PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: PKS - komentarze

Post autor: Luc »

JaceK pisze:
Gokish pisze:Jacku po każdym zdaniu nie musisz walić w enter....
Mi się tak lepiej czyta. Lepiej niż wielkie i ciągłe bloki tekstu.
Chwała mu za te entery bo się wygodniej to czyta =D>
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobra, skończcie ten whine bo się tego czytać nie da. Kiedy pierwszy master na PKS?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Dymitr pisze:Wiesz skąd wzięły się takie dyskusje? To pokłosie zamknięcia forum. To był błąd (IMHO)i teraz pewne zaskakujące tematy budzą kontrowersje.
Więc zamiast nakręcać temat jakiegoś głosowania w kwestii oddajnienia forum, czego na marginesie sobie nie życzę i jeśli chcesz mnie wkurwić to oczywiście ciągnij sprawę dalej, możesz dla odmiany dostać odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania z wyjaśnieniem dlaczego tak, a nie inaczej.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Paraszczak pisze:Jacek. Zjedz Snickersa.
+1 :lol2:
Parę osób tutaj jest chyba głodnych 8) Co do SLoSa, jest on "rekomendowany" a nie "nakazany", ja osobiście będę grał na PLoSie (mimo defensu TK :wink: ), bo mi się bardziej podoba, mam w tej kwestii wybór i z niego korzystam, więc zmiany w PKS-owym LoSie IMHO nie jest aż taki ból... :roll:
Panowie, chill...
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Karli pisze:Dobra, skończcie ten whine bo się tego czytać nie da. Kiedy pierwszy master na PKS?
jak przejdzie w głosowaniu masterowym.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dębek pisze:
Dymitr pisze:Wiesz skąd wzięły się takie dyskusje? To pokłosie zamknięcia forum. To był błąd (IMHO)i teraz pewne zaskakujące tematy budzą kontrowersje.
Więc zamiast nakręcać temat jakiegoś głosowania w kwestii oddajnienia forum, czego na marginesie sobie nie życzę i jeśli chcesz mnie wkurwić to oczywiście ciągnij sprawę dalej, możesz dla odmiany dostać odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania z wyjaśnieniem dlaczego tak, a nie inaczej.
dlaczego wkurwianie ciebie odtajnieniem forum jest zle a wkurwianie innych tym, ze zmieniliscie zasady tworzenia pksow w trakcie tworzenia tegoz, co moglo wkurwic kilka innych osob, juz jest w porzadku?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Skupmy się na meritum.

Bardzo proszę wszystkich organizatorów turniejów na PKS o dzielenie się feedbackiem z tych wydarzeń.
Generalnie interesują mnie ogólne odczucia graczy i paringi, przede wszystkim podium.
Fajnie byłoby też dostawać rozpiski, tak aby zobaczyć jak nowe zasady wpływają na to co wystawiają gracze.
Proszę je kierować na: j.kaczmarski81@gmail.com.

Ja będę to już dalej udostępniał pozostałym członkom PKS.

Z góry dziękuję.

Dymitr, ta prośba dotyczy też Ciebie. Pisałeś, że zagrałeś już bitwy na PKS - podziel się więc odczuciami - z kim grałeś, jakie były wyniki, co do tego doprowadziło, itd.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

@Shino
Zamknięcie forum było reakcją na określone zachowanie, które nie miało nic wspólnego z oceną prac. Poprosiłem administratora o tajne forum, bo takie moje prawo jako użytkownika. Chce sobie rozmawiać w mniejszym gronie to sobie rozmawiam. Równie dobrze mogłem sobie pogadać na masterze, albo przez telefon. Na odtajnianie się nie zgodzam, bo niby po co. Na wszystkie pytania odpowiadam rzeczowo. Moje posty i wara od nich. Jak nie zrozumiałeś to mogę dosadniej. EoT z mojej strony.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Dębek pisze:@Shino. Moje posty i wara od nich. Jak nie zrozumiałeś to mogę dosadniej.
mozesz dosadniej choc watpie zebys wteyd przekazal jakas wieksza ilosc informacji.

Jesli zgodziles sie zrobic cos dla ogolu to nie dziala to tak,z e to moje posty i wara od nich. Mogles nie pracowac nad pekaesami jesli uznales, ze niechcesz aby ktos czytal twoich postow, lub tez wogole ich nie pisac.

I tez moge dosadniej jelsi chcesz w ten sposob prowadizc dyskusje. Pomysl jednak najpierw czy warto i czy cokolwiek z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Dębek. Nie zamierzałem Cię denerwować, na pewno nie do tego stopnia byś rzucał mięsem. Nie będę Cię więc rozjuszał bardziej, powiem jedynie, że to nie są Twoje i tylko Twoje posty. Chciałeś powołania organu przez LL, efektem tego jest cenzurka jaką ludzie mają prawo wystawiać. Ale masz rację EOT tutaj i z mojej strony.

@Feedback
Gra się bardzo przyjemnie, uwolniony warhammer daje dużo frajdy! Ja zagrałem (via UB) z WoC demonami. I to bardzo śmieszną rozpiską, którą da się na PKS złożyć - na 1 (słownie: jednym) wystawieniu - Demon Prince of Nurgle.
Ciężko o ważniejsze i mądrzejsze oceny ze względu na jedną skończoną bitwę. Na pewno będzie więcej grywalnych buildów, widzę to po swoich rozpach, czyli jest dobrze! Czekam na test z czymś co we mnie będzie napierniczać z armat, katapult i organek wszelakich.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

To niech wystawiają. Jestem otwarty na wszystkie propozycje i uwagi. Tak jak pisałem, mogę podać wyczerpujące motywy każdego punktu pekesu. Szlag mnie jednak trafia jak muszę się Nty tłumaczyć dlaczego w poniedziałek byłem za VloSem a we wtorek byłem za SloSem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dla szczególnie zainteresowanych geneza mojej zmiany w kwestii VloSa:
System widocznosci - Tu iMO znow polegniemy z kretesem. Będą turnieje na euro, będą na PKS. Ludziom się wszystko popierdoli. Nie idzmy tą drogą bo przegramy. Poluzujmy euro CSa i nie wchodxmy w sfery gdzie mozemy dostać po łapach. Paru klimaciarzy będzie zawidzionych, ale po namysle dla dobra sceny turniejowej głupotą jest robienie zbędnego zamieszania.Proponuję pominąć ten zapis lub wskazać, ze system widocznosci taki jak na najbliższym ETC.
MI się też bardziej podoba VLOS. Jest lepszym systemem. Bardziej sensownym. Problem w tym, że jak sobie to wszystko przeanalizowałem, to nie widzę opcji by co turniej ludzie musieli się przestawiać do innego systemu widoczności. Turnieje na Euro będą, ludzie będą też trenowali ten format w domach. Burdel się zrobi straszny. Dlatego z przyczyn praktycznych należy IMO odpuścić.
LOS, zasady terenów, zasady punktowania IMO wypadają z PKSu. Nie jest to nasza sprawa IMO. Chyba chcemy mieć kontrolę nad zbyt wieloma rzeczami. Efekt: burdel.
Tak jak napisałem Jacku. Zdecydowanie wolę VloS niż SloS. Jest bardziej taktyczny. Jestem jednak skłonny z zniego zrezygnować z powodów praktycznych. Dwa systemy widoczności, które różnią się od siebie w zasadniczy sposób mogą wprowadzić sporo zbędnego zamieszania. Moim zdaniem tym samym tropem, mimo, że to nie moja sprawa, powinna iść nasza LS. Przyjmować uściślenia z ETC, by w miarę możliwości stwożyć jeden system. Moim zdaniem powstał jakiś totalny burdel z zasadami. Ludziom się wszystko strasznie myli. Przykładów z moich bitew mam bez liku. Co gorsza sędziowie też są często zagubieni. My dokładamy jeszcze kolejny spory pakiet zasad. Moim zdaniem lepszych zasad widoczności i coverów ale niestety jest to kolejny system.
Panowie po kolei. Ustalmy najpierw czy na 100% olewamy ten VloS. Ja swoje obawy, a co za tym idzie, argumenty przedstawiłem. IMO trzeba poczekać aż wypowie się reszta. Nie ma co wybiegać w przyszłość z ograniczeniem maszyn.
Reszta się zgodziła na VloS i ot cała tajemnica. Jacek był od początku zwolennikiem VloSa, więc też chciał wiedzieć dlaczego ta nadła zmiana w moim podejściu. Więc mu wyjaśniłem.
Na jaki temat posty mam tu jeszcze powklejać? Shinuś, co cię jeszcze wkurwia myszko, która nagła zmiana zasad tak na ciebie źle wpływa?
Ostatnio zmieniony 9 lip 2013, o 10:14 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dla mnie to zmiana na lepsze. Nie będzie chaosu wynikajacego z grania z tygodnia na tydzień z innym losem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Czekam na test z czymś co we mnie będzie napierniczać z armat, katapult i organek wszelakich.
Ad meritum mogę rozmawiać długo i namiętnie.
IMO większe ograniczenie maszyn jest trochę niesprawiedliwe, bo ingeruje wyłącznie w armie, które opierają taktykę na ciężkim strzelaniu. Może poprostu nie da się grać rozpą na 15 modelach, albo trzeba się liczyć, że coś "grubego" z tych armat siądzie. Jeśli wyskoczy demon z charmed schieldem i 2 kowbojów na demonic mountach z 3+ wardami vs 4 działa, to rolą gracza Wochu jest takie ustawienie wszystkiego, by te modele wyskoczyły na ostrzał tylko raz oraz by miały pewne szarże w następnej turze. Zawsze, tak jak napisał Dymitr, można spróbować innej rozpy WoChu. Opartej na piechocie, helenach i magii. Widziałem taką bitewkę na UB. IMO w przypadku Wochu można liczyć na większą ilość grywalnych buildów.
Pozostaje też, tak jak w przypadku Brety vs Krasie, parring z kategorii nie do przeskoczenia, gdzie trzeba poprostu nie przegrać.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dębek pisze:@Shino
Zamknięcie forum było reakcją na określone zachowanie, które nie miało nic wspólnego z oceną prac. Poprosiłem administratora o tajne forum, bo takie moje prawo jako użytkownika. Chce sobie rozmawiać w mniejszym gronie to sobie rozmawiam. Równie dobrze mogłem sobie pogadać na masterze, albo przez telefon. Na odtajnianie się nie zgodzam, bo niby po co. Na wszystkie pytania odpowiadam rzeczowo. Moje posty i wara od nich. Jak nie zrozumiałeś to mogę dosadniej. EoT z mojej strony.

Dębku spokojnie tylko wiesz taki mały problem się pojawił

Kandydatura Dębka pisze:Myślę, że PKS powinien liczyć 5 osób.
Prace PKS powinny być jawne i prowadzone na forum BP.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Gokish, ilość flame'u, skarg i płaczu imo usprawiedliwiła utajnienie forum.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

I były jawne do pewnego momentu.
Jak sobie założę, że będę się cały dzień uśmiechał, a tu przyjdzie jakiś typ i będzie mnie napieprzał po łbie, to co? Dalej mam się szczerzyć?

Osoby zainteresowane naszą argumentacją otrzymają ją zawsze i w dowolnych ilościach - odpowiem na każdego posta. Bynajmniej nie w stylu tak bo tak, pozdro poćwicz itp. Rzeczowo i merytorycznie.

Z mojej strony tyle.

pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Ja tam widzę bardziej niż subtelną różnicę między: "jawne" a "jawne do pewnego momentu". Nie tak się umawialiśmy oddając na was głosy, żebyście później sobie zmieniali podstawowe zasady w trakcie gry. Nie rozumiem skąd ten bulwers i niekiedy odzywki jak spod budki z piwem jak pojawia się temat odtajnienia forum? Korona komuś z głowy spadnie czy co? Przecież to nawet szybsze jest i wygodniejsze i dla was i dla nas. Wy nie musicie odpowiadać na X pytań Y razy bo wszystko już jest. A jak kogoś natchnie, że chciałby zadać to pytanie X to nie musi szukać odpowiedzi na diabli wiedzą ilu stronach tematu tylko wchodzi i ma. Szybko i wygodnie dla wszystkich.
panterq pisze:Gokish, ilość flame'u, skarg i płaczu imo usprawiedliwiła utajnienie forum.
Kilku graczy WE popiszczało o pkt, imperialistów o 2 czołg bez ograniczeń, a Przemcio standardowo coś tam marudził o WOCHU. Normalnie żyć się nie da takie to stresujące. Bez jaj ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Shino, kiedy ujawnicie tajne forum LS?
Prace LS też miały być jawne.

Bądźcie realistami. Nie ma fizycznej możliwości nakazania ujawnienia wszystkich prac. Zawsze można sobie rozmawiać via mail czy facebook i nic na to nie poradzicie.

Niemniej uważam utajnienie prac za dziecinadę. Jak ktoś nie jest w stanie znieść krytyki, często bezpodstawnej, to nich się nie pcha na funkcje publiczne. Albo się ma jaja i wierzy, że to co się robi jest w porządku, albo jest się miękką cipką i się wpada w depresję, bo jakiś pseudogracz z zadupia napisał "głupi jesteś".
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jankiel pisze:Shino, kiedy ujawnicie tajne forum LS?
Prace LS też miały być jawne.
a nie sa? jak dla mnie mozna to forum odtajnic. I tak jest maetwe od momentu konca prawc nad bp.

ODPOWIEDZ