Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Post autor: Gokish »

http://www.infobarrel.com/media/image/90677_max.jpg

o ten obrazek się rzucają wszelacy obrońcy przed wirusami itp :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

No proszę takie halo o jedną małą sowę. Przy tym to ciekawe, bo na innej maszynie, już mi się przeglądarka nie pluje.

Ale ja w sumie nie o tym chciałem...
W temacie o zamieszczaniu zdjęć padło pytanie czy nie da się zrobić czegoś z rozjeżdżaniem forum przez zdjęcia w galeriach. Okazuje się, że jest taka możliwość:
Neithan pisze:Trochę mi się nudziło dzisiejszego popołudnia i zrobiłem mały research w kwestii wtyczki, którą można by wykorzystać w celu nierozjeżdżania forum. I okazuje się, że takowa istnieje, ba nawet jest spolonizowana, jeśli mamy taką potrzebę.

Tutaj link do polskiej wersji wtyczki: http://phpbb3.pl/viewtopic.php?t=11851
Tutaj demo (ang.): http://phpbb.davidiq.com/viewtopic.php?f=9&t=353

Jak dla mnie wygląda obiecująco. Z tego co pamiętam to dodawanie modów do phpbb było w miarę przyjazne dla użytkownika, więc co Wy na to administracjo? :)

EDIT:
A tu jeszcze wersja angielska jakby była potrzeba: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p10226295

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

oo...ooooo.... ooooo..... To nie jest sci-fi?!
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Neithan

No demo działa całkiem sprawnie i daje radę nawet przy zmniejszaniu okna :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Neithan pisze:No proszę takie halo o jedną małą sowę. Przy tym to ciekawe, bo na innej maszynie, już mi się przeglądarka nie pluje.

Ale ja w sumie nie o tym chciałem...
W temacie o zamieszczaniu zdjęć padło pytanie czy nie da się zrobić czegoś z rozjeżdżaniem forum przez zdjęcia w galeriach. Okazuje się, że jest taka możliwość:
Neithan pisze:Trochę mi się nudziło dzisiejszego popołudnia i zrobiłem mały research w kwestii wtyczki, którą można by wykorzystać w celu nierozjeżdżania forum. I okazuje się, że takowa istnieje, ba nawet jest spolonizowana, jeśli mamy taką potrzebę.

Tutaj link do polskiej wersji wtyczki: http://phpbb3.pl/viewtopic.php?t=11851
Tutaj demo (ang.): http://phpbb.davidiq.com/viewtopic.php?f=9&t=353

Jak dla mnie wygląda obiecująco. Z tego co pamiętam to dodawanie modów do phpbb było w miarę przyjazne dla użytkownika, więc co Wy na to administracjo? :)

EDIT:
A tu jeszcze wersja angielska jakby była potrzeba: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p10226295

Tomaszowi marudzę o to dobre dwa lata :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dawać, przyciśniemy go :mrgreen:

Neithan

Jak jest zapotrzebowanie to ja mogę pomóc, kiedyś już się takimi rzeczami bawiłem...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Nie wyświetla przy działach moderatorów/adminów.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeśli mówisz o targowisku to pewnie dlatego, że już tam modem nie jesteś...
Mnie wyświetla wszystko poprawnie.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Rasti pisze:Jeśli mówisz o targowisku to pewnie dlatego, że już tam modem nie jesteś...
Mnie wyświetla wszystko poprawnie.
Oh błyskotliwa odpowiedź. W niedzielę nie wyświetlało moderatorów/adminów. Po jakimś czasie wszystko wróciło.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Od paru dni pojawia mi się w dolnej części ekranu pasek z jakimiś durnotami, reklamami, itp. Wcześniej tego nie było. Można się jakoś tego pozbyć, bo to wk...wia strasznie... Eliminujecie ruchome avatary, a to badziejstwo na dole (teraz też to mam :evil: :evil: :evil: ) wkurza dziesięć razy bardziej od avatarów... Zamykanie iksem niewiele daje, bo poruszam się po forum dosyć szybko i non stop włączają się nowe...

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Nie wiem, czy to kwestia forum. U mnie nic takiego nie ma.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

u mnie też nie ma niczego na dole, polecam adblock (albo cokolwiek innego mają przeglądarki inne niż firefox :) )
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Być może Greg instalując jakiś nowy program niechcący "doinstalował" sobie jakiś syf wyświetlający reklamy. Teraz jest z tym kłopot, przy downloadach programów z sieci trzeba za każdym razem dawać adwanced install, w przeciwnym razie przy okazji doinstalowują się jakieś gówna, zmienia się domyślna przeglądarka itp.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

smiejagreg pisze:Od paru dni pojawia mi się w dolnej części ekranu pasek z jakimiś durnotami, reklamami, itp. Wcześniej tego nie było. Można się jakoś tego pozbyć, bo to wk...wia strasznie... Eliminujecie ruchome avatary, a to badziejstwo na dole (teraz też to mam :evil: :evil: :evil: ) wkurza dziesięć razy bardziej od avatarów... Zamykanie iksem niewiele daje, bo poruszam się po forum dosyć szybko i non stop włączają się nowe...
wpuściłeś sobie jakieś gówno na swojego kompa. To nie kwestia forum - sprawdziłam.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Neithan pisze:Ale ja w sumie nie o tym chciałem...
Nowy layout powinien i ten problem załatwić.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Neithan

Tomash pisze:
Neithan pisze:Ale ja w sumie nie o tym chciałem...
Nowy layout powinien i ten problem załatwić.
Też mi się tak wydaje. Przynajmniej z tego co przeglądalem te demka, które podlinkowałeś tak wygląda.
A jak nie to zawsze można dodać wtyczkę później.

Awatar użytkownika
monter1983
Wałkarz

Post autor: monter1983 »

Ile można czekać na wysłanie wiadomości ?

Rano chciałem wysłać PW.. do wieczora dalej miałem jako "Do wysłania"
Skasowałem
Napisałem kolejną PW.. i dalej mam status jako "Do wysłania"
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Taki status jest dopóki adresat jej nie odczyta... #-o
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ