spowodowały ogromne straty u przeciwnika. W centrum imperium walczyło do ostatniej kropli krwi odpierając i niszcząc kozy - choć muszę przyznać że Wielkie Miecze na tą edycję to nieporozumienie - szkoda że pokurcze dały dupy (jak to krasnoludy ) i zechciały zginąć w całości bo miały 9 ld wiedząc ,że będą grały przeciw demonom i DE :) ](*,) krasnoludzki generał jak zwykle myślał o wypiciu kolejnej baryłki miodu a nie o strategii...
Bitwa pełna emocji - pełna nienawiści - zdrowej męskiej gry :)... Nikt nikomu nie odpuszczał - każdy chciał jak najlepiej zagrać - ale każdy grał Fair... Zagraliśmy pełne 6 tur w 8 godzin...
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę - miło było Was gościć. Ja jeszcze z godzinę nie mogłem zasnąć :)...
Następna bitwa u Diba - coś mówił ,że za 3 tygodnie :)
Dzięki Krzysiu ,że wpadłeś - musimy to powtórzyć. Strasznie mi się podobała Twoja armia :)....
Zdrówko!
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

PiotrB pisze:No - kurde ja myślałem ,że nas zmiażdżycie jak zobaczyłem rozpiski albowiem Dibo najwyraźniej nie zrozumiał ,że gramy dla funu :)...
hehehehe :mrgreen: tak właśnie było !! Wziąłem najmocniejszą armie i wyżyłowałem rospe na maxa :mrgreen:
Całe PG polegało na wzięciu będącego w każdej Beastmeńskiej rozpisce Herdstona. Kij że nic nie zrobiłem w całej bitwie ważne że obelisk IMBA.
Ciekawe co bym usłyszał jakbym zagrał inaczej tj. z Minotaurami :twisted: Wystawie Gran Prix Lasu z rydwanami to będzie że sie sajduje pod HE. Tak źle i tak nie dobrze :wink:
Następnym razem gramy faktycznie "for fun" WE mają zakaz wystawiania lasu i jakiegokolwiek drzewa, a imperium i Krasnoludy grają bez maszyn. Jak klimat to klimat czyli armie mają zakaz wystawiania podstawowych rzeczy.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

panterq
Masakrator

Dibo - tak jak mówiłem wczoraj - jedyny problem to generowanie 5ciu lub 6ciu kości na turę z sojuszniczych magów.
Przed następną bitwą musimy wymyślić sensowne rozwiązanie na fazę magii, 2K6 to za mało, 3K6 wydawało się jakieś takie dziwne.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie no +6 pd co turę to jest lekka przesada... nie uważacie? :D Doprowadzi to tylko do tego ,że następnym razem baryłeczka wystawi dwóch run lordów i będziemy mieli +8 DD i 8 scrolii... tego chcemy?
O jakim przegięciu z naszej strony droga Kozo mówisz - o flame canonie? O tym ,że nie miałem ani jednej armaty czy hellbastera czy o tym ,że baryłeczke wystawił klopy bez inżynierów i rzucał same misfire? :)...czy może o tym ,że Gremlin nie wystawił maga?
Trzeba mieć dystans do takich gier :) ...nie zawsze ważne jest kto wygra.
Naprawdę myślicie ,żebyście podeszli czy po czarowali gdyby z drugiej strony stały dwa hellbastery z ińzynierami i dwa organki klopy z przerzutami i działa? Oraz duże demisie na kontre? :)
3k6 na magię było ok- była ona mocna - ale trzeba wprowadzić max 18 kości i czary z 5 kości i będzie git... co Wy na to?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Hehehehe Przecież ja sie z wami wczoraj zgodziłem, Herdstone na czystych zasadach parówkach jest troszkę gięty :wink: Rozbawił mnie tylko zarzut że JA miałem wymaxowaną rozpiskę. Miałem autentycznie słabą rozpiskę jak na Bestie. Była robiona pod innych, kozy były tylko do pomocy i w bitwie nic nie zrobiły, co dodaje stwierdzeniu że "Dibo nie umie sie bawić" jeszcze większej abstrakcji. Był obelisk który pozwalał nam w ogóle poczarować i tyle moje użytku w tej bitwie.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Bretonnian
Falubaz

Pfff, Nic nie zrobiły Dibo bo Piotrek jest największym malkontentyem na świecie a i tak ma jalepsze rzuty. Gdyby choć jedna z rzeczy mu się nie udała wszyscy mielibyśmy przegięte rozpiski i armie tylko nie on :wink: Btw dzięki za bitwę, bardzo fajnie się grało :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

weź się Suchy już uspokój... jesteś faktycznie zbyt agresywny:).. jesteś powergamerem i nie do końca rozumiesz o co chodzi w takiej zabawie. Nie winie Cię boś młody - ale czas już żebyś przestał do mnie szczekać :).
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Kto tu zaczyna "szczekać" na Diba? Proszę Cię :roll:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Świat stanął na głowie... Dibo atakowany za powergamming :DDDDD
Nadciąga nowy chaos...

ODPOWIEDZ